QUOTE(Bekasė @ 2012 01 13, 14:09)
o kaip tai derinasi su "As irgi nemegstu savo anytos" "As irgi stengiuosi net kuo reciau vaziuoti " - man tai ir su elementaria pagarba, tokie jausmai nesirisa (ta turejau omeny).
bet tai mes kalbame ne apie vaikus ( na bent jau as savo vyro nelaikau vaiku), o apie suaugusius ir nors minimaliai gyvenimiska patirti turincius zmones. Ar tu manai, kad toksai zmogus nera igalus pats nuspresti, pats pasirinkti...?
simpatijos nebuvimas ir zmogaus nemegimas nera tapatus jausmai. Nemegimas yra pakankamai artimas nekentimui. Tiksliau is nemegimo isauga nekentimas.
nesidziauk anksciau laiko. Turiu pavyzdziu, kai tas pats zmogus yra ir anyta, ir uosviene, bet elgiasys (jeigu taip galima issireiksti) skirtingas.
Kaip uosviene, gal ir nieko. Bet kaip anyta - pakankamai bjauri.
Na dabar man jau viskas aisku. Is kur jus galite gerbti anyta, apskritai zmogu, jeigu net nesuprantate kas ta pagarba yra. Jeigu as isvis ignoruociau ir nevaziuociau pas ja niekada, nei per sventes tada manyciau butu galima vadinti nepagarba. Jeigu rodyciau/sakyciau, kad man ji nepatinka, butu nepagarba. Bet tai, kad vaziuoju, bendrauju, bet palaikau tik oficialius santykius, nera nepagarba.
Tas dabartinis igalus vyras igyjo patirti ir prota augdamas, stebedamas seima, auklejamas. Viskas atsiremia i seima, tevus, auklejima. Ne is dangaus jis toks jau protingas, su patirtimi nukrito.
uzsimanete zodziu zaisma? is esmes tai vienas ir tas pats, tiesiog tau jis nepatinka, tu nenori su juo itin siltai,artimai bendrauti. tas pats kas ne su kiekvienu zmogumi norime buti draugais, bet toli grazu nejauciame jiems nepykantos, tiesiog liekame neutralus. O nepykanta taip greitai neatsiranda, tai turi buti kazkas labai labai, o ne, kad nemegau ir perejau prie nepykantos. As asmeniskai nekenciu tik vieno zmogaus, ir nekestu kiekviena, bet tai nesusije su anytu tema. Tiesiog noriu tuo pasakyti, kad jus isvis labai akivaizdziai pati kupina viskam nepykantos.
Mama gera ir savo marciai, ir savo zentui. Na dziugu, kad sutaria, nesikisa ir t.t. nors jos santykiai su marcia tiesiogiai manes neliecia, su zentu - butu kitokie, butu daugiau pykciu su pacia manim, taip pat maziau bendrautume. Aukso vertes senoliu zodziai, kuo reciau mataisi, tuo ir santykiai geresni. Jusu pazvydyje manau apskritai jauciasi didesne meile sunui, nei dukrai. Kaip daznai buna, gal jauniausias/vyriausias ir kazkokiu kitu priezasciu. Savo vaiku antrosioms pusems (neskirstant i zentus,marcius) stengsiuosi buti gera, t.y. tiesiog priimti vaiko pasirinkima, gerbti jo seima, mano anuku teva/motina, ir nesikisti, nes taip sakant uzauginai ir paleisk, metas jiems kurti savo seimas, savo gyvenimus

cia tik atsakymas i jusu pareiskima, bet va tokios anytos/uosvienes kaip jus ir nelinkeciau savo vaikams
QUOTE(Aiden @ 2012 01 13, 14:43)
Na, meilė ir pagarba tikrai du skirtingi dalykai.
Gerbiu kaip vyresnį žmogų, turintį nemažai gyvenimiškos patirties, duodantį patarimus, mastantį ir pan.
Mano draugė savo mamos negerbia, nors pagimdė, maitino, rengė, bet nebuvo ryšio, bendravimo. Ir gyvena, kaip du skirtingi žmonės, be jokio kontakto. Ir aš ją suprantu.
pavyzdzio atveju, manau turetu islikti pagarba del pagimdymo, auginimo, maitinimo, isvardintu dalyku. tuo paciu rysio nebuvo, bet auklejo. o ir pati teigiate, kad meile ir pagarba nesusije. Jei tarp ju nera rysio ir meiles, tai vistiek siuo atveju matau pagrinda pagarbai ir dekingumui