Įkraunama...
Įkraunama...

Piršto čiulpimas/nagų kramtymas

Skaitau ir siaubas ima... ohmy.gif Mano vaikas sesiu men, o pirstukas jau tapo geriausiu draugu... sad.gif Ka daryt??? Kaip atpratint? Ciulptuko tai neima... ???  
Atsakyti
Zvirbliuke daryk viska kad atpratint, matai kas cia darosi.

mes pradejom nuo pirstinyciu, tik jos lizdavo i burnyte visktiek, o siaip as labai gailiusi, kad kadaise paklausiau gydytojos ir aplinkiniu, kad jokia cia beda isaugs. Idomu ar daumexoli tokiems maziukams galima ??? Siaip fainas dalykelis, kol tepem dagmas tvarka buvo.
Atsakyti
Iva, o kas tai per daiktas? Kartus koks nors tepalas, ar kaip?
Atsakyti
Idomu kaip nustatyti riba kudikiui kada pirsto ar kumstelio ciulpimas yra norma, o kada jau blogai. Juk beveik visi kudikiai nuo kokiu 2 men pradeda grustis kumstelius i burnyte, o po to zaisliukus. Juk taip jie susipazysta. Apie 4-6men kudikis del dygstanciu dantuku grudasi rankytes i burnyte. Va mano mazei be savaites 5 men., daznai kumstelis ar pirteliai keliauja i burnyte. Nors vieno numyletinio neturi. Kartais su pirsteliu krapstosi dantenas (juokiames, kad kruminiu iesko). O kartai susigruda taip giliai, kad net ziaugcioja ir vel kisa. Ciulptuko neima (kartais migdant).
Iva, Noa ar jusu vaikuciai draugavo su ciulptuku ar ilgai zindet? Cia man siap idomu ar turi kokios reiksmes tie ciulptukai.
Atsakyti
Daumexolis - tai skystis panasus i laka, buteliukas su teptuku vaistinese buna, bet ne visuose, jeigu nueini paprasyt, tai paprastai kartuji laka nori ikist, o tai ne tas pats, su daumexoliu visa pirstuka tept galima, o su laku tik nagus, be to jis slykstesnis.
RebekaG zindziau iki 1,3metu, ciulptuko nedaviau, gal todel ir problema iskilo. Su zindymu man viskas liuks buvo, kol mociute ciulptuka neikiso ( mazei apie men. buvo), pana nusprende kad per daug sudetinga pienuka is kruties ciulpt ir pradejo atsisakynet, zodziu per 2 men priaugom nepilnus 200g, pienas mano beveik baigesi, patekom i ligonine, ir klausimas buvo toks arba pienukas arba ciulptukas, pasirinkau pirmojo naudai. O dabar net nezinau ar teisingai pasielgiau, gal reikejo pereiti prie misinuku ir gyvent su ciulptuku, ta bent atimt galima, o pirsta kaip? bet kas gi galejo zinot.
O riba mano manymu - kai pirtukas arba keli (pas mus pirmenybes nebuvo kuri kist i burna iki visai neseniai) burnoje pastoviai, arba tam tikromis aplinkybemis atsiranda, kai visa tai jau i sistema perauga, pav, - be pirsto neuzmiega, esant stresui pirstas burnoj ir pan. O jeigu siaip - tai atradimo dziaugsmas, kaip ten sakoma - pasaulio pazinimas per burna ateina biggrin.gif
Atsakyti
hmmm. nemaniau, kad tai tokia problema... Mano mergelei 8 menesiai, bet nuo pirmu savaiciu jai pirstukas - geriausias draugas, ypac, kai miego nori. Kai duodu ciulptuka, tai su viena ranka išsiima ir laiko saujoj, o kitą ranką - į burną. Ir neįrodysi jai, kad čiulptukas geriau...
Kažkokioj literatūroj buvau skaičius, kad nieko blogo tas piršto čiulpimas, o dabar štai kaip būna...  :o

Manau, kad duoti čiulptuką ar neduoti - vaikas pats pasirinks ką čiulpti... Todėl, Mamytės, kurios dabar graužiatės, kad gal be reikalo čiulptuko nedavėt - nesigraužkit, turbūt tai ne dėl to...
Atsakyti
Man atrodo, kad jeigu vaikas maitinamas is kruties, tada nereikia ciulptuko, o jeigu is buteliuko - tai ar mamos pienu maitinsi, ar misineliu, vis tiek ciulptuko reikia. Neprisiciulpia jis gal is to buteliuko, ar ka... Maniskis irgi buvo dirbtinai maitintas. Butu, beje, kas nors ir ciulptuka ikises, kaip Ivos mergytei, bet as nedaviau - nu kur jau ten, as krutim maitinu... O kai patekom i ligonine, nes rimtai susirgom, tai is nervu man pienas pasibaige, ir teko maitint misineliais - o ciulptuko tai mano pilietis jau neeme, mat buvo pirsteli atrades smile.gif Tai taip ir gavosi... Ir ciulpia jau sesti metai. Ne nuolat, pries miega. Ir nezinia ka daryt - dantis kreipia, net zandikauli gali isklisint... Blogai, vienzo sad.gif
Atsakyti
[quote]Noa jei tos moters nepazinociau ir man dzin butu gal, bet dabar, ji visiskai normali ir pasneket ir siaip, ir vaikui irgi 5,5m, bet pirstas atsiranda pas ja matyt nesamoningai, draugu rate, arba tikriausiai kai viena buna. Dabar stengiuosi neziuret kai ji taip daro, karta pamate mano nustebusi zvilgsni labai susigedo.

Ne vienetine boba ir ne nesveika kazkokia  :( Greiciausiai kamuoja ja kokios nors problemos, turksta saugumo etc. Psichologai daug galetu papasakoti. Tik nereikia mamytes panikuoti, kad ir musu mazyliai ciulps pirstukus anukus augindami  :D Nors - yra zmoniu, kurie kramto nagus. Kiti grauzia odeles, treti - burnos gleivine. Del psichologiniu priezasciu. Nuvargus, nusiminus, susirupinus. Tas pats yra su vaikais. Jei jie ta daro - tai signalas, kad jiems ne viskas gerai (tiesa, kudikiai ciulpia pirsta, jei jiems truksta pienuko arba nepatenkintas ciulpimo poreikis - per greit isgeria savo doze). Bet tas "kazkas negerai" gali buti tokia mazute smulkmena, kuri greitai ir be pasekmiu praeis - gal subare kas jautru vaikuti, gal pats ka nors padare negero ir jauciasi kaltas, gal isgirdo mama su teciu barantis, gal, gal, gal. I tai reikia atkreipti demesi, bet del to pergyventi - tikrai nereiktu  :D
Atsakyti
Kara! Betgi dantys iskryps  :(  vaikui taigi 6 metai, jau ne kudikis, kai kudikis buvo, as irgi neemiau i galva... Man siaip tas jo pirstas nemaiso, retai jis ciulpiamas, praktiskai kaip tu sakai - tik kai liudna, nuobodu arba pries miega... Tai va, kai nuobodu ar liudna - gali greit issprest, ir issprendziu, o kaip atpratint, kad pries miega neciulptu ???
Atsakyti
sutinku Noa, o pas mus dar blogiau uzmiegam be pirsto, pabundam su >:( :'( o nagus grauzia kol nemiega, sakai Kara nesijaudint, bet kaip tures jaustis vaikas mokykloje su pirstu burnoj? kai kiti ji pravardziot prades, juk vaikai labai ziaurus buna,  O kur dar gomurio ir dantu deformavimas. Zodziu tai tikrai ne tas atvejis kai galima ramiai sedet ir grozetis kaip pirstukas burnytej gyvena. Tai iprotis, kuri ne taip ne tai paprasta pamirsti, gal su rukymu sulyginciau. Reikia su tuo kovot, va tik kaip?
Atsakyti
As nesakau, kad rupintis nereikia, as sakau, kad nereikia perdetai rupintis wink.gif Tiesiog ish patirties pastebejau, kad tiesioginis sprendimas - draudimas, tepliojimas visokiais tepaliukais neduoda pageidaujamu rezultatu. Reiktu pastebeti  ir pabandyti nustatyti priezastis.  Mano Kamiliukas buvo vienu metu nagus grauzt pradejus (siaubas, tie pirstukai mazuciai ir jau nukramtyti). Buvau susirupinus, tik pastebejau, kad taip jautrusvaikas i mamos dirgluma reaguoja - tik ka griezciau pasakydavau, iskart nagai ir apkramtyti. Dabar nebekramto  :D

O jei jau pirsto ciulpimas ar nagu kramtymas tampa iprociu, ar zmogutis tiesiog linkes i tokius nusiraminimo budus, man zinomi du veiksmingi tepaliukai - Gaumenolis (beros, tiksliai nepamenu, Dipreva importuoja) arba AVON cosmetics nagu lakas nagu kramtytojams  ;D Tepaliuko neragavau, o lakas irgi yra bespalvis tepaliukas, nago negadina, bet kartuma neishpasakyta - karteli toki pirsta prie burnos prineshi, po to jau gera savaite ranka pati prie burnos nekils  ;D ;D
Atsakyti
Kara neveikia tie visi tepliojimai, cipsai mano panai tie lakai, megsta va taip
Atsakyti