Aha, stovėdavau šalia. Arba sėdėdavau, arba gulėdavau, arba nešiodavau. Bet vis palaikydavau čiulptuką pirštu ilgėliau, nors ir muistydavosi, rankas užimdavau žaisliuku. Aišku, nepatikdavau, bet mama kantresnė. O geriausias čiulptukas būdavo krūtis. Kai prisimenu tokį mažiuką, tai aš nieko daugiau neveikdavau, tik cackindavausi su juo. Gal taip ir prisipratinau. O naktį miegodavo pašonėje, pradėdavo niurzgėti - krūtis burnon, miega toliau. Na, kartais leisdavau ir tą pirštą pakramtyti, bet retai.
Bet gal ir negerai buvau prisipratinus, kad visą laiką šalia. Nes miegoti - tai supti, o jei nemiegoti, tai vis ant rankų gyvendavo, kol pats nepradėjo ropinėti.
mano vaikas tai kruti tik valgymui naudoja. bandziau duoti paciulpti - nenori. pavalgo, atsitraukia ir pirstuka smaukst burnon. ziuri i mane patenkintas. :
o ant ranku taip pat visa laika nori buti :

o ant ranku taip pat visa laika nori buti :

salyje, kurioje gyvenu galima pamatyti visko :-X pvz sedi kokiu 15-17 metu panike traukinyje ir ciulpia nyksti :-/ arba dar geriau ... siandien maciau dvi paneles, mazdaug po 18-20 metu su tikrom soskem burnoje :-X mano vyras buvo apakes
(visos pirstu ir soskiu ciulpejos negriukes pasitaike)
del atpratinimo ciulpti pirsta ... mano drauge neseniai prasitare, kad pati maza budama pirsta ciulpe.zinoma, eidama i pirma klase viesai to nebedare, bet naktimis pirstas visuomet burnoje. ko tik jos mama nedare, visaip gedino, niekas neveike.tada mama nufotkino ja viena nakti su pirstu burnoje ir pasake "jei dar ciulpsi, pakabisniu sita nuotrauka mokykloje, gales visi juoktis is taves" nuo tada ji pirsto i burna nebekiso ;D

del atpratinimo ciulpti pirsta ... mano drauge neseniai prasitare, kad pati maza budama pirsta ciulpe.zinoma, eidama i pirma klase viesai to nebedare, bet naktimis pirstas visuomet burnoje. ko tik jos mama nedare, visaip gedino, niekas neveike.tada mama nufotkino ja viena nakti su pirstu burnoje ir pasake "jei dar ciulpsi, pakabisniu sita nuotrauka mokykloje, gales visi juoktis is taves" nuo tada ji pirsto i burna nebekiso ;D
as pati sugebejau atprasti nuo nagu grauzimo ;D beje, man tebuvo apie 6-7 metus, bet dar dabar pamenu kaip kankinausi ir vis norejau tuos nagelius apgrauzti ;D sitam zingsniui ryzausi del to, kad gedino visi kas netingejo

Taure, tavo laiskutis man tiesiog sukele soka.(apie tas ciulppiancias paneles) Maniskis labai ciulpia pirstus. Desines rankos mazyli ir salia jo esanti. Pats didziausias kaifas ciulpti desines rankos pirstus, o kaire ciupineti mano pilva. Be pirstu negali uzmigti, ciulpia ir miegodamas. As ne vilty. Ka daryti?
Ech, kieka nervu mums tas pirsto ciulipimas kainavo... :'( Musu dukryte nuo pat pirmos savo gyvenimo dienos ciulpe pirsta. Jei bandydavai idet ciulptuka, tai kai spjaudavo tiesiai i kakta... [smiley=no_way.gif]
Nusprendziau nedraust jai ciulpt pirsto ir nekist ciulptuko. Tuo labiau, kad psichologai mano, jog iki metu ciulpti pirsta visai normalu, nes kudikis atsinesa toki instinkta. (Musu dukrytei dabar 10 men.). Visos mociutes raukydavosi, pamaciusios toki musu demokratiska auklejima. [smiley=000064.gif] Sakydavo, pirstas suplones ir t.t. Nekreipem i tai demesio. Pirstas jai buvo geriausias draugas pries miega, ar susinervinus. Taciau tik vienas kaire rankos nykstys. Kiti netiko. [smiley=ne.gif]Taip ir butu buve toliau, jei ne dantys.
Isdygo apacioje 2 dantukai. Ciulpiant pirsta pamazu tie dantukai nubrozdino odele, paskui isimete infekcija. Bandem tepti Bepapantenu nepadejo. Gydytoja dave antibiotika tepala. [smiley=nurse.gif] Tuomet reikejo atidziai saugot, kad tas geriausias draugas nesugriztu i burnyte...Uzdejom pirstinyte. Ir prasidejo... Vargsas vaikelis nemokejo nei uzmigt, nei nusiramint be to pirsto. Praskikankinom visi gal 3 dienas, kol, Aciu Mociutei, kuri pripratino prie ciulptuko! [smiley=respect.gif]
Net i Zoo soda vaziavom su ta pirstinyte (kai kurios mamos pastebejo). Dabar jau uzgijo pirstas ir jau labai retai kada pakliuna i burnyte.
Cia ir baigesi visi mano naturalistiniai nusistatymai
Jei taip nebutu atsitike tai tikrai nebuciau pasiryzus atpratinti nuo pirsto ciulpimo.
[smiley=baby.gif]
Nusprendziau nedraust jai ciulpt pirsto ir nekist ciulptuko. Tuo labiau, kad psichologai mano, jog iki metu ciulpti pirsta visai normalu, nes kudikis atsinesa toki instinkta. (Musu dukrytei dabar 10 men.). Visos mociutes raukydavosi, pamaciusios toki musu demokratiska auklejima. [smiley=000064.gif] Sakydavo, pirstas suplones ir t.t. Nekreipem i tai demesio. Pirstas jai buvo geriausias draugas pries miega, ar susinervinus. Taciau tik vienas kaire rankos nykstys. Kiti netiko. [smiley=ne.gif]Taip ir butu buve toliau, jei ne dantys.
Isdygo apacioje 2 dantukai. Ciulpiant pirsta pamazu tie dantukai nubrozdino odele, paskui isimete infekcija. Bandem tepti Bepapantenu nepadejo. Gydytoja dave antibiotika tepala. [smiley=nurse.gif] Tuomet reikejo atidziai saugot, kad tas geriausias draugas nesugriztu i burnyte...Uzdejom pirstinyte. Ir prasidejo... Vargsas vaikelis nemokejo nei uzmigt, nei nusiramint be to pirsto. Praskikankinom visi gal 3 dienas, kol, Aciu Mociutei, kuri pripratino prie ciulptuko! [smiley=respect.gif]
Net i Zoo soda vaziavom su ta pirstinyte (kai kurios mamos pastebejo). Dabar jau uzgijo pirstas ir jau labai retai kada pakliuna i burnyte.
Cia ir baigesi visi mano naturalistiniai nusistatymai
Jei taip nebutu atsitike tai tikrai nebuciau pasiryzus atpratinti nuo pirsto ciulpimo.
[smiley=baby.gif]
Kaip Jums gerai, Jurga. Musu istorija lygiai tokia pat....tik galo tokio gero nesimato. Mums jau 1m. 1men. o pirstukai patys geriausi draugai. Jei pabandau istraukt pirstukus mieganciam, tai is kart pabunda, supyksta ir vel susirades pirstukus saldziai uzmiega. Kuo toliau tuo blogiau. Bandem tepti karciais tepalais, bet jis nepatenkintas juos nuciulpia ir vel sekmingai pirstukus zinda. Ir pirstinyte mums tubut jau nepadetu, nes mes jau labai gudrus nusiimt mokam
. Belieka laukt kol samoningesnis pasidarys. Gal pavyks ikalbeti ???

Braske, nesinervink tik. man atrodo, anksciau ar veliau ir jus isspresit sita problemike. man atrodo svarbu tik neuzdelsti ir tiek

rasiau apie tai kitoj temoj, bet pasikartosiu
mano beibiui (4 men) nuo pirstuko ciulpimo netolygiai vystosi kaklo raumenukai. diena nakti vis pasisukes i viena puse.
dabar eisim i masazus ir manksteles, o po to vel pas chirurga.
mano beibiui (4 men) nuo pirstuko ciulpimo netolygiai vystosi kaklo raumenukai. diena nakti vis pasisukes i viena puse.
dabar eisim i masazus ir manksteles, o po to vel pas chirurga.
Atsirado pas mus tokia problemele: mergaitei tuoj 4 metai, o vis taiko
ka isikisti i burna ir ciulpti..Tai riesutas, tai lego
kaladele, tai kastonas, tai....pirstas. Buvo
sveciuose pas leliuka maza, tai parsinese
ciulptuka.....Na, diena nesiojosi - dar velniai
nemato, bet kai ir nakti pareiske nora su juo
miegot.....Pradinginom. Tai dabar va kas papuole
ciulpia. Viena vakara pamirsau, kad su riesutu
uzmigo, nakti bandziau islupt is dantu...Kur tau,
koki triuksma sukele!
Kas cia atsitiko? Na, suprantu, kai atsiranda seimoj
maziukas leliukas, tai taip gali atsitikt, betgi dabar...
Beje, ciulptuko buvom atsisake pries 2 metus, bet nuo tada istisai kramte ir lupinejo bei krapste nagus, odeles aplink nagus...
ka isikisti i burna ir ciulpti..Tai riesutas, tai lego
kaladele, tai kastonas, tai....pirstas. Buvo
sveciuose pas leliuka maza, tai parsinese
ciulptuka.....Na, diena nesiojosi - dar velniai
nemato, bet kai ir nakti pareiske nora su juo
miegot.....Pradinginom. Tai dabar va kas papuole
ciulpia. Viena vakara pamirsau, kad su riesutu
uzmigo, nakti bandziau islupt is dantu...Kur tau,
koki triuksma sukele!
Kas cia atsitiko? Na, suprantu, kai atsiranda seimoj
maziukas leliukas, tai taip gali atsitikt, betgi dabar...
Beje, ciulptuko buvom atsisake pries 2 metus, bet nuo tada istisai kramte ir lupinejo bei krapste nagus, odeles aplink nagus...
Vaikas jauciasi ramesnis, kai ciulpia. Tai yra iprastas jam nusiraminimo budas. Isradinga Jusu mergaite- prisitaike ciulpti tiek daug nelabai ciulpimui patogiu daiktu (kaladele,kastona, riesuta). Kai ji rado ciulptuka, kuris idealiai tinka siam reikalui, turbut jai buvo tikras atradimas (ciulptukas minkstas, nera astriu kampu, pritaikytas patogiai apzioti), nenuostabu kad nenorejo atsisakyti.
kad tie kastonai tik neuztrigtu gerklej, uzdusti gali... O bande kas nors tiesiog pirstukus kremuku tepti. Nesinori tokiu ciulpti neskanu.