
Patepu majonezu,pabarstau fermentiniu suriu,pipirais,kmynais.Supjaustau plonomis justelemis ir kepu orkaiteje kol suris išsilydys.Labai skanu

QUOTE(due drops @ 2011 10 10, 01:48)
Patepu majonezu,pabarstau fermentiniu suriu,pipirais,kmynais.Supjaustau plonomis justelemis ir kepu orkaiteje kol suris išsilydys.Labai skanu 

as panasiai darau, patepu majonezu, apibarstau megstamais prieskoniais, supjaustau trikampiais (galima ir zirklem karpyti) ir i orkaite - super prie alaus

Mano receptas toks: lavaso suktinukas
visa lavasa1. istepu majonezu
2. lavaso pradzioje sudedu eilute alyvuoges(juodasias, pageidautina, geresnes kokybes, sultingos)
3. Pradedu sukti kai pasislepia alyvuoges dedu rukyta lasisa visa eile apie 50 g. ir vel uzsuku.
4. Dedu agurko juosteles, visa eile, ir uzsuku, kad pasisleptu
5. Dedu krapu svoguno laiska (kai auga sviezi, ziema apseinu be ju), ir uzsuku.
6. kiek lieka tuscio lavaso krasto, susuku iki galo. Gaunasi rulonelis.
7. Vynioju i maistine plevele, ir laikau saldytuve maziausiai 2val, galima ir per nakti.
8. Pries patiekiant supjaustyti 1,5-2 cm gabaleliais.
Puiki uzkandele.
visa lavasa1. istepu majonezu
2. lavaso pradzioje sudedu eilute alyvuoges(juodasias, pageidautina, geresnes kokybes, sultingos)
3. Pradedu sukti kai pasislepia alyvuoges dedu rukyta lasisa visa eile apie 50 g. ir vel uzsuku.
4. Dedu agurko juosteles, visa eile, ir uzsuku, kad pasisleptu
5. Dedu krapu svoguno laiska (kai auga sviezi, ziema apseinu be ju), ir uzsuku.
6. kiek lieka tuscio lavaso krasto, susuku iki galo. Gaunasi rulonelis.
7. Vynioju i maistine plevele, ir laikau saldytuve maziausiai 2val, galima ir per nakti.
8. Pries patiekiant supjaustyti 1,5-2 cm gabaleliais.
Puiki uzkandele.
QUOTE(Nerytė @ 2011 10 10, 16:09)
as panasiai darau, patepu majonezu, apibarstau megstamais prieskoniais, supjaustau trikampiais (galima ir zirklem karpyti) ir i orkaite - super prie alaus 

Gera ideja-karpyti zirklemis


o vynioti lavasa i folija galima?
QUOTE(Mazgelis @ 2011 10 14, 10:50)
o vynioti lavasa i folija galima?
Turite omeny, pries kisant i saldytuva? Jeigu taip, esu taip dariusi, kai neturejau m. pleveles. Nieko jam nenutiko
mama šiandien pirko 5 lavašo lakštus už 1,20lt
ta proga pasidariau vegetarišką kebabą: brokolius, kalafijorus, šparagines pupeles ir pievagrybius pakepiau keptuvėj, į visą tai po kiek laiko įdėjau grietinės ir prieskonių, gavosi toks padaže daržovės. viską sukroviau ant lavašo, plius pridėjau to violetnio kopūsto ir dar tų iceberg salotų ir susukau taip, kaip kebabus. nereikėjo nei kepti, buvo labai skanu
dar į tą mišinį su kepamom daržovėm galima ir mėsytės (dešrelių ar faršo) pridėt, irgi liusk, bet neturėjau šį kartą.
aišku, jei būčiau sugalvojus, kur pakepint kaip kad tose kebabinėse, tai būtų gal dar skaniau buvę


dar į tą mišinį su kepamom daržovėm galima ir mėsytės (dešrelių ar faršo) pridėt, irgi liusk, bet neturėjau šį kartą.
aišku, jei būčiau sugalvojus, kur pakepint kaip kad tose kebabinėse, tai būtų gal dar skaniau buvę

siandien ir as dariau lavaso suktinukus. oj kaip skanu
sudetis buvo improvizacija
dejau tai, ka turejau saldytuve
lavasa istepiau lydytu sureliu, isklojau pekino kopusto lapais, pripjausciau pomidoru, agurku ir paprikos
pagardinau lasisa
skanumelis
kazkaip seniau nesugalvodavau pati pasidaryti, kol neparagavau sveciuose
dabar manau daznai seima lepinsiu siuo skanestu
kol atsivalgysim






kazkaip seniau nesugalvodavau pati pasidaryti, kol neparagavau sveciuose



QUOTE(smelio pilys @ 2011 11 18, 21:39)
mama šiandien pirko 5 lavašo lakštus už 1,20lt
ta proga pasidariau vegetarišką

ir kur tokiu kainu dar galima rasti


musu siuo metu daromas - tai istepam vidu lydytu sureliu, poto pakepam pievagrybius su svogunu ant sviesto su druska,pipirais.
Viskas greitai ir labai skanu
Papildyta:
norfoj buna pigesni,bet ne 5 uz 1.20 lt
Viskas greitai ir labai skanu

Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2012 01 25, 12:27)
norfoj buna pigesni,bet ne 5 uz 1.20 lt


Neseniai ir aš atradau lavašo suktinukus. Seniau kažkaip nebuvau pati dariusi.
Mano receptas su KARŠTO RŪKYMO LYDEKA toks:
1. Lavašą ištepu Helmans majonezu.
2. Visą iškloju salotų lapais.
3. apiberiu karsto rūkymo lydeka (prieš tai reikia atsakingai išimti visus kauliukus)
4. apibarstau labai plonai supjaustyto raudono svogūno pusžiedžiais.
5. dar apiberiu labai plonai supjaustytais rauginto agurko griežinėliais.
6. susuku, suvynioju į foliją, 1 val palaikau šaldytuve. Supjaustau griežinėliais.
Kas ragavo tai visiems labai patiko. Siūlau išbandyti
SKANAUS!
Mano receptas su KARŠTO RŪKYMO LYDEKA toks:
1. Lavašą ištepu Helmans majonezu.
2. Visą iškloju salotų lapais.
3. apiberiu karsto rūkymo lydeka (prieš tai reikia atsakingai išimti visus kauliukus)
4. apibarstau labai plonai supjaustyto raudono svogūno pusžiedžiais.
5. dar apiberiu labai plonai supjaustytais rauginto agurko griežinėliais.
6. susuku, suvynioju į foliją, 1 val palaikau šaldytuve. Supjaustau griežinėliais.
Kas ragavo tai visiems labai patiko. Siūlau išbandyti


Sveikos
aš vis nesuprantu kaip tą lavašą sukti? Gal kur nuotraukų yra? Ar horizontaliai jį guldyt viskuom apdėt ir sukt, ar vertikaliai ...
Ačiū

aš vis nesuprantu kaip tą lavašą sukti? Gal kur nuotraukų yra? Ar horizontaliai jį guldyt viskuom apdėt ir sukt, ar vertikaliai ...
Ačiū