Patepu majonezu,pabarstau fermentiniu suriu,pipirais,kmynais.Supjaustau plonomis justelemis ir kepu orkaiteje kol suris išsilydys.Labai skanu
QUOTE(due drops @ 2011 10 10, 01:48)
Patepu majonezu,pabarstau fermentiniu suriu,pipirais,kmynais.Supjaustau plonomis justelemis ir kepu orkaiteje kol suris išsilydys.Labai skanu
as panasiai darau, patepu majonezu, apibarstau megstamais prieskoniais, supjaustau trikampiais (galima ir zirklem karpyti) ir i orkaite - super prie alaus
Mano receptas toks: lavaso suktinukas
visa lavasa1. istepu majonezu
2. lavaso pradzioje sudedu eilute alyvuoges(juodasias, pageidautina, geresnes kokybes, sultingos)
3. Pradedu sukti kai pasislepia alyvuoges dedu rukyta lasisa visa eile apie 50 g. ir vel uzsuku.
4. Dedu agurko juosteles, visa eile, ir uzsuku, kad pasisleptu
5. Dedu krapu svoguno laiska (kai auga sviezi, ziema apseinu be ju), ir uzsuku.
6. kiek lieka tuscio lavaso krasto, susuku iki galo. Gaunasi rulonelis.
7. Vynioju i maistine plevele, ir laikau saldytuve maziausiai 2val, galima ir per nakti.
8. Pries patiekiant supjaustyti 1,5-2 cm gabaleliais.
Puiki uzkandele.
visa lavasa1. istepu majonezu
2. lavaso pradzioje sudedu eilute alyvuoges(juodasias, pageidautina, geresnes kokybes, sultingos)
3. Pradedu sukti kai pasislepia alyvuoges dedu rukyta lasisa visa eile apie 50 g. ir vel uzsuku.
4. Dedu agurko juosteles, visa eile, ir uzsuku, kad pasisleptu
5. Dedu krapu svoguno laiska (kai auga sviezi, ziema apseinu be ju), ir uzsuku.
6. kiek lieka tuscio lavaso krasto, susuku iki galo. Gaunasi rulonelis.
7. Vynioju i maistine plevele, ir laikau saldytuve maziausiai 2val, galima ir per nakti.
8. Pries patiekiant supjaustyti 1,5-2 cm gabaleliais.
Puiki uzkandele.
QUOTE(Nerytė @ 2011 10 10, 16:09)
as panasiai darau, patepu majonezu, apibarstau megstamais prieskoniais, supjaustau trikampiais (galima ir zirklem karpyti) ir i orkaite - super prie alaus
Gera ideja-karpyti zirklemis .Reiks savaitgali isbandyti.Aciu
o vynioti lavasa i folija galima?
QUOTE(Mazgelis @ 2011 10 14, 10:50)
o vynioti lavasa i folija galima?
Turite omeny, pries kisant i saldytuva? Jeigu taip, esu taip dariusi, kai neturejau m. pleveles. Nieko jam nenutiko
mama šiandien pirko 5 lavašo lakštus už 1,20lt ta proga pasidariau vegetarišką kebabą: brokolius, kalafijorus, šparagines pupeles ir pievagrybius pakepiau keptuvėj, į visą tai po kiek laiko įdėjau grietinės ir prieskonių, gavosi toks padaže daržovės. viską sukroviau ant lavašo, plius pridėjau to violetnio kopūsto ir dar tų iceberg salotų ir susukau taip, kaip kebabus. nereikėjo nei kepti, buvo labai skanu
dar į tą mišinį su kepamom daržovėm galima ir mėsytės (dešrelių ar faršo) pridėt, irgi liusk, bet neturėjau šį kartą.
aišku, jei būčiau sugalvojus, kur pakepint kaip kad tose kebabinėse, tai būtų gal dar skaniau buvę
dar į tą mišinį su kepamom daržovėm galima ir mėsytės (dešrelių ar faršo) pridėt, irgi liusk, bet neturėjau šį kartą.
aišku, jei būčiau sugalvojus, kur pakepint kaip kad tose kebabinėse, tai būtų gal dar skaniau buvę
siandien ir as dariau lavaso suktinukus. oj kaip skanu sudetis buvo improvizacija dejau tai, ka turejau saldytuve lavasa istepiau lydytu sureliu, isklojau pekino kopusto lapais, pripjausciau pomidoru, agurku ir paprikos pagardinau lasisa skanumelis
kazkaip seniau nesugalvodavau pati pasidaryti, kol neparagavau sveciuose dabar manau daznai seima lepinsiu siuo skanestu kol atsivalgysim
kazkaip seniau nesugalvodavau pati pasidaryti, kol neparagavau sveciuose dabar manau daznai seima lepinsiu siuo skanestu kol atsivalgysim
QUOTE(smelio pilys @ 2011 11 18, 21:39)
mama šiandien pirko 5 lavašo lakštus už 1,20lt ta proga pasidariau vegetarišką
ir kur tokiu kainu dar galima rasti
musu siuo metu daromas - tai istepam vidu lydytu sureliu, poto pakepam pievagrybius su svogunu ant sviesto su druska,pipirais.
Viskas greitai ir labai skanu
Papildyta:
norfoj buna pigesni,bet ne 5 uz 1.20 lt
Viskas greitai ir labai skanu
Papildyta:
QUOTE(ingauk @ 2012 01 25, 12:27)
ir kur tokiu kainu dar galima rasti
norfoj buna pigesni,bet ne 5 uz 1.20 lt
Neseniai ir aš atradau lavašo suktinukus. Seniau kažkaip nebuvau pati dariusi.
Mano receptas su KARŠTO RŪKYMO LYDEKA toks:
1. Lavašą ištepu Helmans majonezu.
2. Visą iškloju salotų lapais.
3. apiberiu karsto rūkymo lydeka (prieš tai reikia atsakingai išimti visus kauliukus)
4. apibarstau labai plonai supjaustyto raudono svogūno pusžiedžiais.
5. dar apiberiu labai plonai supjaustytais rauginto agurko griežinėliais.
6. susuku, suvynioju į foliją, 1 val palaikau šaldytuve. Supjaustau griežinėliais.
Kas ragavo tai visiems labai patiko. Siūlau išbandyti SKANAUS!
Mano receptas su KARŠTO RŪKYMO LYDEKA toks:
1. Lavašą ištepu Helmans majonezu.
2. Visą iškloju salotų lapais.
3. apiberiu karsto rūkymo lydeka (prieš tai reikia atsakingai išimti visus kauliukus)
4. apibarstau labai plonai supjaustyto raudono svogūno pusžiedžiais.
5. dar apiberiu labai plonai supjaustytais rauginto agurko griežinėliais.
6. susuku, suvynioju į foliją, 1 val palaikau šaldytuve. Supjaustau griežinėliais.
Kas ragavo tai visiems labai patiko. Siūlau išbandyti SKANAUS!
Sveikos
aš vis nesuprantu kaip tą lavašą sukti? Gal kur nuotraukų yra? Ar horizontaliai jį guldyt viskuom apdėt ir sukt, ar vertikaliai ...
Ačiū
aš vis nesuprantu kaip tą lavašą sukti? Gal kur nuotraukų yra? Ar horizontaliai jį guldyt viskuom apdėt ir sukt, ar vertikaliai ...
Ačiū