Įkraunama...
Įkraunama...

Lavašas

gal kas galite pasidalinti kaip pasigaminti pati levasa?
Atsakyti
QUOTE(pasiutes @ 2012 06 02, 18:00)
gal kas galite pasidalinti kaip pasigaminti pati levasa?


Naminis lavašas 4u.gif

Gal kas nors iš naminio lavašo darėt traškučius? Skanūs gavosi? Trapūs? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pasiutes @ 2012 06 02, 17:00)
gal kas galite pasidalinti kaip pasigaminti pati levasa?


Siaip nezinau ar tai galima vadinti lavasu ar jau cia butu burita ar dar koks porusis tongue.gif bet as is drauges ismokau ir pati taip darau:

Pakepinu kiaulienos farso su prieskoniai ir druska ir kai atvesta tai sumaisau su pjaustytom paprikom, agurkais, svogunais ir kopustu (galima salotom, bet kopustas kazkaip skaniau, tik kad reikia smulkiai pjaustyt arba stambiai tarkuot ) ir majonezo idejus viska gerai gerai ismaisau. O tada dedu i ta lavaso blyna ir susuku, tai siaip skanu ir salta, ir karsta toki valgyti mirksiukas.gif
Atsakyti
Norejau ir as pasidalinti labai skaniu patiekalu is siu blynu thumbup.gif Kadangi gyvenu ne LT tai nezinau ar pas jus yra apvaliu levasu, bet jei nera tai galima pailga levasa supjaustyti taip kaip jums bus patogiau kepti.
Reikes: levasu arba kitaip 'wrap', as naudoju apvalius, kiausiniu, svoguno ir vistienos arba kalakutienos farso (jie kepa greiciau).
Paruosimas: isplakti kiausinius, berti druskos ir pipiru, tada deti levasus i kiausiniu plakini, kad apsemtu ir palikti mirkti, kol, sakykime pasiruosite farsa. As i farsa dedu druskos, pipiru ir apkepintus svogunus. Ikaitiname alieju. Imame levaso gabaleli, dedame labai plonai ant jo farso, palyginame, lenkiame kita puse levaso ant farso ir dedame kepti ant silpnos ugnies. Viskas! Labai labai skanu ir karsti ir salti! Butinai reikia uzdeti virtuvinio popieriaus, kad sugertu riebalus, bet jei istikruju, tai tu riebalu net nera thumbup.gif
Mes si patiekala vadiname netikrais ceburekais, nes labai panasus skoniu, tik aisku, skanesni thumbup.gif
Jei naudosite apvalius levasus, tada juos reikia perjauti pusiau, kad lenkiant gautusi skareles formos rolleyes.gif o jei naudosite kitokios formos, tada jau pjaustykite kaip jums patogiau. SKANAUS
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif
Dariau lavasa su rykyta krutinele ,smulkintais graikiskais riesutais,salotom,svogunu laiskais,truputi cesnako,krapu,baziliku,tepamo ''panemunes ''su kumpiu suriu,pries darant lavasa l.ponai sutepiau tomato ir majonezo misiniu.Derinys - krutinele ir riesutai thumbup.gif .Tikrai skanu biggrin.gif
Atsakyti
Labai greitas ir tikrai labai skanus patiekalas su lavasu mirksiukas.gif

user posted image

Sita recepta skaiciau kazkurioj temoj,patiko paprastumas. I sausa karsta keptuve dedasi lavasas....paleidziamas kiausinis ir sukamas kol jis pradeda balti,tuomet barstai megstamo tarkuoto fermentinio surio ir lankstai i vokeli.
O as is taupumo ,kad sunaudot suriu likucius,sudejau keliu rusiu.....Dziugo+ varskinis "Luksiu" +kazikoks fermentinis. I keptuve lasinau siek tiek aliejaus tongue.gif .Ir kas be ko naudojau kiausinio plakinio.Lankstyt i vokeli pasirode sudetinga,tad lenkiau pusiau,po to perpjoviau.
Ir gavosi super skanu. Kas megsta astriau-labai tinka ibarstyt smulkinto cili pipiro tongue.gif
Atsakyti
Ogo, labai skanus ir man patiko gaminti si lavasiuka smile.gif
Atsakyti
[quote=shanet,2012 09 17, 10:50]
Labai greitas ir tikrai labai skanus patiekalas su lavasu mirksiukas.gif

nesupratau truputi[B] paleidziamas kiausinis ir sukamas kol jis pradeda balti
,cia ant to lavaso kiausini reikia paleisti? Ir kaip ji sukti reikia?

Lauksiu atsakymo.Manau vakarienei labai tinkamas patiekalas thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
.....taip mirksiukas.gif ,kai skaiciau recepteli,buvo siuloma paleist tiesiai ant lavaso kiausini ir su sakute sukt rateliu tongue.gif po visa lavaso ploti ,kol ima balti,o jau tuomet barstai surius ir priedus mirksiukas.gif .
Bet man to kiausinio buvo perdaug,todel as issiplakdaviau pora kiausiniu ant kokiu 4-5 lavasu.
Ir dar.... siulau,kai keptuve bus gerai ikaitinta, ilasinta keleta laseliu aliejaus ir idejus lavasa , uzpylus plakinio,kol barstysit ir deliosi pagardus -nustumkit keptuve i sona,nes lavasais kaip mat greit perkepa ir tampa trapus ,tad sunku perlenkti.

Tikrai labai skanu ir jau ivertinta namiskiu,keletos draugiu thumbup.gif .
Laaabai skanu ,kai pabarstai dziovintu pomidoru+ smulkinto poro+ cili tongue.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shanet: 10 spalio 2012 - 18:14
QUOTE(shanet @ 2012 10 10, 18:13)
.....taip mirksiukas.gif ,kai skaiciau recepteli,buvo siuloma paleist tiesiai ant  lavaso kiausini ir su sakute sukt rateliu tongue.gif  po visa lavaso ploti ,kol ima balti,o jau tuomet barstai surius ir priedus mirksiukas.gif .
Bet man to kiausinio buvo perdaug,todel as issiplakdaviau pora kiausiniu ant kokiu 4-5 lavasu.
Ir dar.... siulau,kai keptuve bus gerai ikaitinta, ilasinta keleta laseliu aliejaus ir idejus lavasa , uzpylus plakinio,kol barstysit ir deliosi pagardus -nustumkit keptuve i sona,nes lavasais kaip mat greit perkepa ir tampa trapus ,tad sunku perlenkti.

Tikrai labai skanu ir jau ivertinta  namiskiu,keletos draugiu thumbup.gif .
Laaabai skanu ,kai pabarstai dziovintu pomidoru+ smulkinto poro+ cili tongue.gif



aciu uz atsakyma,reiks isbandyti smile.gif.o kad nesuketetu gal ji sudrekinti galima smile.gif
Atsakyti

.....oi ne....tikrai nereikia tongue.gif ,viskas labai puikiai gaunasi,tik reikia reguliuot karsti mirksiukas.gif .
Ka gerai supratau,jog pradzioj gerai ikaitinam keptuve,po to karsti sumazint.
Atsakyti
ar lavasas isstovetu savaite laiko?
kur ji laikyti kad jis istovetu ?
Atsakyti