gal kas galite pasidalinti kaip pasigaminti pati levasa?
QUOTE(pasiutes @ 2012 06 02, 18:00)
gal kas galite pasidalinti kaip pasigaminti pati levasa?
Naminis lavašas
Gal kas nors iš naminio lavašo darėt traškučius? Skanūs gavosi? Trapūs?
QUOTE(pasiutes @ 2012 06 02, 17:00)
gal kas galite pasidalinti kaip pasigaminti pati levasa?
Siaip nezinau ar tai galima vadinti lavasu ar jau cia butu burita ar dar koks porusis bet as is drauges ismokau ir pati taip darau:
Pakepinu kiaulienos farso su prieskoniai ir druska ir kai atvesta tai sumaisau su pjaustytom paprikom, agurkais, svogunais ir kopustu (galima salotom, bet kopustas kazkaip skaniau, tik kad reikia smulkiai pjaustyt arba stambiai tarkuot ) ir majonezo idejus viska gerai gerai ismaisau. O tada dedu i ta lavaso blyna ir susuku, tai siaip skanu ir salta, ir karsta toki valgyti
Norejau ir as pasidalinti labai skaniu patiekalu is siu blynu Kadangi gyvenu ne LT tai nezinau ar pas jus yra apvaliu levasu, bet jei nera tai galima pailga levasa supjaustyti taip kaip jums bus patogiau kepti.
Reikes: levasu arba kitaip 'wrap', as naudoju apvalius, kiausiniu, svoguno ir vistienos arba kalakutienos farso (jie kepa greiciau).
Paruosimas: isplakti kiausinius, berti druskos ir pipiru, tada deti levasus i kiausiniu plakini, kad apsemtu ir palikti mirkti, kol, sakykime pasiruosite farsa. As i farsa dedu druskos, pipiru ir apkepintus svogunus. Ikaitiname alieju. Imame levaso gabaleli, dedame labai plonai ant jo farso, palyginame, lenkiame kita puse levaso ant farso ir dedame kepti ant silpnos ugnies. Viskas! Labai labai skanu ir karsti ir salti! Butinai reikia uzdeti virtuvinio popieriaus, kad sugertu riebalus, bet jei istikruju, tai tu riebalu net nera
Mes si patiekala vadiname netikrais ceburekais, nes labai panasus skoniu, tik aisku, skanesni
Jei naudosite apvalius levasus, tada juos reikia perjauti pusiau, kad lenkiant gautusi skareles formos o jei naudosite kitokios formos, tada jau pjaustykite kaip jums patogiau. SKANAUS
Reikes: levasu arba kitaip 'wrap', as naudoju apvalius, kiausiniu, svoguno ir vistienos arba kalakutienos farso (jie kepa greiciau).
Paruosimas: isplakti kiausinius, berti druskos ir pipiru, tada deti levasus i kiausiniu plakini, kad apsemtu ir palikti mirkti, kol, sakykime pasiruosite farsa. As i farsa dedu druskos, pipiru ir apkepintus svogunus. Ikaitiname alieju. Imame levaso gabaleli, dedame labai plonai ant jo farso, palyginame, lenkiame kita puse levaso ant farso ir dedame kepti ant silpnos ugnies. Viskas! Labai labai skanu ir karsti ir salti! Butinai reikia uzdeti virtuvinio popieriaus, kad sugertu riebalus, bet jei istikruju, tai tu riebalu net nera
Mes si patiekala vadiname netikrais ceburekais, nes labai panasus skoniu, tik aisku, skanesni
Jei naudosite apvalius levasus, tada juos reikia perjauti pusiau, kad lenkiant gautusi skareles formos o jei naudosite kitokios formos, tada jau pjaustykite kaip jums patogiau. SKANAUS
Sveikutes
Dariau lavasa su rykyta krutinele ,smulkintais graikiskais riesutais,salotom,svogunu laiskais,truputi cesnako,krapu,baziliku,tepamo ''panemunes ''su kumpiu suriu,pries darant lavasa l.ponai sutepiau tomato ir majonezo misiniu.Derinys - krutinele ir riesutai .Tikrai skanu
Dariau lavasa su rykyta krutinele ,smulkintais graikiskais riesutais,salotom,svogunu laiskais,truputi cesnako,krapu,baziliku,tepamo ''panemunes ''su kumpiu suriu,pries darant lavasa l.ponai sutepiau tomato ir majonezo misiniu.Derinys - krutinele ir riesutai .Tikrai skanu
Labai greitas ir tikrai labai skanus patiekalas su lavasu
Sita recepta skaiciau kazkurioj temoj,patiko paprastumas. I sausa karsta keptuve dedasi lavasas....paleidziamas kiausinis ir sukamas kol jis pradeda balti,tuomet barstai megstamo tarkuoto fermentinio surio ir lankstai i vokeli.
O as is taupumo ,kad sunaudot suriu likucius,sudejau keliu rusiu.....Dziugo+ varskinis "Luksiu" +kazikoks fermentinis. I keptuve lasinau siek tiek aliejaus .Ir kas be ko naudojau kiausinio plakinio.Lankstyt i vokeli pasirode sudetinga,tad lenkiau pusiau,po to perpjoviau.
Ir gavosi super skanu. Kas megsta astriau-labai tinka ibarstyt smulkinto cili pipiro
Sita recepta skaiciau kazkurioj temoj,patiko paprastumas. I sausa karsta keptuve dedasi lavasas....paleidziamas kiausinis ir sukamas kol jis pradeda balti,tuomet barstai megstamo tarkuoto fermentinio surio ir lankstai i vokeli.
O as is taupumo ,kad sunaudot suriu likucius,sudejau keliu rusiu.....Dziugo+ varskinis "Luksiu" +kazikoks fermentinis. I keptuve lasinau siek tiek aliejaus .Ir kas be ko naudojau kiausinio plakinio.Lankstyt i vokeli pasirode sudetinga,tad lenkiau pusiau,po to perpjoviau.
Ir gavosi super skanu. Kas megsta astriau-labai tinka ibarstyt smulkinto cili pipiro
[quote=shanet,2012 09 17, 10:50]
Labai greitas ir tikrai labai skanus patiekalas su lavasu
nesupratau truputi[B] paleidziamas kiausinis ir sukamas kol jis pradeda balti ,cia ant to lavaso kiausini reikia paleisti? Ir kaip ji sukti reikia?
Lauksiu atsakymo.Manau vakarienei labai tinkamas patiekalas
Labai greitas ir tikrai labai skanus patiekalas su lavasu
nesupratau truputi[B] paleidziamas kiausinis ir sukamas kol jis pradeda balti ,cia ant to lavaso kiausini reikia paleisti? Ir kaip ji sukti reikia?
Lauksiu atsakymo.Manau vakarienei labai tinkamas patiekalas
.....taip ,kai skaiciau recepteli,buvo siuloma paleist tiesiai ant lavaso kiausini ir su sakute sukt rateliu po visa lavaso ploti ,kol ima balti,o jau tuomet barstai surius ir priedus .
Bet man to kiausinio buvo perdaug,todel as issiplakdaviau pora kiausiniu ant kokiu 4-5 lavasu.
Ir dar.... siulau,kai keptuve bus gerai ikaitinta, ilasinta keleta laseliu aliejaus ir idejus lavasa , uzpylus plakinio,kol barstysit ir deliosi pagardus -nustumkit keptuve i sona,nes lavasais kaip mat greit perkepa ir tampa trapus ,tad sunku perlenkti.
Tikrai labai skanu ir jau ivertinta namiskiu,keletos draugiu .
Laaabai skanu ,kai pabarstai dziovintu pomidoru+ smulkinto poro+ cili
Bet man to kiausinio buvo perdaug,todel as issiplakdaviau pora kiausiniu ant kokiu 4-5 lavasu.
Ir dar.... siulau,kai keptuve bus gerai ikaitinta, ilasinta keleta laseliu aliejaus ir idejus lavasa , uzpylus plakinio,kol barstysit ir deliosi pagardus -nustumkit keptuve i sona,nes lavasais kaip mat greit perkepa ir tampa trapus ,tad sunku perlenkti.
Tikrai labai skanu ir jau ivertinta namiskiu,keletos draugiu .
Laaabai skanu ,kai pabarstai dziovintu pomidoru+ smulkinto poro+ cili
QUOTE(shanet @ 2012 10 10, 18:13)
.....taip ,kai skaiciau recepteli,buvo siuloma paleist tiesiai ant lavaso kiausini ir su sakute sukt rateliu po visa lavaso ploti ,kol ima balti,o jau tuomet barstai surius ir priedus .
Bet man to kiausinio buvo perdaug,todel as issiplakdaviau pora kiausiniu ant kokiu 4-5 lavasu.
Ir dar.... siulau,kai keptuve bus gerai ikaitinta, ilasinta keleta laseliu aliejaus ir idejus lavasa , uzpylus plakinio,kol barstysit ir deliosi pagardus -nustumkit keptuve i sona,nes lavasais kaip mat greit perkepa ir tampa trapus ,tad sunku perlenkti.
Tikrai labai skanu ir jau ivertinta namiskiu,keletos draugiu .
Laaabai skanu ,kai pabarstai dziovintu pomidoru+ smulkinto poro+ cili
Bet man to kiausinio buvo perdaug,todel as issiplakdaviau pora kiausiniu ant kokiu 4-5 lavasu.
Ir dar.... siulau,kai keptuve bus gerai ikaitinta, ilasinta keleta laseliu aliejaus ir idejus lavasa , uzpylus plakinio,kol barstysit ir deliosi pagardus -nustumkit keptuve i sona,nes lavasais kaip mat greit perkepa ir tampa trapus ,tad sunku perlenkti.
Tikrai labai skanu ir jau ivertinta namiskiu,keletos draugiu .
Laaabai skanu ,kai pabarstai dziovintu pomidoru+ smulkinto poro+ cili
aciu uz atsakyma,reiks isbandyti .o kad nesuketetu gal ji sudrekinti galima
.....oi ne....tikrai nereikia ,viskas labai puikiai gaunasi,tik reikia reguliuot karsti .
Ka gerai supratau,jog pradzioj gerai ikaitinam keptuve,po to karsti sumazint.
ar lavasas isstovetu savaite laiko?
kur ji laikyti kad jis istovetu ?
kur ji laikyti kad jis istovetu ?