QUOTE(Vilusa @ 2010 11 03, 10:04)
Netiesą rašot.
1. Norint patekti pas poliklinikos (šeimos psichikos sveikatos centre) psichologą - NEREIKIA JOKIO siuntimo, tuo labiau psichiatro.
2. Jei norite patekti pas antrinio lygio konsultantą - psichologą - reikia ŠEIMOS GYDYTOJO siuntimo, arba - susimokėti už konsultaciją.
3. Jei einate privačiai pas psichologą (psichoterapeutą) - NEREIKIA IŠ VISO JOKIO SIUNTIMO. Tik pinigų.
......
Matau, kad neesate susidūrusi - trumpai paaiškinu skirtumus:
1. Psichiatras - gilinasi į fizinę savijautą, rašo vaistus. Jei mato, kad yra poreikis GALI nukreipti psichoterapijai.
2. Psichologas - NEGYDO VAISTAIS, išklauso, padaeda suvokti problemos esmę, padeda PAČIAI atrasti teisingus sprendimus. Psichologas neturi duoti konkrečių patarimų kaip elgtis, jis tik išanalizuoja situaciją ir leidžia PAČIAI nuspręsti.
3. Psichoterapeutas - tų pirmų dviejų mišinys. BET - pagal jų darbo etiką - jeigu psichoterapeutas rašo medikamentus, jis NEGALI tam pačiam pacientui vesti psichoterapijos.
4. Psichoterapinės grupės - renkasi panašių problemų turintys žmonės, būna vadovas profesionalas - vyksta pokalbiai, diskusijos...
na, as niekad ten nebuvau. o kuo skiriasi psichologas pas kuri siuncia psichiatras nuo antrinio psichologo? nelabai suprantu
bet tai jai man depresija yra - tai reiktu ir pas psichiatra manau nueiti,o paskui gal sakau ir pas psichologa nueiti?
Papildyta:
QUOTE(Dieter @ 2010 11 03, 13:35)
Mane mokė taip gyventi, kad nereikėtų nieko skolintis.
Kai ji paskambino taip ir pasakiau. Susikaupiau ir pasakiau, kad nenoriu skolinti. Nieko blogo nepasakė, o ant širdies man taip gera dabar
na, as pvz graziai atsakau, kad man suluzo, suplyso ar issitepliojo ar kam nors kitam paskolinau, nesakau kad neduosiu, nes mane moke, kad jei taip pasakysiu, tai supyks ant manes