parasysiu ir as, kaip sraiges gaminu
gyvas sraigutes dedu i kokia nors deze, kad patektu oras, bet kad jos "nepabegtu",taigi uzdaryta (siltu metu laikau balkone). laikau be jokiu miltu, ir ne viena diena, o kokias tris. kai sraiges issivalo, imu ir paverdu jas su visu kiautu vandenyje keleta minuciu, istraukiu, imu sakute ir atsargiai traukiu visa vidaus turini lauk. kiautas turi likti visai tuscias, taigi viska stropiai istraukiam. tuscius kiautukus gerai isplaunu. nuo viso to,ka istraukiau, nupjaustau pacia mesyte, kuri yra tik nedidukas liezuvelis, visa kita - ismetu. tada tuos liezuvelius verdu pasudytam vandenyje ilgai ilgai, apie pora val. tikrai. tuo metu paruosiu idara - sviesta issuku su isspaustu cesnaku ir smulkintais krapais. i paruosta svaru kiauta kisu giliau idara, idedu viena "liezuviuka". viska sudedu ant folijos idaru i virsu

, ir kepu, kol sviestas issilydo. kepiau keptuveje, ant grilio, orkaitej-visur vienodai skanu

o toliau taip- dar karstos sraiges turini iskreti ant traskios sviezios baltos duonos/batono ir valgai
terliones nemazai, bet verta