Įkraunama...
Įkraunama...

Puošiame balkonus

nu kelme natūraliai bus drėgmės, nei vazone. o tie balti tai turbūt ir padeda drėgmę sulaikyt, neišgarinti taip greitai...
Atsakyti
Štai ir mano balkonai.user posted imageuser posted image
Atsakyti
QUOTE(kair47 @ 2010 06 27, 18:59)
Štai ir mano balkonai.

Gražu thumbup.gif Matau, kad į lovelius dėjote su vazonais - ar taip geriau? rolleyes.gif
Atsakyti
Dedu į loveliu vazonelius nes jai būna liūtis ar išvažiuojam tai patogiau sukelt į balkoną ir šiaip nebėga vanduo kaimynam ant galvų, o jai daug prilyja lengvai galiu išpilt iš lovelio vandenį.Bet gal kitiem patogiau auginti lovelyja, čia kiekvienas skirtingai prisitaiko.
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 06 27, 07:55)
nu kad nežinau , nebent tas gelis nesimato  g.gif  nes vazonai tai paprasti geležiniai tokie kaip bliūdai, mačiau kaip kabino,nes buvo ant žemės sudėlioti, nu čia pernai, nes juos ten kažkaip taisė, jie ir pasiliko,o šiemet vienas buvo nukritęs,kai buvo didelis vėjas, tik su pasodintom ir vos skleidžaintis, tai dar pati žemes surinkau į tą indą, kol išsivežė,nes gulėjo kelias dienas nešės viskas ant šaligatvio, tai paprastos durpės buvo g.gif su tokiais pat baltais viduj, kaip trąšos turbūt, nes ir pas mane buvo gėlėms tokios, nu nebent vizualiai akim nesimatė, tai tada gal. nes visur tokius pat sukabinėjo..
žydi dabar gausiai, perkabino per naują. nu reiks kada nufotkint  g.gif

Tas gelis tikrai nesimato smile.gif Parduodamas suprakuotas jis atrodo kaip cukrus (aišku, mažesnėse pakuotėse). Aš jį įmaišau sodindama gėles kapinėse - karštomis vasaros dienomis nevisda galiu nuvažiuot palaistyt, tad šiek tiek gelbėja. Palaisčius šios granulės prisigeria vandens ir smarkiai išbrinksta, kai žemė sausa, pamažu šią drėgmę perduoda į substratą, gėlės kiek ilgiau išbūna tarsi "palaistytos".
Atsakyti
QUOTE(aistutėlė @ 2010 06 27, 08:50)
siaip nasturtos zydi iki pat salnu, man preitais metais taip zydejo, o rudeni rinkausi seklas. Nuvytusius lapus galima nuskinti, o del iskepimo tai keista kazkaip, nes as ir auginau jas preitais metais ir augo jos kelme (sodyboj cia) isodintos, kepe saulej visa diena, tik vakarop nusisukdavo saule....na ir nieko, grazios buvo labai  biggrin.gif . Tik siemet kazko neina man su jomis.... unsure.gif

nu nežinau gal ir taip kas, nes iš pradžių augo gerai, o dabar tai iš vis nukepė... nu nė ko norėt kai lauke 32 doh.gif

QUOTE(Emila @ 2010 06 27, 21:52)
Tas gelis tikrai nesimato smile.gif Parduodamas suprakuotas jis atrodo kaip cukrus (aišku, mažesnėse pakuotėse). Aš jį  įmaišau sodindama gėles kapinėse - karštomis vasaros dienomis nevisda galiu nuvažiuot palaistyt, tad šiek tiek gelbėja. Palaisčius šios granulės prisigeria vandens ir smarkiai išbrinksta, kai žemė sausa, pamažu šią drėgmę perduoda į substratą, gėlės kiek ilgiau išbūna tarsi "palaistytos".

nu tai tada nebent taip g.gif bet visgi kažko abejoju kad dės tiek visoms gatvėms tiek gėlių g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 06 28, 12:03)
nu nežinau gal ir taip kas, nes iš pradžių augo gerai, o dabar tai iš vis nukepė... nu nė  ko norėt kai lauke 32  doh.gif
nu tai tada nebent taip  g.gif  bet visgi kažko abejoju kad dės tiek visoms gatvėms tiek gėlių  g.gif

Bet juk patogiau det ir paskiau visa sezona grozetis gerai atrodanciomis gelemis, o ne atsodinti birzelio menesi isdziuvusias.
Atsiprasau, kad kisuosi gal kur nereikia, bet is geros valios:

Nesodinkite i grynas durpes, maisykite su sunkesne zeme, dekite vandeni abosrbuojancias granules, nurinkinekite nuzydejusius ziedus ir vienmetes jus dziugins, neteikdamos daug vargu. Buna, kad uzpuola ligos - tada tenka purksti, arba opios gelytes vejuotoje puseje pastatytos - islauzo vejas, bet tiek tu ir bedu...
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 06 28, 11:03)
bet visgi kažko abejoju kad dės tiek visoms gatvėms tiek gėlių  g.gif

kiek įsivaizduoju, tai gyveni normalioj turtingoj vakarų šaly, tai ten normalu, kad ir investuoja.
nors ir pas mus mačiau prie lempų kabančias petunijas, mačiau ir kaip laisto jas, ale tikrai nemanau, kad per dieną dusyk.

mano kai kurias medetkas užpuolė amaras gun_bandana.gif: jau purškiu žaliu muilu. ale tos medetkos ir smirdančios, bet va, vistiek į jas pasikėsino.

kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad man tinkamos tik tagetės lotuliukas.gif kuo toliau, tuo vešlesnės, nesimato nuvytusių žiedų (jie kažkaip žalumoje dingsta), neišdžiūna, nenušąla, nu tiesiog jėga biggrin.gif

dabar renkuosi informaciją ir mintyse dėliojuosi kitų metų apželdinimo planą.
ar pelargonijoms gerai augti kartu tik su pelargonijom? turiu omeny nelaistymo palankumą.
ar galima su kokiom nors svyrančiom pakomponuoti? svyrančiom žydinčiom gėlytėm turiu omeny.

kaimynai pas mus nuostabiai pasipuošę balkoną, norėčiau net nufotkinti. fotbolo čempionato garbei pasikabinę mėgiamos šalies vėliavą ir šalia prisikompoavę derančias gėlytes biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žanė: 28 birželio 2010 - 16:30
QUOTE(Žanė @ 2010 06 28, 17:29)
kaimynai pas mus nuostabiai pasipuošę balkoną, norėčiau net nufotkinti. fotbolo čempionato garbei pasikabinę mėgiamos šalies vėliavą ir šalia prisikompoavę derančias gėlytes biggrin.gif

oranžinė su juodu kanteliu? bigsmile.gif

A, gi ką pamiršau priminti. Gal kas dar neužmiršo, prieš kelis metus, autosradoje Kaunas-Klaipėda, pėsčiųjų tiltas netoli Megos buvo viiisas nukabintas loveliais su petunijomis. Vis pravažiuojant laukdavau, tai kada jos ten vysti pradės. Vat nevyto. Vadinasi buvo investuota pradžioj daugiau arba labai atsakingai laistė. Reikia dar nepamiršti, kad ir sąlygos joms ten augti, atrodytų, žiauriau nei žiaurios wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 28 birželio 2010 - 18:12
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 28, 17:43)
oranžinė su juodu kanteliu?  bigsmile.gif

A, gi ką pamiršau priminti. Gal kas dar neužmiršo, prieš kelis metus, autosradoje Kaunas-Klaipėda, pėsčiųjų tiltas netoli Megos buvo viiisas nukabintas loveliais su petunijomis. Vis pravažiuojant laukdavau, tai kada jos ten vysti pradės. Vat nevyto. Vadinasi buvo investuota pradžioj daugiau arba labai atsakingai laistė. Reikia dar nepamiršti, kad ir sąlygos joms ten augti, atrodytų, žiauriau nei žiaurios wink.gif

nea, ten mėlyna kompozicija biggrin.gif

o tos žele geliai nepridarys bėdos, jei lietus pils taip, kaip čia dvi savaites pylė? plaukė net paprasti kiauri vazonai, reikėjo išpilinėti... o su geliu tai mažu ir pūti imtų g.gif

Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 06 28, 20:13)
nea, ten mėlyna kompozicija biggrin.gif

o tos žele geliai nepridarys bėdos, jei lietus pils taip, kaip čia dvi savaites pylė? plaukė net paprasti kiauri vazonai, reikėjo išpilinėti... o su geliu tai mažu ir pūti imtų  g.gif

neeee, to gelio viena iš savybių dar yra, kad kai per daug vandens, perteklius tiesiog išbėga, neišplaudamas maistinių medžiagų iš substrato wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 06 28, 16:29)
kiek įsivaizduoju, tai gyveni normalioj turtingoj vakarų šaly, tai ten normalu, kad ir investuoja.

nu tai turbūt tada
smile.gif

aš visgi roviau lauk savo nasturtas, nes jau grožio nebeliko. dar liko žemių dviem loveliams,tai dar pasėjau petunijų ir dar tų kitų, suaugs dar tegu bus.. .
Atsakyti