Įkraunama...
Įkraunama...

Puošiame balkonus

perteklius visada išbėga, jei vandens per daug - ar su granulėm, ar be jų..o vat tas drėgmės likutis tai tikrai laikysis dar ilgokai ir tikrai manau, kad po tokio liūčių savaitinių periodo tai nekenkia tik tikrai drėgmę mėgstantiems augalams...manos pelargonijos, pvz, net ir su geru subtratu ir drenažu ir be granulių nuo drėgmės pertekliaus ėmė gelsti..Su granulėm esu tikra, puvinys įsimestų g.gif Ir apskritai laikausi nuomonės kad tos drėgmę sulaikančios granulytės gerai yra sodinamiems medžiams, krūmams pabert, kad liet iki kol prigis nereiktų jei kokioj sausesnėj vietoj pasodinta..kapinėse...O namie bereikalingas dalykas, kitaip sakant, perteklinis.
Atsakyti
QUOTE(Žanė @ 2010 06 28, 18:29)

kuo toliau, tuo labiau įsitikinu, kad man tinkamos tik tagetės  lotuliukas.gif  kuo toliau, tuo vešlesnės, nesimato nuvytusių žiedų (jie kažkaip žalumoje dingsta), neišdžiūna, nenušąla, nu tiesiog jėga biggrin.gif

Tikrai, tai super gėlės - atsparios viskam thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 06 28, 21:41)
perteklius visada išbėga, jei vandens per daug - ar su granulėm, ar be jų..o vat tas drėgmės likutis tai tikrai laikysis dar ilgokai ir tikrai manau, kad po tokio liūčių savaitinių periodo tai nekenkia tik tikrai drėgmę mėgstantiems augalams...manos pelargonijos, pvz, net ir su geru subtratu ir drenažu ir be granulių nuo drėgmės pertekliaus ėmė gelsti..Su granulėm esu tikra, puvinys įsimestų  g.gif Ir apskritai laikausi nuomonės kad tos drėgmę sulaikančios granulytės gerai yra sodinamiems medžiams, krūmams pabert, kad liet iki kol prigis nereiktų jei kokioj sausesnėj vietoj pasodinta..kapinėse...O namie bereikalingas dalykas, kitaip sakant, perteklinis.

tai likutis vienaip ar kitaip nėra į gerą, tik gelis atlieka apsauginę funkciją. Naudoju ne pirmi metai ir įvairiais būdais. Jame pačiame, tik prisotintame vandens, galima auginti augalus, kart kartėmis įpylus trąšų. Nenumirtų net pelargonijos 4u.gif
Atsakyti
aš manau kad man jau teks išmesti mano balzamines spriges. lapai ėmė gelsti, žiedai nužydejo iki pat viršaus, vaizdo nebėr. matau kad ima šakotis į šonus, bet kad pats stiebas lieka baisus, toks apvytęs. ar dar bus iš jų kas gero? gal kas esat auginę?
ant pakelio parašyta buvo, kad gausiai žydi iki rugpjūčio galo, bet kad matau jau visas kotelis pražydėjęs g.gif
Atsakyti
viskas tik į gerą, patirtis, teipsakant bigsmile.gif Auginau pilnavidūręs balzamines spriges. Tačiau lauko sąlygom. O lauke net nepastebi, kai yra daugiau žydinčių wink.gif

Et, pagaliau praėjo pačios gedėjimo laikotarpis. Prieš pusantro mėn įvyko nedidelė avarija, kurios metu žuvo visi pelargonijų taip išmylėti, išcackinti daigeliai. Taip ir nepasiekę savojo balkono. Pradžioj taip širdį spaudė ir vos valdžiaus mašinoj neapsižliumbus. Uuf, nusprendžiau, kad dar bus tų vasarų ir bus dar riebiai žydintis pelargonijomis balkonas laugh.gif
Atsakyti
o, Gaudvile, o avarija tiesiogine ar perkeltine prasme? nes jei iš tiesų buvo avarija, tai tfu tfu tfu kad tik daigeliai nukentėjo, o ne kažkas daugiau wink.gif

nu tikrai kad man patirtis su tom sprigėm, načert. dabar net dairausi kuo čia vazonus apsodint. matyt teks pirktis paaugintų kompaktinių palergonijų nu. arba... tagečių bigsmile.gif lotuliukas.gif nors pradžiai nuvažiuosiu pas mamą į sodą, gal pasižvejosiu ko nors nemokamai...
Atsakyti
tfu tfu tfu, nea biggrin.gif Vyras tik labai stengėsi padėti ir benešdamas didoką padėklą neįtaikė į liftą. Dabar jau juokas ima, bet tąsyk pamatytas vaizdais taip nuliūdino, kad į balkono-terasos puošybą net pažiūrėt negalėjau.

Dabar reiks kažką kitką galvot, gal kokias floristines idėjas taikyt wink.gif

Jei pas mamą nerastum ( kas mažai tikėtina), pas bobutes turgely galima nusipirkt wink.gif

Na, o su ta patirtim... sakiau, kad medetkos amarais apeis, bet ar dėl kažkokių vabaliukų reikia atsisakyt? Mažmožis čia 4u.gif

O, ką radau!

tagetės su raudonom, smulkiom surfinijom visai fainai žiūrisi bigsmile.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 29 birželio 2010 - 23:09
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 30, 01:00)
tfu tfu tfu, nea biggrin.gif Vyras tik labai stengėsi padėti ir benešdamas didoką padėklą neįtaikė į liftą. Dabar jau juokas ima, bet tąsyk pamatytas vaizdais taip nuliūdino, kad į balkono-terasos puošybą net pažiūrėt negalėjau.

Oi tie vyrai doh.gif MB vakar vynuogę išgenėjo, vos šoko negavau grįžusi doh.gif , bet tikiuosi, kad išgyvens rolleyes.gif

Tikrai įdomi ir graži kompozicija thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2010 06 29, 23:00)
tagetės su raudonom, smulkiom surfinijom visai fainai žiūrisi  bigsmile.gif
user posted image

kaip liuksovai atrodo thumbup.gif aš kitąmet galvoju kitame mažesniame balkone, kur būnu retai, bet į jį vaizdas iš dukrytės kambario (ir todėl žinoma norisi papuošti), apgyvendinti kokias visai nelepias gėlytes, nu pvz tagetes arba pelargonijas. kad ir graži ši kompozicija, ale surfinijas laistyt reikia dažnai g.gif

Atsakyti
tų pačių serenčių yra skirtingų spalvų, žiedų formų:

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Jei vazonėliai stovės, gal šis šalavijas sudomintų:
user posted image

Savo "likučius" ant greičio sukišau taip - per centrą, prie galinės sienelė - italinis šlamutis, arčiau priekio dichondra ir dvi skydalapes vos rausvos ir raudonos spalvų pelargonijas.
Atsakyti
Mano serenčius lauke sraigės ėda doh.gif O tie margi kokie gražučiai thumbup.gif

Pražydo rožinis pelėžirnis:

user posted image

Ir bordo jau su pumpurais, o fone- žydi baltas:

user posted image
Atsakyti
pas mane serenčiai irgi neblogai gavosi - sėklos buvo maišytos, tai trijų spalvų - geltoni, orandžiniai ir rudi. tik kai dygo skirti jų buvo neįmanoma, bet per fuksą man krumeliai skirtingi vienas šalia kito gavosi, atrodo gražiai. kitąmet manau tikslingai skirtingų spalvų nusipirksiu ir miksuosiu. nu laimei sraigė iki ketvirto aukšto neužšliauš.

Gaudvile, lauksim nuotraukų tavo kompozicijos wink.gif 4u.gif
Atsakyti