Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie interjerą II tema

QUOTE(Lietaus lasas @ 2010 09 17, 08:32)
Nu bet jeigu kokia kremines spalvos plytele, tai negi pilka glaista det???

siandien kaip tik nupirkau pilka glaista gelsvai kreminem plytelem biggrin.gif ziuresim ar labai ne i tema gausis mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(dzin budizmas @ 2010 09 17, 11:28)
Užmiesčio - kaimo stiliaus namams, gal ir nieko, bet jei pas mane moderniai bus, tai nesipieš niekaip.

pagal jus visa Norvegija,skandinavija uzmiestis-kaimo stilius? lotuliukas.gif

Bet aisku modernui jos netiks..
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 09 17, 13:12)
pagal jus visa Norvegija,skandinavija  uzmiestis-kaimo stilius? lotuliukas.gif

Bet aisku modernui jos netiks..

aš kalbu apie patį stilių. Kaimo stiliaus namą aš galiu turėti ir miesto centre, to niekas nedraudžia, kaip jis bus įrengtas viduj.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 09 17, 11:25)

Grazu, bet visi pavyzdziai, kuomet lenteles sukaltos vertikaliai. Idomu kaip atrodytu horizontaliai, nes kai pas mus lubos 2,70 tai manau tikrai per daug istemps kambari g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Didele_meile: 17 rugsėjo 2010 - 13:51
QUOTE(biesas66 @ 2010 09 16, 20:12)
As tiek jau praejes namu ir tiek mates pavyzdziu kad drasiai galiu teigti kad pilka spalva pati geriausia.  Beje.. Norvegijoje kitokios nei pilkos ir tamsiai pilkos spalvos nerasi.. kazi kodel.. :net pas geriausiu dizaineriu darbus.. O Lietuviai nebutu Lietuviai jei nebandytu ant vienos sienos sutepti triju spalvu siuliu uzpilda (buvo reikalas)

beje,ar yra drasuoliu kurie noretu sienas pvz issikalti kokiom graziom ,dazytom lentelem? nes dabar vien tik gipsas,gipsas...

QUOTE(biesas66 @ 2010 09 17, 12:12)
pagal jus visa Norvegija,skandinavija  uzmiestis-kaimo stilius? lotuliukas.gif

Nemenkiciau taip savo tautieciu lyginant su skandinavais... Manot, kad skandinavai renkasi pilka spalva tik del to, kad jie daug protingesni uz lietuvius, nes tai - praktiskiausia ir laiko isbandyta? smile.gif Skandinavai apskritai yra DAUG konservatyvesni zmones nei lietuviai, vidaus apdailai renkasi praktiskai balta/juoda/pilka spalvas (spalvomis zaidzia tik detalese),jie labai vertina savo tautos tradicijas ir tikrai drisiu pasakyt, kad sunkiau isileidzia pas save naujoves (ta patvirtina ir patys skandinavai)- bet tikrai ne del praktiskumo, bet del nusistovejusiu tradiciju laikymosi. Juk skandinavijoje visur, kur tik beuzeisi, namuose sienos visur baltos, virtuves baldai - balti, net kilimeliai ant grindu - balti arba sviesus rastuoti! Lietuviai pasakytu - "kaip nepraktiska - nespesi valyt!". Bet jie kitokias spalvas pas save isileisti apskritai nelinke (spalvos - tik detalese!). Vienas svedas apskritai, man paklausus, kokios spalvos dazus nusipirkot sienoms, nustebes atsake "Zinoma, kad baltus! Kokius daugiau?!Kaip atrodys, jei sienas dazytume ne baltai!" smile.gif Tos pacios jusu rekomenduojamos lentutes skandinavijoje dedamos nuo seniausiu laiku (nes tai ju tradicijos dalis), bet jos ir tinka butent tam skandinaviskajam stiliui, kur sujungiama sena ir nauja, naturalios medziagos, savita, tik jiems budinga ornamentika, grafika ir t.t. O tai, kad pas mus visur daugiausia dedamas gipsas arba tinkuojama - tiesiog musu zmones dazniausiai renkasi kitoki stiliu, prie kurio tokios lentutes apskritai netiktu. O kuriems tinka, tie labai sekmingai ir Lietuvoje jas dedasi - svarbu kad tiktu prie stiliaus smile.gif
Labai daug kur sakoma, kad tapus madingai kazkokiai vienai salvai, keliems metams ta spalva vyrauja daugumos lietuviu namai. Atejus "i mada" kitai spalvai, velgi daugumos lietuviu namuose ima vyrauti toji naujoji spalva... Nieko pagirtino. Bet kita vertus, pabuvus ilga laika toje pacioje Skandinavijoje, uzeina noras istrukt kur nors kitur, i kitokia aplinka, nei baltos sienos, balti baldai ir tos is pradziu taip naujai ir neatrastai atrodancios, bet jau "stampais" tapusios skandinavisko braizo detales, kad jau ir nebezinai, kas geriau - ar visada buti toje tradiciskai nusistovejusio interjer erveje, ar toje, kuri keiciasi kas keletas metu, bet daugmaz panasioje kaip daugelio kaimynu namuose... Manua, ir viena ir kita turi savu pliusu, savu minusu... 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(elva @ 2010 09 17, 14:59)
Nemenkiciau taip savo tautieciu lyginant su skandinavais... Manot, kad skandinavai renkasi pilka spalva tik del to, kad jie daug protingesni uz lietuvius, nes tai - praktiskiausia ir laiko isbandyta? smile.gif Skandinavai apskritai yra DAUG konservatyvesni zmones nei lietuviai, vidaus apdailai renkasi praktiskai balta/juoda/pilka spalvas (spalvomis zaidzia tik detalese),jie labai vertina savo tautos tradicijas ir tikrai drisiu pasakyt, kad sunkiau isileidzia pas save naujoves (ta patvirtina ir patys skandinavai)- bet tikrai ne del praktiskumo, bet del nusistovejusiu tradiciju laikymosi. Juk skandinavijoje visur, kur tik beuzeisi, namuose sienos visur baltos, virtuves baldai - balti, net kilimeliai ant grindu - balti arba sviesus rastuoti! Lietuviai pasakytu - "kaip nepraktiska - nespesi valyt!". Bet jie kitokias spalvas pas save isileisti apskritai nelinke (spalvos - tik detalese!). Vienas svedas apskritai, man paklausus, kokios spalvos dazus nusipirkot sienoms, nustebes atsake "Zinoma, kad baltus! Kokius daugiau?!Kaip atrodys, jei sienas dazytume ne baltai!" smile.gif Tos pacios jusu rekomenduojamos lentutes skandinavijoje dedamos nuo seniausiu laiku (nes tai ju tradicijos dalis), bet jos ir tinka butent tam skandinaviskajam stiliui, kur sujungiama sena ir nauja, naturalios medziagos, savita, tik jiems budinga ornamentika, grafika ir t.t. O tai, kad pas mus visur daugiausia dedamas gipsas arba tinkuojama - tiesiog musu zmones dazniausiai renkasi kitoki stiliu, prie kurio tokios lentutes apskritai netiktu. O kuriems tinka, tie labai sekmingai ir Lietuvoje jas dedasi - svarbu kad tiktu prie stiliaus smile.gif
Labai daug kur sakoma, kad tapus madingai kazkokiai vienai salvai, keliems metams ta spalva vyrauja daugumos lietuviu namai. Atejus "i mada" kitai spalvai, velgi daugumos lietuviu namuose ima vyrauti toji naujoji spalva... Nieko pagirtino. Bet kita vertus, pabuvus ilga laika toje pacioje Skandinavijoje, uzeina noras istrukt kur nors kitur, i kitokia aplinka, nei baltos sienos, balti baldai ir tos is pradziu taip naujai ir neatrastai atrodancios, bet jau "stampais" tapusios skandinavisko braizo detales, kad jau ir nebezinai, kas geriau - ar visada buti toje tradiciskai nusistovejusio interjer erveje, ar toje, kuri keiciasi kas keletas metu, bet daugmaz panasioje kaip daugelio kaimynu namuose... Manua, ir viena ir kita turi savu pliusu, savu minusu... 4u.gif

Siuolaikinis skandinavu stilius beveik baltas-pilkas,o senesnis.. Hmm g.gif Tokiu sokiruojanciu spalvu prisiziurejau kad net lietuviui su fantazija,iki to dar toli grazu.

Papildyta:
QUOTE(Didele_meile @ 2010 09 17, 14:50)
Grazu, bet visi pavyzdziai, kuomet lenteles sukaltos vertikaliai. Idomu kaip atrodytu horizontaliai, nes kai pas mus lubos 2,70 tai manau tikrai per daug istemps kambari  g.gif

imi platesnes lenteles (pvz ekolenteles) ir lubos nebetokios aukstos. O horizontaliai sukaltos tiksliai atrodys kaip vasarnamis arba kaimo troba. (nors jauciu ir ten tokiu dalyku nebuna) bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 09 17, 12:25)

Geri pavyzdžiai thumbup.gif Aš tikrai būčiau nieko prieš kai kur tokias lenteles panaudoti namuose. Beje viena forumietė visus savo namus (sienas iki pusės ir lubas) išsikalė panašiomis, tik sendintomis lentelėmis. Atrodo super thumbup.gif Jos namų stilius - provansas.

Ir manau, kad nebūtinai jas naudoti tik kaimiškame interjere. Čia vėlgi fantazijos reikalas...
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 09 17, 14:33)
Siuolaikinis skandinavu stilius  beveik baltas-pilkas,o senesnis.. Hmm g.gif Tokiu sokiruojanciu spalvu prisiziurejau kad net lietuviui su fantazija,iki to dar toli grazu.

Pati pazistu pora seimu, isirengusiu namus neiprastais standartiniam lietuviui spalvu deriniais, ir, beje, tikrai labai graziai smile.gif O jei butu galima "praskenuot" visa Lietuva, tokiu "nestandartu" butu ne tiek ir mazai, tad norvegai - tikrai neisimtis mirksiukas.gif
Na, paimkim kad ir ta populiaruji tinklapi www.styleroom.se, kur sudeti paprastu "mirtinguju" skandinavu namuciai. Is pradziu rodos akys raibsta nuo naujoviu (musu akiai), groziu... bet ilgiau paziurinejus pamatai, kad praktiskai ant vienos ranku pirstu gali suskaiciuot namus, kuriuose pvz. virtuve butu ne baltos spalvos, sienos - ne baltos ir t.t. Kiek is pradziu buvau susizavejusi, tiek po to taip "atbukau", kad skandinaviski interjerai ilga laika nebetrauke...
Atsakyti
QUOTE(elva @ 2010 09 17, 19:44)
Pati pazistu pora seimu, isirengusiu namus neiprastais standartiniam lietuviui spalvu deriniais, ir, beje, tikrai labai graziai smile.gif O jei butu galima "praskenuot" visa Lietuva, tokiu "nestandartu" butu ne tiek ir mazai, tad norvegai - tikrai neisimtis  mirksiukas.gif
Na, paimkim kad ir ta populiaruji tinklapi www.styleroom.se, kur sudeti paprastu "mirtinguju" skandinavu namuciai. Is pradziu rodos akys raibsta nuo naujoviu (musu akiai), groziu... bet ilgiau paziurinejus pamatai, kad praktiskai ant vienos ranku pirstu gali suskaiciuot namus, kuriuose pvz. virtuve butu ne baltos spalvos, sienos - ne baltos ir t.t. Kiek is pradziu buvau susizavejusi, tiek po to taip "atbukau", kad skandinaviski interjerai ilga laika nebetrauke...

man nereikia jokiu tinklapiu,as daznai vis pas nauja vaikstau darbo reikalais,tai ir prisiziuriu. Biski nesuprantu kokiam rajone gyvenat jei vien baltos virtuves pas visus.

Bet... Skandinavisko stiliaus nesirinkciau.. Jis man stilingas,bet saltas. (cia kalba eina apie moderna)

Man turbut labiau tiktu kokios ispanijos stiliai.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 09 17, 09:24)
beje,ar yra drasuoliu kurie noretu sienas pvz issikalti kokiom graziom ,dazytom lentelem?  nes dabar vien tik gipsas,gipsas...

Taip, aš planuoju taip daryti užmiesčio name. Man labai gražu. Tik kalsim ne visas sienas ištisai, o iki pusės, kita pusė bus tapetai.
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2010 09 17, 20:30)
man nereikia jokiu tinklapiu,as daznai vis pas nauja vaikstau darbo reikalais,tai ir prisiziuriu.   Biski nesuprantu kokiam rajone gyvenat jei vien baltos virtuves pas visus.

Bet... Skandinavisko stiliaus nesirinkciau.. Jis man stilingas,bet saltas.  (cia kalba eina apie moderna)

Man turbut labiau tiktu kokios ispanijos stiliai..  rolleyes.gif

Na, noriu tik pasakyt, kad tiek Skandinavijoje, tiek Lietuvoje dauguma renkasi "standartus", ir tiek ten, tiek cia tokiu zmoniu, plaukianciu "pries srove" yra mazuma - ir tai jau nebe tautybes ar salies reikalas, o zmogaus individualumo israiska - tokiu zmoniu yra visose valstybese smile.gif

As pati gyvenu Lietuvoj, bet ilga laika studijavau Svedijoje ir darbo reikalais vykdavau ten, tad teko daug keliaut, pabuvot daugelio sios salies rajonu (isskyrus pacius siauriausius) seimu namuose. Brolis, grizes is Norvegijos, viska nupasakojo lygiai taip pat smile.gif

Pati visiskai nesu nusiteikusi pries skandinaviska stiliu - man jis netgi labai prie sirdies, nors irgi siek tiek per saltas drinks_cheers.gif Pati savo namus isdaziau praktiskai baltom spalvom (del ko dauguma mane kvailina - tipo "pasidarei ligonine", "nepraktiska" ir t.t. - bet juk ne vien sienos turi sudaryt kazkoki spalvini buto sprendima smile.gif ), bet jei gyvenciau Skandinavijoje, tikrai nesirinkciau baltos spalvos smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo elva: 18 rugsėjo 2010 - 08:05
QUOTE(elva @ 2010 09 18, 08:49)
Pati visiskai nesu nusiteikusi pries skandinaviska stiliu - man jis netgi labai prie sirdies, nors irgi siek tiek per saltas drinks_cheers.gif  Pati savo namus isdaziau praktiskai baltom spalvom (del ko dauguma mane kvailina - tipo "pasidarei ligonine", "nepraktiska" ir t.t. - bet juk ne vien sienos turi sudaryt kazkoki spalvini buto sprendima smile.gif ), bet jei gyvenciau Skandinavijoje, tikrai nesirinkciau baltos spalvos smile.gif

Man kaip tik atrodo, kad balta spalva pati praktiskiausia g.gif Nes isteptos sienos matysis tiek ant baltos, tiek ant dramblio kaulo ar persiko spalvos, o perdazyti labai paprasta. tik jau turint baltas sienas visuose namuose, reikia akcentu, norint isvengti sterilumo g.gif
Atsakyti