Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo

Ilga laika buvau sios temos aktyviste, puse metu be darbo sedejau, jau ir verkta buvo ir visko... siaip ne taip radau darbeli. Taciau va vyras neteko intensyviai iesko, taciau sunkiai sekasi. Kai paklausau istorija kaip ir pas mane kartojasi, toks jausmas kad darbdaviai nezino ko nori doh.gif
visas jus labai palaikau 4u.gif o seimoje smarkiai isgyvename, teko visas islaidas maximaliai apkirpti kad liktu maistui, nuomai.
Atsakyti
Laba,
mano situacija tokia, kad rugsėjo trisdešimtoji - paskutinė mano darbo diena. Poto - bedarbystė. Neturiu kur eiti, nežinau ko reikės imtis. Pliusas tik toks, kad lygiai prieš metus, kai darbo ieškojau, CV prie patirties nieko įrašyt negalėjau, apart keturių mėn. administratorės darbo patirties vasaros sezono metu. Šiai dienai, galėsiu įrašą prirašyt jau rimtesnį, pagal specialybę. Tuo pačiu mokausi neakivaizdžiai universitete. Nors jau galėčiau pradėt siuntinėtis CV ir panašiai, mane kažkas blokuoja arba aš tiesiog nesuvokiu, kaip kasdien vis artėja mano atleidimo diena. Tiesą pasakius džiaugiuosi, kad išeisiu iš čia, nes nepatinka, bet kitą vertus, prarasiu pajamų šaltinį. Pasiskaitau temą, ogi nieko gero, merginos siunčia siunčia siunčia.... ir nieko. Kaip baisu. Dirbu tokioj įstaigoj, kur matau, kad žmonių įdarbinama labai daug ir atrodo situacija gerėja, bet kaip bus, kai pati pakliūsiu į tą masę? Nežinau. Kažkaip liūdna pasidaro...
Atsakyti
Gal galetumet padet susiorientuoti del atlyginimo? Ar dirbtumet uz 1200 Lt Vilniuj? Finansu/ pardavimu sritis.
Atsakyti
QUOTE(*Brukne* @ 2010 08 22, 15:46)
Gal galetumet padet susiorientuoti del atlyginimo? Ar dirbtumet uz 1200 Lt Vilniuj? Finansu/ pardavimu sritis.

Asmeniškai aš, dirbu finansų srity provincijoje ir gaunu gerokai daugiau, nei jūs rašote ir jau atskaičius mokesčius. smile.gif Todėl už tokią algą labai abejoju, ar eičiau. Jei tai būtų atlyginimas jau į rankas, dar pasvarstyčiau ir jei labai reikia darbelio - gal ir sutikčiau. 4u.gif
Atsakyti
įsitikinau,ieškant darbo,vien cv siūntinėjimų nereikia apsiriboti,ypač jei darbas patrauklus,tų cv būna daug,geriau važiuoti į vietą.
Atsakyti
Cia atskaicius mokescius.
Is tikro sunkoka apsispresti, nes kai paziuri aplink yra gaunanciu ir 2000-3000 Lt. O kiti ir darbo visai neranda.
Atsakyti
QUOTE(*Brukne* @ 2010 08 22, 15:55)
Cia atskaicius mokescius.
Is tikro sunkoka apsispresti, nes kai paziuri aplink yra gaunanciu ir 2000-3000 Lt. O kiti ir darbo visai neranda.

Na žinote, viskas priklauso nuo situacijos. Yra gaunančių, bet aplinkybės susiklosčiusios tokios, kad kone "griebk kol gali". Aš galvoju, kad jeigu gaunu į rankas, o didmiestyje man reikia nuomotis butą, pavalgyti, kelionei į darbą, apsirengti galų gale, tai yra mažoka ir nežinau ar užtenka tokios sumos? Gal ir užtenka, jei susispaudus (kadangi negyvenu Vilniuje, nežinau kokios ten kainos daugmaž) beto priklauso individualiai nuo kiekvieno poreikio. Ir kitas atvejis, kai turi kur gyventi, ir alga tai tik maistui, pramogoms ir t.t. ką vardinau, tai gal ir normalu. Laikinai bent jau, kol kitą gali susirasti darbuką, geriau apmokama. Nes aš taip įsivaizduoju, kad bent laikinai kažkokias pajamas gauti, kol nerasi geriau yra tikrai geriau, nei sėdėt be darbo ir jokių pajamų. Kaip minėjau , viskas priklauso nuo situacijos, įvertinant daug ką, pasveriant už prieš. smile.gif Gyvendama savo provincijoj už tokią algą eičiau dirbti - Vilniuje kiltų begalės abejonių. unsure.gif
Atsakyti
Ir aš galvoju, kad geriau dirbti ir po kurio laiko ieškoti geresnio darbo. Tačiau dar įdomu, kaip paskui, kad ir po pusės metų į mane žiūrėtų kitas potencialus darbdavys. Ar neatrodysiu nepastovi, nelojali? Ir taip neturiu didelės darbo patirties - nebus dar nė metų.
Atsakyti
QUOTE(*Brukne* @ 2010 08 22, 16:11)
Ir aš galvoju, kad geriau dirbti ir po kurio laiko ieškoti geresnio darbo. Tačiau dar įdomu, kaip paskui, kad ir po pusės metų į mane žiūrėtų kitas potencialus darbdavys. Ar neatrodysiu nepastovi, nelojali? Ir taip neturiu didelės darbo patirties - nebus dar nė metų.

Vienas Dievas tegali atsakyt, kaip darbdavys į tai pažiūrės. Jei darbdavė būčiau aš, tai atsižvelgdama į šiandieninę situaciją darbo rinkoje žiūrėčiau normaliai wink.gif man tai akių nebadytų. Bet realybė dažniausiai būna ne visada tokia saldi, kaip norėtųsi bigsmile.gif o jūs turite rimtą darbo pasiūlymą?
Atsakyti
Taip, turiu pasiūlymą. Sutikau, bet su kuo bepašneku, visi sako, kad reikia ieškoti geriau.
Atsakyti
QUOTE(*Brukne* @ 2010 08 22, 16:23)
Taip, turiu pasiūlymą. Sutikau, bet su kuo bepašneku, visi sako, kad reikia ieškoti geriau.

Ieškokit geriau, tuo pačiu. wink.gif niekas už tai jums per galvą neduos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Brukne* @ 2010 08 22, 15:23)

Ir man panasi situacija ir net nezinau ar eiti dirbti ir ieskoti geriau, ar dar paluketi kol birza siokius tokius pinigelius moka g.gif
Atsakyti