Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip neprarasti optimizmo ieškant darbo

QUOTE(amber123 @ 2010 09 24, 11:36)
Manau siti du nebutini..  4u.gif nu seimynine padetis dar gal svarbu, bet as nerasau, nes daug ka gali atbaidyt, kad jauna, istekejus ir dar be vaiku.. tai gal tuoj bus g.gif o ka reiskia Dabartinis atlyginimas? koki nori gaut? g.gif pirma kart toki skirsni girdziu 4u.gif as rasau pagal Europass forma. Kazkaip maniau, kad tokie dalykai pokalbio metu aptariami 4u.gif

as ir situ dalyku nerasau blush2.gif na tiesiog manau kiekvienas pasirenka ar jam butina ar nebutina pamineti tam tikrus punktus
Atsakyti
Dabartinis atlyginimas tai kiek gaunate dabar. Bet jei neturit darbo jokio, tai nežinau, reikia tuščia palikt matyt unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 09 24, 11:02)
O gimimo metu nerasot? g.gif pagal tai ir zinos koks amzius..

Tai ar yra rasanciu dabartini atlyginima g.gif doh.gif As pirma syk girdziu ...
Atsakyti
nei seimynines padeties,nei atlyginimo dabartinio rasyti nereikia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2010 09 24, 12:49)
Dabartinis atlyginimas tai kiek gaunate dabar. Bet jei neturit darbo jokio, tai nežinau, reikia tuščia palikt matyt unsure.gif  4u.gif

lotuliukas.gif jus juokaujat? 4u.gif is vis geriau neminet, kad kai ieskot darbo dar dirbat kitur 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(*valdonė* @ 2010 09 24, 14:20)
Tai ar yra rasanciu dabartini atlyginima  g.gif  doh.gif As pirma syk girdziu ...

O koks tikslas? 4u.gif man cia ner logikos.. is vis zymet, kad dar kazkur dabar dirbat smile.gif
Papildyta:
QUOTE(aureelka @ 2010 09 24, 12:46)
as ir situ dalyku nerasau blush2.gif na tiesiog manau kiekvienas pasirenka ar jam butina ar nebutina pamineti tam tikrus punktus

Taip, beabejo.. as is pradziu buvau pazymejus seimynine padeti, bet poto galvoju o kam? geriau nereik.. smile.gif beto pagal pavarde mato -iene.. su -e sunkiau biggrin.gif aisku, gali but ir issiskyrus, bet cia jau neesme..
Papildyta:
QUOTE(bamba @ 2010 09 24, 12:44)
na matot, darbą susiradau tarptautinėj kompanijoj, skandinaviškoj, gal tai ir įtakojo. Pas mus ir vidiniuose firmos cv nereik gimimo datos rašyt.
Todėl ir nustebau perskaičius, kad būtina pas mus rašyt, ateičiai žinosiu, nes atrodo tai logiškai smile.gif

A.. supratau 4u.gif na man atrodo amzius labai svarbu smile.gif 4u.gif manau nuomone..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber123: 24 rugsėjo 2010 - 14:02
QUOTE(amber123 @ 2010 09 24, 16:01)
O koks tikslas?  4u.gif  man cia ner logikos.. is vis zymet, kad dar kazkur dabar dirbat smile.gif

O kodel manai, kad CV geriau nenurodyti, jog siuo metu esu dirbanti? Kame cia logika? As esu nurodziusi...

Seimyninę padeti rasau, gimimo metus taip pat. Atlyginimo nerasau. Is viso pirma karta girdziu, kad reikia. Koks kieno reikalas, kiek as dabar uzdirbu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(amber123 @ 2010 09 24, 13:01)

aš irgi nerašyčiau dabartinio atlyginimo ieškant darbo..kažkaip keista atrodo unsure.gif Bet jei yra toks punktas, matyt yra kas rašo. Gal čia su mintim, kad nesiulytų mažiau. Pvz jei žmogus gauna 1500lt tai kad neskambinėtų ir nesiulytų dirbt už 1000lt. Na man tai vienintelis logiškas paaiškinimas biggrin.gif

o šeimyninės padėties tai nerašyčiau niekad, nors iš pavardės matos, nes -ienė esu, bet pvz vaikų jei turėčiau, nerašyčiau. Nors per pokalbį jau aišku nemeluočiau, sakyčiau kaip yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(bamba @ 2010 09 24, 15:10)
aš irgi nerašyčiau dabartinio atlyginimo ieškant darbo..kažkaip keista atrodo unsure.gif Bet jei yra toks punktas, matyt yra kas rašo. Gal čia su mintim, kad nesiulytų mažiau. Pvz jei žmogus gauna 1500lt tai kad neskambinėtų ir nesiulytų dirbt už 1000lt. Na man tai vienintelis logiškas paaiškinimas biggrin.gif
o šeimyninės padėties tai nerašyčiau niekad, nors iš pavardės matos, nes -ienė esu, bet pvz vaikų jei turėčiau, nerašyčiau. Nors per pokalbį jau aišku nemeluočiau, sakyčiau kaip yra smile.gif

Nu as irgi ta pagalvojau 4u.gif bet tai jei pvz pask darboviete vadybininkes ir gavai 800lt o db baigiai univera ir pretenduoji i geresnes pareigas, tai ar logiska ta rasyt? g.gif biggrin.gif bet jei atvirkstinis varijantas, ir gavai 1500lt tai gal ir gerai.. smile.gif
drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Geltonazuvis @ 2010 09 24, 15:08)
O kodel manai, kad CV geriau nenurodyti, jog siuo metu esu dirbanti? Kame cia logika? As esu nurodziusi...

Logika paprasta: as asmeniskai nekviesciau net i pokalbi, nes butu bedu manau.. reik atsiprasyt is darbo, poto reik laukt kol atidirbsit ir t.t 4u.gif pati zinau kaip manos vargo, kai reikejo atsiprasyt, vaziuot i pokalbi, poto dok tvarkyt ir .tt ir tikrai senajam virsininkui tas nepatiko.. iseinant geros rekomendacijos nereik tiketis tada smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber123: 24 rugsėjo 2010 - 14:49
QUOTE(a79 @ 2010 09 24, 11:48)
Sveikos,
sėdžiu ir putojuos iš pasiutimo  doh.gif

Kaip vertintumėt darbdavį, kuris į nusiųstą CV atrašo emailu ir ten paskiria susitikimo laiką?
Gavau atsakymą vakar 21:09, su žinute apie šiandienos 11 val. paskirtą susitikimą  doh.gif El.paštą pasitikrinau jau po 11 val  doh.gif Nežinau ar dabar gailėtis tokį "promachą" padarius, ar neverta savęs daba graužt  g.gif
Niekad nebūčiau pamanius, akd darbdavys į pokalbį kviestu emailu  doh.gif Negi dabar tik akis pramerkus teks į kompą lįst, jau ir taip su telefonu nesiskiriu nė per žingsnį, nu bet kompo dar nesinešiojau į tuliką eidama  doh.gif Kiba, teks pradėt lotuliukas.gif

Žinokit, aš irgi nemaniau, kad taip būna. Bet lygiai taip pat mane į pokalbį kvietė rimtos atrankų kompanijos vadovė smile.gif Gavau laišką sekmadienį vakare, kur klausė, kokiu laiku pirmadienį galėčiau susitikti. Atrašiau, sutarėm smile.gif Žodžiu, ir man keista, pirmas kartas taip. Bet būna, pasirodo smile.gif
O Jūs tai ramia sąžine atrašykite, kad malonu, jog kviečia į pokalbį, bet paštą patikrinote per vėlai, todėl norėtumėte susitarti kitai dienai. Aišku, jei darbas vertas dėmesio smile.gif
Papildyta:
QUOTE(amber123 @ 2010 09 24, 12:02)
O gimimo metu nerasot? g.gif pagal tai ir zinos koks amzius..

Gimimo datą rašau. LT taip jau priimta.
Kita vertus, net jei nerašote amžiaus, turbūt rašote išsilavinimus su datom? Jei žmogus tais ir tais metais baigė vidurinę, tai su poros metų paklaida aišku, kiek jam metų wink.gif
Papildyta:
QUOTE(bamba @ 2010 09 24, 12:44)
na matot, darbą susiradau tarptautinėj kompanijoj, skandinaviškoj, gal tai ir įtakojo. Pas mus ir vidiniuose firmos cv nereik gimimo datos rašyt.
Todėl ir nustebau perskaičius, kad būtina pas mus rašyt, ateičiai žinosiu, nes atrodo tai logiškai smile.gif

Dėl Skandinavijos šalių - tikrai taip. Ten nei nuotraukų nededa, nei amžiaus, nei šeimyninės padėties nerašo. Taip priimta. Kad nebūtų diskriminavimo atseit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 09 24, 15:50)
Gimimo datą rašau. LT taip jau priimta.
Kita vertus, net jei nerašote amžiaus, turbūt rašote išsilavinimus su datom? Jei žmogus tais ir tais metais baigė vidurinę, tai su poros metų paklaida aišku, kiek jam metų wink.gif

Bet man net kls nekyla ar rasyt metus ar pagal data, kad speliotu.. 4u.gif as visada bandau mastyt, kaip tas zm, kuris skaitys mano cv.. ir tikrai manau jo vietoj nesidziaugsciau, jei dar reiktu skaiciuot metus pagal mokyklos baigimo metus 4u.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Geltonazuvis @ 2010 09 24, 15:08)

Lygiai taip pat manau. Normalu, kad dirbdamas ieškai kito darbo. Be to, tokiu atveju ir paskutinė darbovietę rašom su pradžios data tik (2007- ), tai matosi, kad dar tebedirbama ten smile.gif
Papildyta:
QUOTE(amber123 @ 2010 09 24, 15:53)
Bet man net kls nekyla ar rasyt metus ar pagal data, kad speliotu..  4u.gif as visada bandau mastyt, kaip tas zm, kuris skaitys mano cv.. ir tikrai manau jo vietoj nesidziaugsciau, jei dar reiktu skaiciuot metus pagal mokyklos baigimo metus 4u.gif  biggrin.gif

Paprastai visose formose ir visur kur būna rašoma būtent gimimo data.
Tikrai nemanau, kad kam nors kyla problemų suskaičiuoti... biggrin.gif Sekundžių reikalas, juk iškart matosi. Na, negi Jums užima laiko tokios "matematinės operacijos"? Baikit... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 09 24, 15:57)
Paprastai visose formose ir visur kur būna rašoma būtent gimimo data.
Tikrai nemanau, kad kam nors kyla problemų suskaičiuoti...  biggrin.gif

Ne, tai kai gim data raso tai viskas ok.. jau mintinai gali zinot, kur keliu metu biggrin.gif bet as kalbu apie tai kai raso baigimo metus ir pagal tai skaiciuot.. nzn, man cia papildomas vargas ir tiek.. cia tiesiog diskutuojam apie tai, ar sunku parasyt gim data 4u.gif biggrin.gif nu cia as su savim diskutuoju lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amber123: 24 rugsėjo 2010 - 15:09