Nu man tai vienodai ar kakoja/sysioja i smeli pajury vaikas ar suo, tai yra slykstu...
As ne pries nuoguma, tik tegu gamtiniu reikalu vietoj neatlikineja,
Savam dedam kelnytes, o kiti - netrukdo, kaip kam patinka.
QUOTE(baronkyte @ 2010 08 14, 17:02)
keistai nuskambejo kazkurios mamos pasakymas, kad nemalonu ziureti kaip berniukai "smaukosi". man tame viskas taip naturalu. mazas vaikas pazindinasi su savo kunu... net nelabai suprantu, kai pacios budamos mamos, sugebate stebetis tokiu dalyku
nemalonu, nusisuk...

labai natūralu yra ir kai dideli berniukai smaukosi.

jums ką nors sako sąvoka "vieša vieta"?

Vaikyste ir yra tam kad daryt tai ko suauges nebegali daryt. Manau kad perziauru nuo mazens vaika statyt i remus ir liept daryt viska kaip suauge daro.
Slykstu tiems kurie turi komplexu arba tiems kurie nesupranta kad tai naturalu.
Vienos drauges vyras slykstysi kai sunus atpila arbs speja pasisiot ant ranksluoscio iki uzdedant pampersui- tikrai nesuvokiama bent jau man. jei jau viskas taip slykstu- tai kam tada vaiku turet
Slykstu tiems kurie turi komplexu arba tiems kurie nesupranta kad tai naturalu.
Vienos drauges vyras slykstysi kai sunus atpila arbs speja pasisiot ant ranksluoscio iki uzdedant pampersui- tikrai nesuvokiama bent jau man. jei jau viskas taip slykstu- tai kam tada vaiku turet
Manieji su kelnaitėm paplūdimyje būna. Buvau dukrai nupirkus Huggies "little swimers", bet nelabai man jos patiko. Kelnaites maudu ne dėl grožio, o dėl to, kad neroriu jog jokių smėlių neprilįstų kur nereik...

As savo beveik 3m mergytei dedu maudymuka (tik triusikelius). Man taip priimtiniau. Maza, kokie zmones pro sali vaiksto, iskrypeliu visur labai daug. Kopose buna nuoga. Vyrui sakiau, kad jei bus berniukas, taip pat vilksiu kelnaites, bet susimasciau, kad turbut ne be reikalo daugiau nuogu berniuku pliaze begioja, matyt jiems labiau reikia
vedintis.
Svetimi "nuogaliukai" netrukdo, nebent glumina jau kokiu 4-5metu.

Svetimi "nuogaliukai" netrukdo, nebent glumina jau kokiu 4-5metu.
tai va, buvom pajūry. Mažasis pliažinosi visaip - ir su kelnaitėm, ir be. Tokių pačių pliažintojų buvo pilna. Niekas nieko nesakė ir nesiskundė, gal kokiam tolerantiškų žmonių pliaže buvom. Nežinau.
Mažais nieko nesakė, tai irgi nežinau kaip jam labiau patiko. Na, šlapios kelnės tai tikrai nepatiko
vyresnėlis jau buvo su kelnaitėm, kaip pridėra. Na, jis jau visas vyrukas - čia kita kalba.
Apie higienos reikalus... Tiesą sakant, nesusidūriau su rimto reikalo problema pliaže
mažam reikalui kišdavom pampersą kosminiu greičiu - bile paklot. jei su kelnaitėm, truputuką lengviau.
Dėl berniukų smaukymosi... Na, visų pirma kokio amžiaus tie berniukai. Mano mažasis irgi patampo, bet čia natūralu, nepuolu jogėdint, rėkti ar dar kažką, pasakau kaip jo domėjimosi objektas vadinasi ir kam tampyt jo vis tik nereikia. Nereiktų pamiršti, kad iki tam tikro amžiaus vaikams tai tėra savo kūno pažinimas, tyrinėjimas ir galų gale išmokimo procesas. Nereiktų suvienondinti mažylių ir suaugusių vyrų. Jei koks dešimetis klyną tampytų, jau būtų negerai ir tėvams pastabų reiktų.

Apie higienos reikalus... Tiesą sakant, nesusidūriau su rimto reikalo problema pliaže

Dėl berniukų smaukymosi... Na, visų pirma kokio amžiaus tie berniukai. Mano mažasis irgi patampo, bet čia natūralu, nepuolu jogėdint, rėkti ar dar kažką, pasakau kaip jo domėjimosi objektas vadinasi ir kam tampyt jo vis tik nereikia. Nereiktų pamiršti, kad iki tam tikro amžiaus vaikams tai tėra savo kūno pažinimas, tyrinėjimas ir galų gale išmokimo procesas. Nereiktų suvienondinti mažylių ir suaugusių vyrų. Jei koks dešimetis klyną tampytų, jau būtų negerai ir tėvams pastabų reiktų.
Mano dvimetinukas siemet prie Baltijos juros nuogas lakste, kazkodel net nesusimasciau kad kazkas tai gali atrodyt nepadoru.. Kadangi prie juros mes buvom siemet bene vieninteli karta, tai plavkiu pirkti net nesivarginom.. Po daugelio komentaru vis tik turbut nupirksiu plavkes, kad kitiems zmonems nebutu mano dvimetuko nepatogu
Šiemet paplūdimyje buvo toks vaizdas, prie mūsų šeima, su dviem vaikais, berniukas didesnis, apie 5 m. tai su triusikėliais, mergaitė mažesnė 2-2,5 m., be triusikėlių, atėjo du žmonės tokie jau apie 55 m. žmonės, vyras su žmona, irgi šalia, vyras atsigulė ant pilvo, , deginasi, mergaitė priešais už kokio metro atsisedo, atsisuko jam prieš akis, išsikėtė, ir kasa, nu ji vaikas gi žaidžia sau,jis taip gulėjo, pasisuka, paskui taip atsisėdo, nežino ką daryti, bet žinokit jam prieš pat akis ta mergaitė, tikrai viskas ten matėsi, tas žmogus paskui į kitą pusę , nuo jūros nusisuko, mergaitė gavosi už nugaros jam, matėsi, kad jam nefaina, nei gulėt ir žiūrėt, nei atsistojus nueiti kitur. Tiesiog neestetiškai atrodė ir tiek.
Taigi mano nuomone reikia gerai pagalvot, leisti ar neleisti be tų triusikėlių, gal geriau leisti tiesiog atokesnėse vietose, ne ten kur daug žmonių.
Taigi mano nuomone reikia gerai pagalvot, leisti ar neleisti be tų triusikėlių, gal geriau leisti tiesiog atokesnėse vietose, ne ten kur daug žmonių.
Mes leidžiame savo metų mergaitei nuogai lakstyti paplūdimyje ir nesukam galvos ką kiti galvoja, nes nuogas vaikas normaliam žmogui neturėtų sukelti kokios nors reakcijos.

Sia vasara mano mazoji mergina lakste papludimyje nuoga, kazkaip nemaciau, kad butu atlikusi koki sisiuka.