Įkraunama...
Įkraunama...

Lituanisčių sambūris...

Mergičkos, jau ir aš pradedu gyventi rugsėjo nuotaikomis.Turėsiu 8kl., 5 kl..Su aštuntokais viskas aišku.Truputuką erzina penktokai-seniai tokius mažius beturėjau.Kažin ar mokėsiu žaistis? blush2.gif
Ir va, labiausiai neramina 11 kl.Labai stipri grupė.Šiemet išleidau 12okus, tai, rodos, ko čia nerimaut.Bet ten buvo silpni mokiniai, darbas visai kitas.Sakykit, kiek jūs 11 kl. gramatikai skiriat pamokų(vienose mokyklose net neskiria, moko tik liter.)?Aš dariau 1 pamoką- kartojom rašybą, skyrybą ir t.t.Bet man tada Smetonos vadovėlis visai netiko.Kaip jūs dirbat?Iš kokių vadovėlių? cool.gif
Atsakyti
Gabija, tai nežaisk su 5 kl., Mes dirbam ir sakyčiau rimtai visai, nes jie maži, rašo lėčiau, skaito lėčiau, kursas 5 kl. gan platus biggrin.gif Dėl penktokų aš rami, man patinka thumbup.gif

Man kaip tik nerimą kelia 8 kl. g.gif

su 11 kl., manau, reikia žiūrėt pagal situaciją. Kiekviena klasė kitokia. Aš pasižiūrėjau, ko nemoka, to ir mokiau iš kalbos, praktiškai visą rašybą aiškinau iš naujo doh.gif kopijuodavau krūvas užduočių, be jokio vadovėlio, tik šukio ėmėm kalbos kultūrai...(bet čia seniaau taip buvo), o literatūros daug mokėmės, skaitėm, analizavom
Papildyta:
Gal užsakinėjot kokių nors plakatų į kabinetus?
Yra visai neblogų mačiau, tik brangūs ten, kur parduoda...
Planuoju, kaip kabinetą atnaujinti g.gif
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2010 08 03, 16:54)
Gal užsakinėjot kokių nors plakatų į kabinetus?
Yra visai neblogų mačiau, tik brangūs ten, kur parduoda...
Planuoju, kaip kabinetą atnaujinti g.gif

Na, iš savo kišenės tikrai nepirksiu, nebent mokykla nupirks, be kai lėšų trūksta, tai teks tenkintis vaikų darbais.

Šiaip, toks juokas suėmė šiandien. Kokius plakatus ar šviestus lapus palikau prieš 2 metus, tokius ir dabar radau pakabintus. Kažkaip galvoju, kad 2 metai pakankamas laiko tarpas, kad žmogus ir kažką naujo įdomaus padarytų, pakeistų kažką. Pakeista radau tik nenusaugotis suolus ir kėdes, sulankstytas, ištampytas žaliuzes. Kažkaip visai nebemielas man kabinetas patapo. reiks kažkokios gyvasties įnešti, kad pačiai gera būtų.
Atsakyti
QUOTE(ezra @ 2010 08 03, 17:41)
Na, iš savo kišenės tikrai nepirksiu, nebent mokykla nupirks, be kai lėšų trūksta, tai teks tenkintis vaikų darbais.

Šiaip, toks juokas suėmė šiandien. Kokius plakatus ar šviestus lapus palikau prieš 2 metus, tokius ir dabar radau pakabintus. Kažkaip galvoju, kad 2 metai pakankamas laiko tarpas, kad žmogus ir kažką naujo įdomaus padarytų, pakeistų kažką. Pakeista radau tik nenusaugotis suolus ir kėdes, sulankstytas, ištampytas žaliuzes. Kažkaip visai nebemielas man kabinetas patapo. reiks kažkokios gyvasties įnešti, kad pačiai gera būtų.

mano kabinete tas pats!
Stenduode kabo Račickui skirti MANO daryti skirtukai smile.gif Sienoje didžiulė skylė, nubyrėję dažai ir tinkas...Plakatai tie patys smile.gif
Tik skirtumas tas, kad aš savo kabineto neatgaunu, nes neimu atgal auklėtinių, palieku. Gausiu kitą kab.
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2010 08 03, 21:11)
mano kabinete tas pats!
Stenduode kabo Račickui skirti MANO daryti skirtukai smile.gif Sienoje didžiulė skylė, nubyrėję dažai ir tinkas...Plakatai tie patys smile.gif
Tik skirtumas tas, kad aš savo kabineto neatgaunu, nes neimu atgal auklėtinių, palieku. Gausiu kitą kab.

Aš tai atgaunu kabinetą bet kokiu atveju, ar imčiau auklėtinius, ar ne.
Na, pas mane kabinete pakeitė linoleumą, bet čia mokyklos nuopelnas. Plintusai buvo pakeisti, bet jau nuspardyti, aplaužyti. doh.gif
Atsakyti
O kabinetas, kurį aš gaunu seniau buvo l. tvarkingas, bet metus laiko jame dirbo kas norėjo, vaikai vieni būdavo, nes mokytojos nebuvo... na, žodžiu, bus ką veikti
Atsakyti
Kalbos kultūros nebėra 11-12 kl, rašybos, skyrybos irgi. Šiųmetinių 12 ko gero visai kalbos nemokysiu, jokios naudos iš jos pamokų. Ruošimės tą pamoką egzaminui: mokysimės rašyti rašinį nuo A iki Z, vis tiek, atrodo, kad žino, o kartais elementarius dalykus pamiršta.
11 kl turėsiu B lygį, bet 5 pamokas. Tai kadangi gaunu visiškus beraščius- įvertinimai 4-5, vieną pamoką skirsiu grynai gramatikai. Nepažįstu aš jų, net nežinau galimybių, bet kolegė tikrai nekaip atsiliepė. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Mandra Sandra @ 2010 08 03, 21:11)

Va va, aš irgi palikau tai, kur mane vadavo, rezultatas - kitas kab., kurimae visiškai nieko su lietuvių kalba doh.gif

Mane ima panika, ale pati kalta, niekaip nepradedu mąstyti apie planus, bus kaip visada, paskutinę naktį doh.gif doh.gif doh.gif

Išlekiu porai savaičikų, o jai grįšiu, būninai reikia susiimti, o ir pagaliau su kolegėm kaunietėm susitikti mirksiukas.gif
Atsakyti
O ar kas nors dirbat su 11-12 iš Smetonos ir Salienės vadovėlių?Nu man tai jie nelabai... blush2.gif
Dėl plakatų.Žinot, kaip mes šitą problemą sprendėm?Bibliotekos gauna kūliukuose susuktų plakatų(Basanavičiaus, Donelaičio ir tt).Tai mes juo įrėminom su gražiom lentutėm, plonom tokiom, yra ,,Senukuose " pirkt.Pakabinom ant sienos ir labai tvarkingai bei gražiai atrodo. 4u.gif
Atsakyti
Skaitau ir lietuviškas džiugesys ima - tokios pat ir mano baimės. blush2.gif Bijau 7okų. Nes jie mokyti tos mokytojos, kur į pensiją išėjo, neva labai mylėta, žinau, kad būsiu lyginama, o aš tokia, kaip čia pasakius, neformatas..... blush2.gif

Kabinetą irgi gaunu jos - grindys baisios, sienos apybaisės, (žavingos lavono ir vėmalų sspalvos - neperdedu) rašiau prašymą direktoriui, gal padažys kiek. Jei ne, teks gal vyro prašyt, gal tas ką sumąstys. Kabinete didžiulė gėlė/medis, gožia ketvirtadalį, visai jo nenoriu, drėbsiu lauk, ant sienų - senobiniai rašytojų portretai, tuščia, nyku.... neneša galva, kaip atgaivint. Sutempsiu savo knygas, bet visa kita.....

Su 11okais turėjom vieną kalbos, vieną kalbos kultūros pamoką, nepaisant to, kad ji nebedėstoma turėtų būt. Mano tie balvoniukai buvo laaabai beviltiški, todėl tai, ko turėtų mokytis iš Smetonos vadovėlio - jiems per aukštos materijos. Neišmokdavo PASAKOTI menko skyrelio 4ui. Tai ir šviesdavau įvairias pratybas, rašybą, skyrybą..... O Smetonos vadovėlio šiaip ne taip judinom. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gabija2000 @ 2010 08 04, 09:43)
O ar kas nors dirbat su 11-12 iš Smetonos ir Salienės vadovėlių?Nu man tai jie nelabai... blush2.gif

O man patinka. Pas mus kadangi knygų neužtenka, tai viena laida mokosi iš Smetonos, o kita iš Župerkos. Smetonos man mielesnė.

Atsakyti
o aš pati dažiausi tą spintelę vadinamą aplink lentą, savo stalą doh.gif
Atsakyti