Aš gal durna, bet analizės pradmenys 8 kl. na, pagal punktus bent jau: apie autorių, pavadinimas, kompozicija, tema, lyrinis aš arba veikėjai, pasakotojas, erdvė, laikas....men. priemonės.
Puikios!
Aš gal durna, bet analizės pradmenys 8 kl. na, pagal punktus bent jau: apie autorių, pavadinimas, kompozicija, tema, lyrinis aš arba veikėjai, pasakotojas, erdvė, laikas....men. priemonės.
QUOTE(astagreb @ 2010 08 12, 09:15)
Labukas. Kaip nuotaikos?
Merginos, kurioje klasėje pradedate rašyti teksto interpretacijas. Ar gerai supratau, kad pagal BP 9, 10 kl. dar kaip ir nereikia rašyti?

Merginos, kurioje klasėje pradedate rašyti teksto interpretacijas. Ar gerai supratau, kad pagal BP 9, 10 kl. dar kaip ir nereikia rašyti?
Tai kad jau 7-8 klasės koncentre yra lavinamas gebėjimas interpretuoti skaitomus tekstus. tai gali būt ir žodžiu, ir raštu daroma. Manau, kad tai dar nėra tikrosios interpretacijos, tačiau jau mokomasi.
nu vat ir man taip nuojauta kužda, kad 7-8 kl. jau gebam tuos aspektus apčiuoti. be to, 8 kl. gan dėkingi kūriniai...ir lyrikos nemažai, tai galima užsiimti mokymais tų dalykų.
Ne tik galima, bet ir reikia.
Kolegės, aš ten pašte sukilnojau į aplankus medžiagą iš gautųjų, tai ieškokit pagal temas.
Gal kuri turit šių metų pakartotinės sesijos teksto suvokimą?
Gal kuri turit šių metų pakartotinės sesijos teksto suvokimą?
QUOTE(ezra @ 2010 08 12, 13:13)
Tai kad jau 7-8 klasės koncentre yra lavinamas gebėjimas interpretuoti skaitomus tekstus. tai gali būt ir žodžiu, ir raštu daroma. Manau, kad tai dar nėra tikrosios interpretacijos, tačiau jau mokomasi.
Tai, žinoma, kad šiame koncentre pradedama mokyti interpretuoti, bet man įdomu, kada "tikrąsias" interpretacijas pradeda rašyti. Man kažkaip regis, kad nuo vienuoliktos klasės pradedama
QUOTE(Jurginė @ 2010 08 12, 17:24)
ne į temą (man dar proto atostogos)
šiandienos mūsų apskrities laikraštyje išspausdintas anekdotas:
,,Mokytoja:
-Šiandien mūsų rašinio tema - ,,Motinos įvaizdis SMS žinutėse".
šiandienos mūsų apskrities laikraštyje išspausdintas anekdotas:
,,Mokytoja:
-Šiandien mūsų rašinio tema - ,,Motinos įvaizdis SMS žinutėse".
O, kokie žmonės
Nejuokauk, mačiau rimtą darbą tema" Meilės raiška trumposiomis žinutėmis" Na gal panašus pavadinimas, bet...
QUOTE(ernoja @ 2010 08 12, 17:28)
O, kokie žmonės
Nejuokauk, mačiau rimtą darbą tema" Meilės raiška trumposiomis žinutėmis" Na gal panašus pavadinimas, bet...
daug naujų veidų matau.
dar mano laikais u-tete rinkom šabloninius SMS ir ženkliukus. kalbos etiketui, atrodo. Čepaitienei. brrrrrr.
tyrinėjimų objektai.
Va atradau, šiaip įdomu http://vddb.library.....002.0.01.ARTIC
QUOTE(ernoja @ 2010 08 12, 18:11)
kaip man patinka tokie tyrinėjimai
QUOTE(Jurginė @ 2010 08 12, 18:16)
Mano panelės rašo darbą apie grandininius laiškus. Tiksliau renka juos, gal dar kokį apibendrinimą parašys. Gal šiemet jau iki konkurso baigsim, pernai, mano manymu, mažai turėjo surinkusios. Renka tik tuos, kur ne PowerPointu. Įdomu, vis atsiunčia man, kad pažiūrėčiau, tai dabar gal 50 jau yra.