Įkraunama...
Įkraunama...

Taupančiųjų dienos meniu, VIII temutė

QUOTE(Zaklada @ 2010 07 28, 08:23)
Labadienis
žiūriu, vis apie tą naminį olandišką sūrį kalbat. Na, nežinau, man ta idėja  schmoll.gif 
Juk geras tikras sūris brandinamas ir t.t., o čia tiesiog riebalų mišinys gaunasi..  g.gif na, bent jau mūsų šeima, parduotuvėj visada geriau pirks 50 gramų tikro sūrio, negu pusę kg to geltono, neiaiškios konsistencijos, mišinio.. 

klausimas, ar jis brandintas natūraliai, su fermentais, ar šiaip kokiom kitom medžiagom ir pagreitinus, ir kiek ten bei kokių tų riebalų yra. pirktinis sūris irgi turi apie 50 proc riebalų, bet kokių, kas pasakys? o kai pati darai, bent jau žinai, kokia ta varškė pienas ir sviestas...
ir klausimas, kokį tą tikrąjį sūrį perkat. kiek aš jų žiūriu, tai nelabai žavi sudėtis jų g.gif apie tuos sūrio produktus net nekalbu.
Atsakyti
QUOTE(darganos @ 2010 07 28, 09:54)
klausimas, ar jis brandintas natūraliai, su fermentais, ar šiaip kokiom kitom medžiagom ir pagreitinus, ir kiek ten bei kokių tų riebalų yra. pirktinis sūris irgi turi apie 50 proc riebalų, bet kokių, kas pasakys? o kai pati darai, bent jau žinai, kokia ta varškė pienas ir sviestas...
ir klausimas, kokį tą tikrąjį sūrį perkat. kiek aš jų žiūriu, tai nelabai žavi sudėtis jų  g.gif  apie tuos sūrio produktus net nekalbu.

perkam "Džiugą", ir būtent tą, kur 26 proc. riebumas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaklada @ 2010 07 28, 09:17)
perkam "Džiugą", ir būtent tą, kur 26 proc. riebumas.  smile.gif

aišku smile.gif na, man pvz ant kokios picos reikia minkšto sūrio, ne kieto. iš minkštų daugmaž valgomos sudėties nebent "dobilas" ir "germantas" g.gif
Atsakyti
I - sumustinis su arbata, vyras nevalgo
II - sumustiniai su desra ir naminiu varskes suriu + sriuba is pakelio
III - planuojami vistienos+surio kepsniukai su svieziom naminem bulvem ir pomidoru+svoguno+grietines salotomis
Atsakyti
Pusryciai - brandinti moliugu blynai
Pietus - sumustiniai su desra
Vakariene - vistiena, troskinta su pupelemis ir agurku - grietines salotomis
Atsakyti
Pusryciai - kava, man dar blyneliai (buvo like dribsniu koses, tai dar imusiau pora kiausiniu, cukraus, tuputi miltu ir gavosi labai skanus blyneliai)
Pietus - MB brandintas plovas, man sumustinis
Vakariene - MB paskutinis brandintas plovas, man kepta cukinija su prieskoniais, pabaigiau blynelius
Atsakyti
Trečiadienio mūsų meniukas buvo toks:
I-mes pabaigėm keptas kuojas, vaikas sumuštinius valgė, kava/arbata
II-brandinta kopūstų sriuba, burokėlių/žirnelių/agurko mišrainė su majonezu, valgėm tiesiog su duona
III-barščiai su šparaginėmis pupelėmis, faršu su ryžiais įdarytos cukinijos, raudonas padažas, pomidoro-agurko-sv. laiškų salotos su grietine
Atsakyti
vakar pietums vakarykstes bulves su kalakutienos maltinukais ir raugintais agurkais, sau i darba isidejau misraines likuti
vakarienei - man sparaginiu pupueliu likutis , vyrams keptos bulves su tusonke ir aisku salotos-agurkai-grietine, kam truko, rado pienisku desreliu, desertui prie arbatos varskes sureliai ir bulkutes
Atsakyti
Pusryciai - brandinti moliugu blynai
Pietus - rugstyniu sriuba, lasinukai su pomidorais
Vakariene - kepta makaronai su mesa ir paprika, agurku salotos su grietine
Atsakyti
Pusryciai - kava, man dar varsketis
Pietus - varskeciai
Vakariene - duonos/farso kotletai (puse to, puse ano, prieskoniai, manai), virtos bulves, agurkai, krapai su grietine
Atsakyti
QUOTE(denite @ 2010 07 29, 20:15)
duonos/farso kotletai (puse to, puse ano, prieskoniai, manai),

Įdomiai nuskambėjo bigsmile.gif Dažniausiai dedu batoną į kotletus, reiks išbandyt ir su duona. thumbup.gif

vakar valgėm:
I-saldi ryžių košė su namine persikų uogiene wub.gif kava, arbata
II-brandinti barščiai ir cukinijos
III-ta pati sriuba ir plokštainis (dėjau ir cukinijos, ir apvirtų šparaginių pupelių, ir apkeptų morkų su svogūnais), tai gavosi toks labiau "daržovainis" hihihi.gif, bet su kefyru labai skanu buvo wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Zaklada @ 2010 07 30, 10:51)
Įdomiai nuskambėjo  bigsmile.gif Dažniausiai dedu batoną į kotletus, reiks išbandyt ir su duona.  thumbup.gif

Mums tai labai patiko su duona, siaip as irgi kartais darau su batonu (kai turiu), o sikart turejau daug apdziuvusios duonos likuciu, tai sumasciau taip sunaudot, o r kotletu nemazai gavosi smile.gif

Siandien:
Pusryciai - kava, man dar brandinti varskeciai
Pietus - MB brandinti duonos/farso kotletai, virtos bulves, agurkas, man kotletas ir varskeciai
Vakariene - gal kokiu makaronu su suriu padarysiu ar dar kazka is likuciu sumastysiu, o taip dar bus virtos pupos smile.gif
Atsakyti