Įkraunama...
Įkraunama...

Darželis balkone ar ant palangės

QUOTE(Dovilte @ 2011 01 27, 12:02)
As irgi dar laukiu, nes pernai anksti susejau, isstypo viskas ir nieko gero nebuvo.  rolleyes.gif

buciau zinojus, tai buciau ir as nesejus, pirmi metai, nezinojau, kad taip buna. jau dabar matau, kad tikriausiai nieko gero nebus, tik begelo daug darbo. spinatu ir salotu, tai islindo ne lapeliai, o lapeliai ant baisiuliniu kotu, tie kotai jau kokiu 5cm verysad.gif norisi verkti, nes tiek darbo ideta, plius apsvieciu kiekviena diena po kelias valandas, tai dar ir elektra deginu, o naudos tikriausiai nebus jokios verysad.gif
Atsakyti
Aurosoma, gal nepaguosiu, bet bent jau iš mano kelių metų praktikos, tai naudos nedaug būna iš to balkoninio daržo, daugiau žaidimo ir išlaidų doh.gif biggrin.gif Bet man patinka kapstytis tai ir žaidžiu... bigsmile.gif Balkoninis daržas manau niekada neatstos tikro daržo, nebent turėt laaabai nemažą balkoną... ax.gif
Atsakyti
aš jau sėjau, kadangi sėjau į durpių tabletes petunijas, ir dar kelias gėles, kurias reikia sėti sausio mėnesį, tai tuo pačiu įkišau penkių paprikų ir trijų pomidorų sėklas, ai, dar pasėjau 2 balkonines cukinijas, visą kitą jų partiją sėsiu kovo mėnesį, o čia bus ankstyvosios, noriu turėti derlių, kai kitos dar tik daigelius pikiuos lotuliukas.gif daržovės brangsta, o ir šiaip žviežienos norisi...
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2011 01 27, 20:44)
noriu turėti derlių, kai kitos dar tik daigelius pikiuos  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif pernai tai toks bajeris buvo, kad aš tikrai ankstokai pasisėjus buvau pomidorus ir ant palangės auginau, tai tėtčio bendradarbis pasigyrė, kad jo pomidorai žydėt pradėjo šiltnamy, tai mano tėtis su šypsena veide galėjo pasigirt, kad mes jau pomidorų turim lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(liūdnasis pelėnas @ 2011 01 27, 22:44)
aš jau sėjau, kadangi sėjau į durpių tabletes petunijas, ir dar kelias gėles, kurias reikia sėti sausio mėnesį, tai tuo pačiu įkišau penkių paprikų ir trijų pomidorų sėklas, ai, dar pasėjau 2 balkonines cukinijas, visą kitą jų partiją sėsiu kovo mėnesį, o čia bus ankstyvosios, noriu turėti derlių, kai kitos dar tik daigelius pikiuos  lotuliukas.gif daržovės brangsta, o ir šiaip žviežienos norisi...

Nezinojau,kad buna balkoniniu cukiniju blink.gif Gal pernai auginote ir nuotrauku turite? Na tiesiog balkoniniais stebuklais labai domiuosi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(karrinta @ 2011 01 27, 22:28)
Nezinojau,kad buna balkoniniu cukiniju  blink.gif Gal pernai auginote ir nuotrauku turite? Na tiesiog balkoniniais stebuklais labai domiuosi  blush2.gif

Ir as tokiu negirdejau, bet kazkokiam zurnale skaiciau, jog buna ir kalafjoru ir net vysniu balkoniniu, bet kur seklu tokiu yra, tai nezinau... ax.gif Reiktu surast ta zurnaliuka,informuociau placiau, bet jauciu, kad cia misija neimanoma blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(karrinta @ 2011 01 27, 22:28)
Nezinojau,kad buna balkoniniu cukiniju  blink.gif Gal pernai auginote ir nuotrauku turite? Na tiesiog balkoniniais stebuklais labai domiuosi  blush2.gif

pernai neauginau, pamačiau šiemet kaip naujovę
http://www.e-seklos....jos_midnight_f1
Atsakyti
QUOTE(aure111 @ 2011 01 27, 19:05)
Aurosoma, gal nepaguosiu, bet bent jau iš mano kelių metų praktikos, tai naudos nedaug būna iš to balkoninio daržo, daugiau žaidimo ir išlaidų

Hm g.gif mano manymu tai priklauso nuo to, ka auginam. Aisku reikia buti realistu, juk balkoniniu tarkim pomidoru derlius neprilygs siltnamio, taciau tai tikrai geriau negu nieko. Man patiko auginti dalykus is kuriu yra realios naudos, todel atsisakiau salotu, ridiku, spinatu, agurku ir panasiu dalyku, kuriu tiesiog per mazai isauga kad su jais krapsytis. Uztat patiko auginti svogunu laiskus ir siaip visokius zalumynus: krapus, petrazoles, bazilikus, laiskinius cesnakus, prieskonius. Juos naudojame kasdien ir kasdien buvo svieziu, nereikejo pirkti, o valgome mes tu zalumynu tikrai daug. Tai ir negaliu sakyti kad turejau daugiau islaidu negu naudos. O stai tokie dalykai kaip pomidorai tai buvo daugiau pasizaidimas, nors turiu pripazinti, kad derlius buvo laaabai neblogas, gal tai tebuvo pradedanciuju sekme, taciau keleta menesiu valgeme pusryciams tik savo pomidoriukus. Siemet dar noresiu su ciliais pazaisti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2011 01 28, 13:22)
Hm g.gif  mano manymu tai priklauso nuo to, ka auginam.  Aisku reikia buti realistu, juk balkoniniu tarkim pomidoru derlius neprilygs siltnamio, taciau tai tikrai geriau negu nieko. Man patiko auginti dalykus is kuriu yra realios naudos, todel atsisakiau salotu, ridiku, spinatu, agurku ir panasiu dalyku, kuriu tiesiog per mazai isauga kad su jais krapsytis. Uztat patiko auginti svogunu laiskus ir siaip visokius zalumynus: krapus, petrazoles, bazilikus, laiskinius cesnakus, prieskonius. Juos naudojame kasdien ir kasdien buvo svieziu, nereikejo pirkti, o valgome mes tu zalumynu tikrai daug. Tai ir negaliu sakyti kad turejau daugiau islaidu negu naudos. O stai tokie dalykai kaip pomidorai tai buvo daugiau pasizaidimas, nors turiu pripazinti, kad derlius buvo laaabai neblogas, gal tai tebuvo pradedanciuju sekme, taciau keleta menesiu valgeme pusryciams tik savo pomidoriukus. Siemet dar noresiu su ciliais pazaisti rolleyes.gif

Tame ir esme, kad zoleliu pakanka tai dienai, pomidoriuko ar agurkiuko prie pusryciu sumustinuku smile.gif Bet prieskoniniu zoleliu,auginamu sode, tai gali pavalgyt sociai ir dar uzsisaldyt, taip kad balkonininkyste man tik hobis, atsipalaidavimo budas sukisant rankas i zeme ax.gif tik tiek, bet to ir gana 4u.gif man mintys tik sukasi vis,kaip viska, ko norisi pasisodint sutalpint ir dar sutalpint,taip,kad butu grazu ir augaleliai nevargtu... g.gif Pomidorus manau reikia kabint siemet, bent kelis, nu dar laiko yra,sumastysim kazka smile.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AisteZ @ 2011 01 28, 13:36)

Aisku geriau tureti soda (sie dalykai net nesulyginami), taciau kas jo neturi tai bent tiek galima pasidziauti ir pasmaguriauti. Man sekasi, nes dziovintu gerybiu gaunu is seneles sodo, o balkoninkyste uzsiimu todel, kad nuo mazens esu pratusi dirbti sode, krapstytis zemeje, o dabar kai tokios galimybes nebeturiu - krapstausi balkone biggrin.gif net MB uzkreciau biggrin.gif Kad jau greiciau kovas ateitu, ar bent jau vasario pabaiga, negaliu kaip rankas niezti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Shania @ 2011 01 28, 13:45)
Aisku geriau tureti soda (sie dalykai net nesulyginami), taciau kas jo neturi tai bent tiek galima pasidziauti ir pasmaguriauti. Man sekasi, nes dziovintu gerybiu gaunu is seneles sodo, o balkoninkyste uzsiimu todel, kad nuo mazens esu pratusi dirbti sode, krapstytis zemeje, o dabar kai tokios galimybes nebeturiu - krapstausi balkone biggrin.gif  net MB uzkreciau biggrin.gif  Kad jau greiciau kovas ateitu, ar bent jau vasario pabaiga, negaliu kaip rankas niezti doh.gif

Visom cia man rodos jau rankos niezti:)Mano neuzsikrecia,bet jau apsiprato, nors toks jau pasiekimas thumbup.gif Burbes,oi burbes...vel tais vazonais apsistacius, ir kokia cia nauda....neturi tu gal ka veikt...ir t.t. doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Tikrai niezti biggrin.gif kad tik saulutes paduotu greiciau daugiau,tai ir as seklytes pomidoru seciau. Pernai mano dar nezydejo,o kitos jau rode nuotraukas su auganciais vaisiais. Tiesa,spejo ir mano uzaugti,bet derejo veliau mirksiukas.gif
Atsakyti