Na ka merginos, as sita beda isgyvenau jau

prasidejo nuo 13 metu. Buvo sanatorijos, masazai, mankstos ir t.t. Kai kam padeda, bet man nepadejo. Teko ir nesioti ta plasmasine liemene. Niekam nerekomenduoju tokiu kanciu. Man ja liepe nesioti ortopedijos technikos ortopede. Tada man jau buvo beveik 40 laipsniu krypimas. Aciu dievui as neilgai ja nesiojau, pora menesiu ir nuvaziavau pas vilniaus ortopedus (tada dar buvo 17 metu, tai pas vaiku daktara Saniuka) ir ten man pasake, kad ta liemene yra pasenusiu daktaru poziuris, nes ikisa i plasmases gabala kuris spaudzia visus kaulus ir trukdo judeti... Del to gali ir raumenys atrofuotis... (Na nesunku suprasti del ko ortopedijos technikos gydytojai siulo liemenes ir kita s.. juk jiems is valstybes nemazi pinigeliai byra, nesvarbu pades tau ar ne..). Zodziu liepe mesti ja salin ir kadangi man krypimas nesustojo, teko registruotis operacijai. Operuoti pradedama ne anksciau kaip 40 laipsniu krypimui. Taigi atlaukiau puse metu eile operuotis, ir issioperavau... Man visa tai praejo gana lengvai, po 2 menesiu jau sokau savo puseseres vestuvese. Nors buna visko, bet faktas, kuo ilgiau delsiama tuo sunkiau po to buna viskas. Maciau mergina, kuri atsigule savaite anksciau nei as, ir isejo is ligonines savaite veliau.. Jai teko iskesti nervu atlaisvinimo operacijas, ir tik po to tiesinimo. Bet pas ja jau buvo netoli 60 laipsniu krypimas.
Jeigu placiau apie operacija, tai zinoma pasiryzimo tam reikia. nera sakar makar lengvas dalykas. Operacija trunka 5-6 valandas, jos metu pagal stubura yra sudedami metaliniai strypai ir susukami varstai... zodziu kazkaip ten istiesinamas stubutras, o metalai prilaiko ji. Jie lieka visam gyvenimui, jeigu kunas neatmeta ju. Kitaip po poros menesiu jau galima juos pasalinti. 4 dienas buna negalima keltis is lovos. Su mano patirtim, as ligoninej buvau savaite, po ilgos narkozes labai vemiau ir nk valgyt negalejau, bet po to labai greitai atsigavau. Gydytojai nustebe buvo, galvojo sunkiau as ten kapanosesiu. Sunku po to buna, skauda, svorio 7 kg numeciau per savaite, ir istiesinus stubura paaugau dar 5 cm.

Bet mano nuomone buvo verta, nesigailiu absoliuciai. Db man jau 22m, ir nk negaletu is sono pasakyti, kad pas mane buvo problemu su stuburu. Esu grazi panele, dirbu ir veikiu ka tik noriu, neskauda nieko. jau beveik 6 metai
Esu dabai dekinga gyd. Saniukui, nes labai profesionalus ir geras gydytojas, plius malonus ir linksmas.
Mano nuomone, jeigu matot kad sanatorijos nebegelbsti ryzkites tokiam dideliam zingsniui. Aplinkiniai visada smerkia, kaip "kisa savo vaika po skalperiu"(mano mamos atveju), bet manau geriau rizikuoti, nei laukti kol stuburas prades spausti organus ir atsirasi invalido vezimelyje. Tada jau bus per velu