Mane taip pat domintų daugiau atsiliepimų apie stuburo korekcijos operacija Dukterėčiai 11 metų ir jai Saniukas rekomenduoja po metų atlikti šią operaciją, nes jau šiuo metu pas ją yra 30 laipsnių stuburo iškrypimas O paauglystė jau čia pat Mane, kaip ir cuolexxx, viskas domina Ar skausminga, kiek laiko trunka pooperacinis periodas ir pan.
Pasirodo ir mano stuburas iškrypęs...visgi sėdimas darbas ir nedidelis fizinis aktyvumas daro savo. Aš ėmiau šlubuoti, skausmus jaučiu tik ilgiau sėdint...aišku, priežastis silpni nugaros raumenys...o silpnumas raumenų irgi ne šiaip...liaudiškai dar ir raumenų atrofija man, ir ostoporozė (nors nėra net 30 metų dar)...Ortopedas rekomendavo lankyti "Sveiko stuburo mokyklą". Ar lankėte kas nors? Verta ar nepasiteisina?
Iskrypimas iskrypimui nera lygus. Reikia zinoti nuo ko, kas ir kaip. Bet manualines terapijos atstato I vieta. Problema ta, jog tada visi pamirsta raumenis, kurie vel viska grazina atgal. Tai ilgas ir varginantis kursas. Po atstatymo, to poskejimo, pasijauciau geriau, tik va, vel tas pats. Gal net blogiau. Pas mane jis iskrypes jau 4 vietose. Akivaidziai issikise kaulai matosi ne vienoje eileje... dabar tesiu gydyma akupunkturomis ir kitais briedais, kad raumenys atsistatytu. Juos turi atpalaiduoti ir sutvirtintinti tam tikroje padetyje, o ne palikti tokius kaip buvo. Blogybe ta, jog manualistai daro savo darba, o fizioterapiautai savo. Patiems juos reikia sugretinti ir naudoti abejus.
Sveikos, pastebejau, kad labai daug zmoniu turi daug klausimu sita tema. Internete visiskai visko parasayta nebus. Jei norite suzinoti daugiau apie skoliozes operacija, tai galite man parasyti. As esu jau po operacijos ir galiu viska issamiai papasakoti. Todel jeigu kas domina drasiai klauskit, nes as jau viska perejau ir situo klausimu zinau nemazai. Beje jei ka domina tai mane operavo gyd. Saniukas. Net negaliu zodziais apsakyti kokia as esu jam dekinga.
Su šiuo ,,džiaugsmu'' gyvenu jau daug metų, nuo ankstyvos paauglystės, kai augant iškrypo stuburas. Buvo visko ir mankštų ir masažų ir plastikinę liemenę pagamino,kurios taip ir nenešiojau ir sakiau mama,kad jei privers mane ją nešioti - nežinau ką pasidarysiu, vaikai mane mokykloje gyvą suės. Ėjo metai, kaip įmanoma susitaikiau su tuo, turėjau gerą laikyseną, tad kas nežinojo mano bėdos net ir nepastebėdavo. Bet aš visad gyvenau su tuo. Sakau gyvenau, todėl,kad neužilgo papasakosiu,kas nutiko prieš kelias dienas. Šį savaitgalį visai netyčia, sukritus aplinkybėms sutikau žmogų iš Rusijos,kuris atstatinėja kaulus rankomis. Jis čia atvyko kelioms dienoms, pasiūlė ateiti pas jį ir pažadėjo padėti. Nei ką padėti, nei kaip nesigilinau, žinojau tik tiek kad labai bijau. Pasiklausiau jį pažįstančių nuomonės, pasakė, kad pas jį žmonės važiuoja iš viso pasaulio, nusprendžiau pasinaudoti jo pagalba. Procedūra truko kelias minutes, jau pirmosios metu man buvo ištiesinta mano bėda ir gerokai sumažėjo ,,kupra''. Po pirmos procedūros verkiau kaip kūdikis, nes nesitikėjau,kad apskritai egzistuoja toks dalykas. Jo vizito Lietuvoje metu spėjome pasidaryti dar dvi procedūras. Rezultatas, kaip pats gydytojas sakė - tavo nugara beveik ideali. Nebeliko to baisaus komplekso ir iškrypimo, nebeliko kupros! Esu be galo jam dėkinga už tokią dovaną, aš išvis neįsivaizdavau,kad tai įmanoma.. Rankomis, greitai ir neskausmingai sutvarkyti tokį defektą.. Nebūtų to nutikę man - sakyčiau, jog tai absurdas, nesąmonė ir nerealu. Daugiau turbūt aš jo nesutiksiu gyvenime, bet jei pablogės kadanors vėl - dabar jau aš jo ieškosiu. PArodė pratimus, kuriuos daryti, kad išlaikyti esamą rezultatą.
Su šiuo ,,džiaugsmu'' gyvenu jau daug metų, nuo ankstyvos paauglystės, kai augant iškrypo stuburas. Buvo visko ir mankštų ir masažų ir plastikinę liemenę pagamino,kurios taip ir nenešiojau ir sakiau mama,kad jei privers mane ją nešioti - nežinau ką pasidarysiu, vaikai mane mokykloje gyvą suės. Ėjo metai, kaip įmanoma susitaikiau su tuo, turėjau gerą laikyseną, tad kas nežinojo mano bėdos net ir nepastebėdavo. Bet aš visad gyvenau su tuo. Sakau gyvenau, todėl,kad neužilgo papasakosiu,kas nutiko prieš kelias dienas. Šį savaitgalį visai netyčia, sukritus aplinkybėms sutikau žmogų iš Rusijos,kuris atstatinėja kaulus rankomis. Jis čia atvyko kelioms dienoms, pasiūlė ateiti pas jį ir pažadėjo padėti. Nei ką padėti, nei kaip nesigilinau, žinojau tik tiek kad labai bijau. Pasiklausiau jį pažįstančių nuomonės, pasakė, kad pas jį žmonės važiuoja iš viso pasaulio, nusprendžiau pasinaudoti jo pagalba. Procedūra truko kelias minutes, jau pirmosios metu man buvo ištiesinta mano bėda ir gerokai sumažėjo ,,kupra''. Po pirmos procedūros verkiau kaip kūdikis, nes nesitikėjau,kad apskritai egzistuoja toks dalykas. Jo vizito Lietuvoje metu spėjome pasidaryti dar dvi procedūras. Rezultatas, kaip pats gydytojas sakė - tavo nugara beveik ideali. Nebeliko to baisaus komplekso ir iškrypimo, nebeliko kupros! Esu be galo jam dėkinga už tokią dovaną, aš išvis neįsivaizdavau,kad tai įmanoma.. Rankomis, greitai ir neskausmingai sutvarkyti tokį defektą.. Nebūtų to nutikę man - sakyčiau, jog tai absurdas, nesąmonė ir nerealu. Daugiau turbūt aš jo nesutiksiu gyvenime, bet jei pablogės kadanors vėl - dabar jau aš jo ieškosiu. PArodė pratimus, kuriuos daryti, kad išlaikyti esamą rezultatą.
Svekos . Man jau 47 metai . 16 m pripazino 2laipsnio stuburo iskrypima , slanksteliai spaude nerva , truko tik keliu dienu , kad atsisesciau i vezimeli , bet matomai nebuvo skirta , 1986 m mane isiunte operuotis i Ukraina , charkova , ten isgulejau puse metu . Jei kas turite stuburo iskrypimu nedarykite tempimo mankstu , nes joki budu negalima
ne, Aleksandras R....... bet nepamenu pavardės net.. Papildyta:
QUOTE(RASYTA @ 2015 06 29, 18:26)
Svekos . Man jau 47 metai . 16 m pripazino 2laipsnio stuburo iskrypima , slanksteliai spaude nerva , truko tik keliu dienu , kad atsisesciau i vezimeli , bet matomai nebuvo skirta , 1986 m mane isiunte operuotis i Ukraina , charkova , ten isgulejau puse metu . Jei kas turite stuburo iskrypimu nedarykite tempimo mankstu , nes joki budu negalima
iškrypimas iškrypimui nelygus ir kiekvienas atvejus individualus ką ten kam spaudžia ar nespaudžia. Dauguma mankštų stuburiniams yra su tempimo pratimais. Dabar man po visų patiesinimų paskirta ypač daug tempimo pratimų
O jus jam ką nors sakėte dėl psichines būsenos? Man sekmadienį tiesino stuburą, viskas ten labai įspūdinga ir sunkiai įtikinamai. Man pačiai su emocine pusiausvyra sunkoka, bet jam apie tai neuzsiminiau dabar gailiuosi, nes visgi sunku apie tai atvirauti
Nugara man pasidarė tokia "elastingesne", nes iki tol kaip suakmenejusi buvo, o de teismo nežinau, kadangi aš žiūriu pagal klubu padeti, tai tikrai abi puses lygios
Labas, o kaip,ar stuburas vis dar toks pats, negrizta i ankstesne padeti?
Ar nesake, kaip toliau priziureti, kad toliau tokiu nebutu? As svarstau irgi pabandyti, daugiau del emocines busenos, neradimo sau vietos gyvenime ir depresju. Bet daugelis sako, kad nieks kitas nepades tik tu pats sau. Tai nezinau, ka daryti, patarkit.