Įkraunama...
Įkraunama...

Alijošius

QUOTE(crocus @ 2007 06 25, 01:18)
O vat mano alavijai tai padėjus ant pietinės palangės pradeda raudonuoti. Tai nešu greit kitur. Nors toks raustelėjęs gal nieko. Bet man kažkaip nesveikai atrodo.Mažieji auga rytinėj pusėj, didysis vakarinėj. Kiek ieškojau internete manasis turbūt yra aloe saponaria.
user posted image

Dar nusipirkau aloe ferox. Toks truputį pageltęs,miniatiūrinis. Tikiuosi atgaivinsiu.

O va tokie kiti alavijai, ne vera, tinka naudoti gydymui?
Papildyta:
Turbūt ką tik atradau ats į savo klausimą
do not confuse with the medicinal A. barbadensis - the sap of A. saponaira is an irritant
Vaistams naudoti tik tą nurodytąjį, o manasis ne verysad.gif

Keista. Aloe barbadensis ir yra Aloe vera. Del jo gydomuju savybiu turbut jau viesiem aisq. O kaip gi tada musu lietuviskasis Aloe arborescens? Mes gi ji dazniausiai ir naudojam kaip paprastaji gydomaji alavija...
Va cia mano Aloe arborescens:
user posted image
O kas pasakytu, kas cia per Aloe? Man ji padovanojo, pasake, kad irgi vaistinis. Tik as kazkodel abejoju...
user posted image
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Wilder_Wein: 18 gegužės 2008 - 18:44
Klausimas : kas mano aristatai? Kodel jos lapai tokie tamsus? Gal serga? As jos saknis paziurejau - nauja ataugo.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Wilder_Wein @ 2008 06 25, 23:01)
Klausimas : kas mano aristatai? Kodel jos lapai tokie tamsus? Gal serga? As jos saknis paziurejau - nauja ataugo.

user posted image

Jei su saknim viskas gerai, tai gal saule nudegino, todel ir patamsejo lapai?
Atsakyti
QUOTE(ziv @ 2008 06 26, 11:24)
Jei su saknim viskas gerai, tai gal saule nudegino, todel ir patamsejo lapai?

Stovi ant palanges rytineje puseje. Ant tos pacios palanges stovi ir kiti augalai, ir jiem viskas tvarkoj.
Ar ji gali sirgti?
Atsakyti
auginu ir as alijosiu.
tik mama nuskabijo visia, amaiso ji su medum, atsieit nuo kosulio, man pagailo- parsiveziau pas save. tas pagr. kotas nupjautas, bet is ssonu lenda vaikai.pavasari bandysiu persodinti.
beje, kodel alijosiu tresti su kaktusui skirtomis trasomis?
Atsakyti
Alijosiaus gydomosios savybes: http://www.sodospalv...opatros_augalas
Atsakyti
Pas mane irgi alijosius auga, mama su juo nr. 1 gyde kosuli ir labai jai padejo, pati nebandziau wink.gif o nr. 2 tai kadaise zydejo baltai smile.gif

1. user posted image
2. user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irute1984: 07 kovo 2009 - 17:49
sveikutes rolleyes.gif

as parsiveziau 2 alijosiaus vaikkiukus ir sukisau i durpes jie dar be saknu bet pas pusbroli buvo vandeni tik nezinau kiek lailo g.gif

taigi prasau patarimo i kokia zeme ji reiketu sodinti ir kaip priziureti kas kiek laiko laistyti reikia ax.gif
Atsakyti
Mano alijošių bėda ištiko, krito nuo palangės ir nusilaužė keletą lapų. Kažkaip gaila kad nueis niekais, gal kas turit supračiaus ką su tais nulaužtais lapais daryt galima? Gaila gerą daiktą išmest.

P.S. Bet vat vėl įsitikinau, kad mano mama raganauja. Ji siaubingai alergiška alijošiui ir jo produktams, atvažiavo šiandien pas mane ir pirmą kartą pastebėjo, kad aš ir alijošių turiu. Pažiūrėjo taip piktai, sako "tai tu čia mane juo nuodysi?" (nu bajeris, juokais ji čia aišku). Nepraėjo dvi valandos, kai alijošius paslaptingomis aplinkybėmis neišlaikė lygsvaros ir griuvo gerokai susitraumuodamas.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(zylute81 @ 2009 03 09, 20:37)
sveikutes rolleyes.gif

as parsiveziau 2 alijosiaus vaikkiukus ir sukisau i durpes jie dar be saknu bet pas pusbroli buvo vandeni tik nezinau kiek lailo g.gif
taigi prasau patarimo i kokia zeme ji reiketu sodinti ir kaip priziureti kas kiek laiko laistyti reikia ax.gif

Alijosius nereiklus zemei, tinka bet kokia, tik svarbu neperlaistyti. Kai nesilta laistyti reciau ir tik kai zeme vazonelyje pilnai isdziuvusi, gaunasi viena karta savaiteje.
Atsakyti
Mergaites prasau padekite smile.gif , kaip tiksliai reikia persodinti raibaji alijosiu? Labai jau daug vaikiuku priaugino, ar tuos vaikiukus reikia nuskabyti, ar kaip as nepatyrusi augalu augintoja 4u.gif Papasakokit placiau ir dar klausimelis ar galima persodinti kaip zydi? unsure.gif dekui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(D&R @ 2009 04 13, 03:07)
Mergaites prasau padekite smile.gif , kaip tiksliai reikia persodinti raibaji alijosiu? Labai jau daug vaikiuku priaugino, ar tuos vaikiukus reikia nuskabyti, ar kaip as nepatyrusi augalu augintoja 4u.gif  Papasakokit placiau ir dar klausimelis ar galima persodinti kaip zydi?  unsure.gif  dekui  mirksiukas.gif

na gi mergaites smile.gif niekur nerandu info kaip persodinti,o klausiu, todel, kad jau buvau nuvytinusi alijosiu,vaikiuku saknis nulauziau taip atkirdama nuo mamos ir vel pasodinau,bet sunyko... Nenoriu pridirbti vel schmoll.gif ,prasau pagalbos 4u.gif
Atsakyti