Įkraunama...
Įkraunama...

Alijošius

QUOTE(Melynakrauje @ 2009 12 12, 08:46)
Labutis! Ir aš labai labai senai norėjau alavijo, nesakysiu iš kur ax.gif  bet turiu vaikiuką, išpradžių mirkiau, atrudo dvi mažulytes šaknytes išleido, kad džiaugiaus, įsodinau į vazonėlį, ir nors lapeliai gerai(tfiu tfiu tfiu) atrodo, gal net lyg vos auga, bet na nesišaknyja, kažkaip neramu, kai matau kad žemėj nesilaiko, taip užuolaida brūkšteli ir sukas jis kartu, net dar kart persodinau, na lyg viskas gerai, sakau gal be reikalo panikuoju, gal jis tiesiog labai lėtai auga šaknyjas?

persodintam alavijui reikia siek tiek laiko kad isisaknytu tada geriausiai jo nejudinti ir neperlaistyti. O kokios veisles tas tavo alavijas?
Atsakyti
Ačiukas! O kad aš žinočiau, spėju kad senasis Aloe vera..Aga žinau kad truputi prie kaktusinių mažiau drėgmės reik, labai tikiuos kad vis tik prigis, tik net galvojau gal pmirkyt ilgiau reikėjo kad labiau taš šaknis paleistų.. jau ir palangę apkrausčiau kad tik neužkabint, nesisukinėtų aplink savo ašį..
Atsakyti
Turiu iš močiutės parsivežus alijošių, tai jis jau gan senas ir didelis, bet žiedų taip ir nesulaukiu, kaži kaip jį pražydint, gal jau kuriai nors pavyko g.gif
Atsakyti
as pirkau 6 mazuliukus alijosiukus, skirtingi visi, pavadinimu nezinau, du tokie tradiciniai buvo, kiti idomesni.. na ir ka visi po truputuka isdvese, nors persodinau kada siule pardaveja, ir i specialia zeme.. bet matyt per daznai liejau. [dukart i menesi] .. ir trasas specialias pyliau, ir vistiek nieks neauga pas mane...
blush2.gif
Atsakyti
Va va, pas mane tas pats , na labai jau lėti jie, aš ir savo pliansą vis žiūriu pajudinu ar bent šaknys laiko, galiukus stebiu ar tik negeltonuoja.. labai jau noris namie šitą daiktą turėt. Gal vistik ir oro tokio labai nemėgsta, gal todėl ir stovi, juk vis toks kaktusinis, tai matyt šiltakraštis augalas.
Atsakyti
jei maži augaliukai ir pasodinti į didesnius vazonus, tai gal šaknis auginasi ir todėl į viršų neauga mastau.gif
Atsakyti
Aš ir auginau alijošių.Taip gražiai augo ant palangės, bet aš užkėliau ant spintos ir numiro doh.gif . Supyko ant manęs, nes visas net minkštas buvo, kaip perpuvęs blink.gif . Reiks vėl iš mamos atsivežt, bet laikysiu tik ant palangės blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Melynakrauje @ 2010 02 04, 12:09)
Va va, pas mane tas pats , na labai jau lėti jie...

Dabar dar jiems turėtų būti ramybės metas. Jau greit ims busti. Geriau laikyt šiek tiek vėsiau, kaip ir kitus sukulentus. Vėliau pradėti daugiau lieti, pastatyti, kur šilčiau.
Nenusiminkit mirksiukas.gif ir pas mane ilsisi.
Atsakyti
QUOTE(Mimmi @ 2010 02 16, 19:05)
Aš ir auginau alijošių.Taip gražiai augo ant palangės, bet aš užkėliau ant spintos ir numiro doh.gif . Supyko ant manęs, nes visas net minkštas buvo, kaip perpuvęs blink.gif . Reiks vėl iš mamos atsivežt, bet laikysiu tik ant palangės blush2.gif

Ir man taip pat atsitiko. Bet aš galvoju, kad gal nušalė per šalčius, nes tikrai retai laisčiau g.gif . Namas senas, lubos menkai apšiltintos, o palėpėj vėjai švilpauja verysad.gif . Bet vaikiukas gyvas išliko, tai pasodinau, nebekelsiu taip aukštai, nes irgi ant palangės gerai augo.
Atsakyti
Sveikos,merginos smile.gif Pagaliau radau "alijosininkiu" temele ax.gif Galima prisijungti?
Paprastus tradicinius turiu tris: vienas dar visai maziukas,kitas gal metais vyresnis,o trecia pirkau turguje su vazonu,tai sitas jau apvalgytas,tik flencai prie saknu liko.Darau is ju vaistus skrandziui,tai nebespeju auginti tokiu greiciu kokiu susivalgo doh.gif
O pries savaite radau Rimi aloe vera,senai jo ieskojau,bet kaina maziuko-15lt doh.gif dabar stovi ant palanges,persodinti dar lyg ir per salta,ir labai tikiuosi,kad gal isgyvens.
Vasara saviskius i balkona perkraustau,siaurine puse,labai gerai jiems ten buna,auga tada kaip ant mieliu.O dabar poilsis,dar miegam ziemos miegu ax.gif
Atsakyti
turiu triju rusiu, visi vaistiniai:
1.tikrasis ALAVIJAS, is kurio farmacininkai gamina vaistus deda i kosmetika
http://www.rastaseed...asta_poster.jpg
2. Alavijas Saponaria, kuris dedamas i muilus ir sampunus, be je nusiskynus jo lapa galima nusiplauti rankas, naudoti veido valymui. Taip pat naudojamas persalimo ir kitoms ligoms gydyti, nes visiskai nekartus
http://serendipityac...eSaponaria2.jpg
3. Ir medejanti alavija auganti ant lietuvos palangiu
http://www.about-gar...borescens-2.jpg
Atsakyti
Tai kaip supratau, kažkurie alijošiai visai nenaudojami vaistams ar kosmetikoj? Ar klystu?
Atsakyti