Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos

QUOTE(Lewisia @ 2011 03 09, 17:13)
Kažin kodėl tokių  įdomesnių į PC neužveža,vis veža tas pačias ir tas pačias,gal reiktų pasidomėt botanikos soduose,ką ten jie turi.....

Ir pas gėlininkus mirksiukas.gif
Dabar tikrai tampa madingesnės kuklesnės gėlės, labiau grįžtama į gamtą.
Kita vertus (atsiribojant nuo sodininkystės madų) kurį laiką paauginus gėles pavargstama nuo ryškumos, kuo įspūdingesnių gėlių, norisi ramesnio, natūralesnio vaizdo.
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2011 03 09, 18:13)
Ale žiūriu senstat ir skonis keičiasi ax.gif seniau patikdavo tik  tos lelijos kurių žiedai statūs ,žiūrintys į viršų

Kol kas jos mano mėgstamiausios ax.gif
Atsakyti
Labai taikliai išsakyta Jūsų mintis Leliumai drinks_cheers.gif

Iš gėlininkų tik Vyšniauskus pažįstu iš kuriu ir užsisakiau,o kas dar iš gėlininkų prekiauja internetine prekyba Lietuvoje?

RS forume skaičiau vienas forumietis giria OT lelijas gerai auga ir t.t Norėčiau pabandyti auginti,bet ar tikrai jos nebus lepios,juk tos lelijos gauta sukrižminus rytines ir vamzdžiažiedes lelijas...Papasakokite kas auginate kokia žemė reikalinga neutrali ar rūgštesnė,pavėsis/saulė ?

Aš vis sodindama lelijas stengiuosi suderinti tarpusavio spalvas,kad jos nesipjautų,nežinau ar pavyks joms sužydėti tuo pačiu metu, kad spalvos papildytų vieną kitą,kartais sudarytų kontrastus,viskas pasimatys šį sezoną,dar ir galvoje rezgasi įvairios mintys ką ir su kuo derinsiu.Oi kaip laukiu vasaros wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2011 03 09, 18:39)

Internetu lelijomis LT kiek man žinoma prekiauja mažai kas: Vyšniauskai ir
http://www.vilkdalgiai.lt/lelijos/
Keletą ne į viršų žiūrinčių šiemet siūlo G. Rumė (reik atsisiųsti katalogą paprastu paštu), internete jo nerasite. Norint kažko kitko reik dairytis pas užsienio augintojus.

Dėl OT lelijų. Ir pati auginu. Ar lepios ar ne, galėsiu pasakyti po kelių metų - dabar dar per anksti daryti išvadas. Bet šiaip labai patinka wub.gif Pas mane auga saulėje, žemė eilinė, niekuo negerinta (priesmėlis, greičiausiai silpnai rūgštoka).

Aš taip pat bandau spalvas derinti, bet kadangi veilslių daug kaip tik stengiuosi sodinti greta panašių spalvų (pvz geltonas su geltonomis, ružavas su ružavomis ir t.t), o kontrastui parenku daugiametes gėles, pvz. prie geltonų ir oranžinių sodinu violetine, mėlyna spalva žydinčias daugiametes. Kaip tik rudenį buvo didieji persodinimai gėlynų, laukiu nesulaukiu rezultato smile.gif

Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2011 03 09, 17:13)
Ale žiūriu senstat ir skonis keičiasi ax.gif seniau patikdavo tik  tos lelijos kurių žiedai statūs ,žiūrintys į viršų........
dabar trokštu lelijų kurių žiedai nukreipti į šonus ar žemyn.....

Taip, kol jaunas esi, viskas turi būti statu ir tvarkinga, senatvėj galima džiaugtis ir su sulinkusiom grožybėm.... lotuliukas.gif
Pardon....užklupo juodos, bet nepiktybiškos mintys..... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2011 03 09, 20:41)
Taip, kol jaunas esi, viskas turi būti statu ir tvarkinga, senatvėj galima džiaugtis ir su sulinkusiom grožybėm....  lotuliukas.gif
Pardon....užklupo juodos, bet nepiktybiškos mintys..... lotuliukas.gif

Prajuokinai lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
O kaip atsisiųsti Rumes katalogą net neįsivaizduoju nuo ko pradėt g.gif

Tikrai labai gražu lelijos su daugiametėmis mėlynai ir violetiniai žydinčiomis gėlėmis,turiu tokią knygą augalų derinimas kaip tik ir parodyta mėlini pentiniai su lilium regale, neraliai atrodo.Manau gojiniai šalavijai dar tiktų,varpotosios veronikos,o kas dar galėtų tikti į kompaniją iš mėlynai žydinčių daugiamečių?Jediara gal pasufleruosit ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2011 03 10, 18:17)
O kaip atsisiųsti Rumes katalogą net neįsivaizduoju nuo ko pradėt g.gif

Išsiunti laišką adresu:

Giedriui Rumei,
pašto dėžutė ,
Biržų paštas,
LT-41002

kuriame įdedi neužklijuotus pašto ženklus už 6 litus ir voką su ženklais ir savo adresu (voką būtų gerai dėti nestandartinį, bet didesnį, aš buvau ant standartinio užlipinus, tai atsiuntė didesnį, nes katalogas būtų netilpęs).
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2011 03 10, 18:17)
Tikrai labai gražu lelijos su daugiametėmis mėlynai ir violetiniai žydinčiomis gėlėmis,turiu tokią knygą augalų derinimas kaip tik ir parodyta mėlini pentiniai su lilium regale, neraliai atrodo.Manau  gojiniai šalavijai dar tiktų,varpotosios veronikos,o kas dar galėtų tikti į kompaniją iš mėlynai žydinčių daugiamečių?

rudenį sodinau šalavijus, daugiamečius linus, katžolių ir veronikų (pilkų lapų kilimėlis su mėlynom žiedų varpom). Šiemet iš sėklų daiginsiuos plačvarpius ir žvaigždūnes. Žiūrėsiu, kiek realiai kieno žydėjimas su lelijomis kirsis.
Atsakyti
Man lelijos patinka su serenčiais ir žilėmis ax.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 10 kovo 2011 - 22:07
Pirmoje foto labai grakšti lelija,tikriausiai neapsiriksiu -tai rytinė,aš pagalvojau gal tie serenčiai kažkiek apsaugo lelijas nuo tų nepageidaujamų raudonų vabalų?

Išsiunti laišką adresu:

Giedriui Rumei,
pašto dėžutė ,
Biržų paštas,
LT-41002

Ačiū diasaja už paaiškinimą 4u.gif o tai čia jis neturi gatvės ,namo numerio?.kaimely gyvena g.gif O jei ką iširinkčiau iš katalogo ar jis siunčia paštu gėles ar reikėtų pas jį nuvykti.
Atsakyti
pavasaryj pasodintos lelijos ar žydės...prigriebiau gražuoliu pora... 4u.gif kažkaip man su lauko gėlytėmis sunkiau einasi.. g.gif pernai sodintos dingo.. verysad.gif turbūt supuvo.. unsure.gif
Atsakyti