Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos

vadinasi, pusšešėlis ar šešėlis joms ne esminė sąlyga augti ir klestėti smile.gif Vat ir MIŠKINĖ lelija - maudosi saulėje ir vargo nemato smile.gif Ačiū, kad atsiliepei, Astersita 4u.gif
Atsakyti
Ko gero, kad neesminė sąlyga mirksiukas.gif Tai tikrai mieli, nereiklūs gėliukai, prisitaiko prie bet kokių sąlygų tongue.gif Nėra čia už ką dėkoti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 12 28, 12:21)
Tikriausiai visos laukiame pavasario, nes vis norisi įsigyti naujų augaliukų  blush2.gif

tai sodinate ir pavasari? o kada tuomet jos zydi?
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 01 04, 20:55)

Aš sodinu net vasarą- jei tik pavyksta gauti įdomesnę leliją ax.gif
Atsakyti
Žiūriu kad vyšniauskai paskelbė naują katalogą.Sudomino tos orleano lelijos,tik apšvieskit ar tai tos pačios rytietiškos kitaip oriental lelijos?Ar jas reiktų iškasinėti žiemai jei auginčiau šr lietuvoje? Kai kurioms veislėms duoda 1,80 aukštį,įsivaizduoju net, kaip gražiai turėtų atrodyti lelijos aukštesnės už žmogų ir žydinčios didelėmis kekėmis,na tokių dar neteko m atyti realiai, bet kaip jas tada reiktų parišti ? kad vėjas neišlaužytų g.gif Taip pat patiko keletas Vyšniauskienės lelijų,viena šimtažiedė jos yra,jei visą kekę paėmus tai įspūdingai atrodo,bet jei lelija žydėtų nedidelia keke,pats jos žiedas mano skoniui nelabai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ausra.ryte @ 2011 01 04, 19:55)

daugiau niekada nepirksiu ir nesodinsiu lelijų pavasarį. Pernai kelias pasodinau-neparodė viso grožio, aukštis nykštukinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diasaja: 12 sausio 2011 - 21:47
QUOTE(diasaja @ 2011 01 12, 23:45)
daugiau niekada nepirksiu ir nesodinsiu lelijų pavasarį. Pernai kelias pasodinau-neparodė viso grožio, aukštis nykštukinis.

Gal sodinai labai vėlai, aš juk tiek auginu - nėra jokios problemos, o jei nori, kad būtų dideli žiedai, pirmais metais neleisk žydėti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 12, 22:49)
Gal sodinai labai vėlai, aš juk tiek auginu - nėra jokios problemos, o jei nori, kad būtų dideli žiedai, pirmais metais neleisk žydėti mirksiukas.gif

tiksliai neprisimenu kada, bet tikrai ne per vėlai.
kai susidaro pumpurai ar augančią viršūnę nukirpti?

pasiilgau jau lelijų grožio wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Lewisia @ 2011 01 12, 21:30)
Žiūriu kad vyšniauskai paskelbė naują katalogą.Sudomino tos orleano lelijos,tik apšvieskit ar tai tos pačios rytietiškos kitaip oriental lelijos?Ar jas reiktų iškasinėti žiemai jei auginčiau šr lietuvoje? Kai kurioms veislėms duoda 1,80 aukštį,įsivaizduoju net, kaip gražiai turėtų atrodyti lelijos aukštesnės už žmogų ir žydinčios didelėmis kekėmis,na tokių dar neteko m atyti realiai, bet kaip jas tada reiktų parišti ? kad vėjas neišlaužytų g.gif Taip pat patiko keletas Vyšniauskienės lelijų,viena šimtažiedė jos yra,jei visą kekę paėmus tai įspūdingai atrodo,bet jei lelija žydėtų nedidelia keke,pats jos žiedas mano skoniui nelabai schmoll.gif

Pagal tarptautinę klasifikaciją Orleano lelijos (Aurelian Hybrids) priklauso tai pačiai grupei kaip ir vamzdelinės (Trumpet). Jų auginimo ypatumai panašūs. Pati neauginau, bet pacituosiu iš kažkada išleisto žurnalo apie lelijas (teksto autorius K. Vyšniauskas): "Bijo užmirkusios dirvos labiau už azijietiškus hibridus. Dirvožemis turi būti purus, puveningas ir būtinai šarminės reakcijos. Rūgštesnį būtina kalkinti, geriausiai kreida. <...> Nors šalčiui dauguma veislių atsparios, bet šaltomis besniegėmis žiemomis gali ir iššalti. Jas patartina pridengti bent 10cm storio durpių sluoksniu arba eglių šakomis. Ypač dažnai nukenčia nuo vėlyvųjų pavasarinių šalnų."
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2011 01 12, 23:53)
tiksliai neprisimenu kada, bet tikrai ne per vėlai.
kai susidaro pumpurai ar augančią viršūnę nukirpti?

pasiilgau jau lelijų grožio wub.gif  wub.gif  wub.gif

Taip, neleisk žydėti. Bet visuomet labai laukiu žiedų - įdomu, kokia sužydės blush2.gif

Aš taip pat pasiilgau jų žiedų wub.gif wub.gif wub.gif

user posted image
Atsakyti
Pagal tarptautinę klasifikaciją Orleano lelijos (Aurelian Hybrids) priklauso tai pačiai grupei kaip ir vamzdelinės (Trumpet). Jų auginimo ypatumai panašūs. Pati neauginau, bet pacituosiu iš kažkada išleisto žurnalo apie lelijas

Ačiū leliumai už naudingą informaciją,niu reiks pabandyti augintis.... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2011 01 12, 22:49)

O is jusu gautas lelijas reikia iskasti ar jos gali augti kelis metus toj pacioj vietoj, ir man siemet ju visu virsunes nuskabyt?
Atsakyti