Naudojau ir as si geli. Esme tame, kad jis visai nesenai pasirode Lietuvoje, todel ir nera tiek daug tu atsiliepimu, reklamos maza, nelabai kas zino apie tai. As dziaugiuosi, kad nusprendziau ji naudoti, man jis padejo. Vaikiukas vos per kelias minutes issprudo
Tos kurios nebande nemanau, kad gali drasiai reiksti savo nuomone kokia cia nesamone. Tiesiog nusistatymas pries bet koki isikysima i gimdyma. O as manau, kam kankintis, jei galima palengvinti ir pagreitinti. Ir tikrai negaila pinigu, uz tai turiu grazius atsimininus apie gimdyma, o ne koki kosmara
Tokia mano patirtis
Man irgi atrodo kad cia reklama, kaip galima spresti kad cia nuo to gelio galvyte tiesiog issoko? as jokio gelio nenaudojau bet gydytojai vos spejo pagaut kaip pagimdziau, nes be jokiu stumimu galvyte issprudo, cia reiketu kad paligintu tos mamos kurios du gimde su ir be, kitaip cia beprasmiska isvadas daryt.
O tas gelist tepamas ar suleidziamas ? ir kurio metu ji pradeda naudoti ? stumimo ?
QUOTE(ingabat @ 2010 06 25, 06:31)
as lankausi VGN, pas Kitoviene, tai kai jos uzklausiau del to gelio, nes reklama maciau, tai ji sake nesugalvok pirkt sitos nesamones, pinigu ismetimas... O sia gydytoja pasitikiu 100 proc. gal po CP kitaip, nzn...
Aš aišku nieko nenoriu įžeisti, bet mano gydytoja specialiai skrido į komandiruotę mokytis dirbti su šiuo geliu, išklausyti paskaitas. Tik po to, čia Lietuvoje, gavo leidimą su juo dirbti gimdymo metu. Taigi, ji minėjo, kad didžiausios šio preparato priešininkės yra tos kurios nesugebėjo apsiginti reikalingų leidimų su juo dirbti
QUOTE(sapula @ 2010 06 30, 23:37)
Man šiandien gydytoja papasakojo apie tą gėlį. Nebuvau girdėjusi. Sako, kad daktarai nepritaria, tai tik naujas būdas farmacininkams pinigėlių uždirbti. Liepė jokiu būdu nesigundyti. Efekto nėra.
Aš mąstau irgi - esmė - palengva išgimdyti galvutę, kaip tik ir nereikia, kad ji "iššautų", o po to petukus greitai išlaisvina ir vaikutis jau užgimęs
Aš mąstau irgi - esmė - palengva išgimdyti galvutę, kaip tik ir nereikia, kad ji "iššautų", o po to petukus greitai išlaisvina ir vaikutis jau užgimęs
Na tas "naujas būdas" Europoje ir tokiose išsivysčiusiose šalyse kaip Austrija, Šveicarija, Prancūzija jau žinomas ir naudojamas apie 10 metų. Mums, kaip trečiojo pasaulio šaliai, tai yra naujiena, tikrai taip
QUOTE(Sauluze25 @ 2010 07 04, 16:00)
Naudojau ir as si geli. Esme tame, kad jis visai nesenai pasirode Lietuvoje, todel ir nera tiek daug tu atsiliepimu, reklamos maza, nelabai kas zino apie tai. As dziaugiuosi, kad nusprendziau ji naudoti, man jis padejo. Vaikiukas vos per kelias minutes issprudo
Tos kurios nebande nemanau, kad gali drasiai reiksti savo nuomone kokia cia nesamone. Tiesiog nusistatymas pries bet koki isikysima i gimdyma. O as manau, kam kankintis, jei galima palengvinti ir pagreitinti. Ir tikrai negaila pinigu, uz tai turiu grazius atsimininus apie gimdyma, o ne koki kosmara
Tokia mano patirtis 
Isikisiu ir as. Kadangi gimdysiu jau antra - manau turiu realia savo nuomone.
Absoliuciai pritariu Soffyy, kad gyvename tobulejanciame pasaulyje ir reikia tuo naudotis
Pirma gimdziau labai sunkiau, t.y. saremiai praejo greitai ir nuosekliai atsidarinejo kaklelis. Bet kai reikejo stumti - virto tragedija
Mazylis ejo labai sunkiau, nors buvo kuo puikiausiai isistates i takus. Deje kazkas buvo ne taip ir vietoj 2 stumimo, stumiau 45 min., to pasekoje mazylis buvo istemptu pakausiu ir aciu D nieko daugiau rimciai.
Kadangi ir antra gimdysiu pas ta pacia gydytoja - ji net neklausiama man patare si geli isigyti, butent todel, kad jis palengvins stumima.
Del stuburo isvarzos man nera rekomenduojamas epiduras ir geli rinksiuosi ne kad mazinciau savo skausmus, greitinciau veikla, o todel, kad vaikeliui butu lengviau iseiti
(kaip beje jau kazkuri sioje temoje minejote).
Savo gydytoja pasitikiu 100 proc. ir ji man tiesiog pasake "pirmakartems arba kurios gimde lengvai - as nesiulai sito gelio, bet esant tokiai situacijai kaip tavo - jis, mano vienintelis patarimas tau"
Absoliuciai pritariu Soffyy, kad gyvename tobulejanciame pasaulyje ir reikia tuo naudotis
Pirma gimdziau labai sunkiau, t.y. saremiai praejo greitai ir nuosekliai atsidarinejo kaklelis. Bet kai reikejo stumti - virto tragedija
Kadangi ir antra gimdysiu pas ta pacia gydytoja - ji net neklausiama man patare si geli isigyti, butent todel, kad jis palengvins stumima.
Del stuburo isvarzos man nera rekomenduojamas epiduras ir geli rinksiuosi ne kad mazinciau savo skausmus, greitinciau veikla, o todel, kad vaikeliui butu lengviau iseiti
Savo gydytoja pasitikiu 100 proc. ir ji man tiesiog pasake "pirmakartems arba kurios gimde lengvai - as nesiulai sito gelio, bet esant tokiai situacijai kaip tavo - jis, mano vienintelis patarimas tau"
sveikos mamytes
as esu taip pat naujas narys siame forume. prisiregistravau specialiai, kad pasidalinciau savo patirtimi apie si geli. nepasakysiu jums nei, ar jis labai geras, nei ar jis blogas, nes niekas is tiesu negali pasakyti, kaip butu buve be gelio. tiesiog isvardinsiu faktus is savo patirties. pirma vaikeli gimdziau be gelio ir su epiduru. antraji - be epiduro ir su Dianatal geliu.
pirmas gimdymas(be gelio):
vaikelis svere - 3700g ir buvo 53cm, gimdymas su saremiais truko 15val, o stumimas apie valanda ir buvo istiesu sunku, jei ne atejes gydytojas, kuriam spustelejus mano pilva, isprudo vaikelis, butu atliktas cezario pjuvis. taciau per ta spustelejima labai suplysau. epiduras suveike pusei mano kuno, todel kita puse jutau ir saremius ir siules, kurias atliko po gimdymo.
antras gimdymas(su geliu):
vaikelis svere 3515g ir buvo 52cm. gimdymas su saremiais truko nuo 2val nakties iki 6.30 val ryto. stumimas uztruko vos 10min. ir po jo akusere atliko du "kosmetinius" (kaip pati sake) dygsnelius
mano normalus svoris - 49-50kg, todel pagal mane vaikiukai uzaugo nemazi
nieko nesakau. spreskite pacios, nes niekas nepasakys, ar gelis padejo, ar tiesiog antras gimdymas vyko sklandziau, bet man psichologiskai buvo geriau nusiteikus, kad bus panaudota priemone, kuri palengvins mano gimdyma.
pirmas gimdymas(be gelio):
vaikelis svere - 3700g ir buvo 53cm, gimdymas su saremiais truko 15val, o stumimas apie valanda ir buvo istiesu sunku, jei ne atejes gydytojas, kuriam spustelejus mano pilva, isprudo vaikelis, butu atliktas cezario pjuvis. taciau per ta spustelejima labai suplysau. epiduras suveike pusei mano kuno, todel kita puse jutau ir saremius ir siules, kurias atliko po gimdymo.
antras gimdymas(su geliu):
vaikelis svere 3515g ir buvo 52cm. gimdymas su saremiais truko nuo 2val nakties iki 6.30 val ryto. stumimas uztruko vos 10min. ir po jo akusere atliko du "kosmetinius" (kaip pati sake) dygsnelius
mano normalus svoris - 49-50kg, todel pagal mane vaikiukai uzaugo nemazi
nieko nesakau. spreskite pacios, nes niekas nepasakys, ar gelis padejo, ar tiesiog antras gimdymas vyko sklandziau, bet man psichologiskai buvo geriau nusiteikus, kad bus panaudota priemone, kuri palengvins mano gimdyma.
Ar as teisingai suprantu, kad sis gelis tera paprasciausias lubrikantas?
Uzsienio sakyse ligoninese is tiesu naudojami geliai gimdymo skatinimui, kaip alternatyva laselinems ir pan, bet as nelabai suprantu, ar sis konkretus gelis, apie kuri snekate yra analogiskas tiems skatinamiesiems geliams?
Ant gelio informacinio lapelio parasyta tokia sudetis:
Propileno glikolis- naudojamas kosmetinese priemonese- tonikuose, losjonuose, odos drekiklis.
Karbomeras- medziaga skirta kremo/gelio klampumui padidinti, tirstinimui.
Hidroksietilceliuliozė- velgi, tai yra tirstiklis.
Stai ir visas "vaistas"
Sudetyje niekas neindikuoja, kad gelis turi kita, isskyrus lubrikuojancia, savybe 
Dar kas rasoma informaziniame lapelyje, apie gelio paskirti:
Velgi, viskas skitra tiesiog maksties ir gimdos kaklelio sutepimui, slydimo palengvinimui ir pan. Apie joki skatinimaji/nuiskausminamaji poveiki nera ir kalbos.
Pagalvokite, ar paprasciausias lubrikantas vertas buti tokia panaceja ir vertas tokios kainos?
Uzsienio sakyse ligoninese is tiesu naudojami geliai gimdymo skatinimui, kaip alternatyva laselinems ir pan, bet as nelabai suprantu, ar sis konkretus gelis, apie kuri snekate yra analogiskas tiems skatinamiesiems geliams?
Ant gelio informacinio lapelio parasyta tokia sudetis:
Viename 11 ml akušerinio gelio vienkartiniame švirkšte yra šios medžiagos:
propileno glikolis, karbomeras, hidroksietilceliuliozė, išgrynintas vanduo
propileno glikolis, karbomeras, hidroksietilceliuliozė, išgrynintas vanduo
Propileno glikolis- naudojamas kosmetinese priemonese- tonikuose, losjonuose, odos drekiklis.
Karbomeras- medziaga skirta kremo/gelio klampumui padidinti, tirstinimui.
Hidroksietilceliuliozė- velgi, tai yra tirstiklis.
Stai ir visas "vaistas"
Dar kas rasoma informaziniame lapelyje, apie gelio paskirti:
Dianatal® akušerinis gelis specialiai naudojamas
- palengvinant gimdymą natūraliais takais, saugant tiek motiną, tiek kūdikį, sumažindamas trintį, kuri gali trukdyti gimdymui tiek pirmą kartą gimdančioms, tiek jau bent kartą gimdžusioms moterims, o taip pat po Cezario pjūvio operacijos, gimdant vandenyje, priešlaikinio gimdymo metu, po amniono maišo plyšimo;
- užsitęsusio gimdymo priežiūrai;
- makštinės operacijos palengvinimui;
- tarpvietės apsaugojimui gimdant natūraliais gimdymo takais;
- palengvinant placentos atskyrimą ranka.
- palengvinant gimdymą natūraliais takais, saugant tiek motiną, tiek kūdikį, sumažindamas trintį, kuri gali trukdyti gimdymui tiek pirmą kartą gimdančioms, tiek jau bent kartą gimdžusioms moterims, o taip pat po Cezario pjūvio operacijos, gimdant vandenyje, priešlaikinio gimdymo metu, po amniono maišo plyšimo;
- užsitęsusio gimdymo priežiūrai;
- makštinės operacijos palengvinimui;
- tarpvietės apsaugojimui gimdant natūraliais gimdymo takais;
- palengvinant placentos atskyrimą ranka.
Velgi, viskas skitra tiesiog maksties ir gimdos kaklelio sutepimui, slydimo palengvinimui ir pan. Apie joki skatinimaji/nuiskausminamaji poveiki nera ir kalbos.
Pagalvokite, ar paprasciausias lubrikantas vertas buti tokia panaceja ir vertas tokios kainos?
Pazystama gimde su situo geliu tai taip plyso...
nieko nepadejo
QUOTE(reda.d @ 2010 08 27, 18:12)
O ar spėjo visus tris ciklus sunaudoti? Ar laiku suleistas buvo? Tas itin svarbu.
Pastebėjau, kad daug mamyčių parduoda šį gelį forume, bet nepilną komplektą, t.y. dažniausiai panaudotą trečioje fazėje. Deja, bet tuomet sutinku, kad galėjo plyšti "belekiek", nes paprasčiausiai jis tampa neveiksmingas.
siandien klausiau savo gydytojos nuomones, tai ji atsake trumpai - pagalvok, ar verta moketi tokia suma uz paprasta lubrikanta
jos nuomone supratau, bet dabar vis dar lauksiu gimdyviu nuomones, gal vistik pasirodys, kad padeda
gimdziau be gelio, bet gimdymo metu snekejau apie ta geli su akusere - sako visiska nesamone, tik gerai isreklamuota. Pritariu jos nuomonei.