Įkraunama...
Įkraunama...

"Dianatal" gelis skirtas lengvam gimdymui

QUOTE(VABALIUKE @ 2010 10 20, 21:50)
Bet kodel nesamone? Gal kokiu konkreciu argumentu pasake? g.gif

Sveiki, kas sekate šią temą. Noriu pasakyti apie "Dianatal" gimdymui skirtą gelį, kad pirmą vaikiuką gimdžiau 12h. blink.gif , o antrą su gimdymo geliu per 3h. mirksiukas.gif Tai skirtumas toks, kad žymiai sutrumpėja vaiko slinkimasis gimdymo kanalais, mažiau traumuojama mama. Ir maniškė kai gimė netgi neverkė, gal nespėjo pajusti kad jau gimsta? thumbup.gif , o sako koks žmogaus gimimas toks ir gyvenimas, pagyvensim pamatysim.
Atsakyti
Nu bet gi antras visada greiciau gimsta. Precedentas jau padarytas, antra pagimdyti lengviau.
Atsakyti
QUOTE(Nenaudėlės mama @ 2010 10 21, 10:00)
Sveiki, kas sekate šią temą. Noriu pasakyti apie "Dianatal" gimdymui skirtą gelį, kad pirmą vaikiuką gimdžiau 12h.  blink.gif , o antrą su gimdymo geliu per 3h.  mirksiukas.gif Tai skirtumas toks, kad žymiai sutrumpėja vaiko slinkimasis gimdymo kanalais, mažiau traumuojama mama. Ir maniškė kai gimė netgi neverkė, gal nespėjo pajusti kad jau gimsta? thumbup.gif , o sako koks žmogaus gimimas toks ir gyvenimas, pagyvensim pamatysim.

nu nesu specialyste bet... gelis padeda isslysti tik isstumimo fazeje

"Cituoju"
Antrasis etapas (išvarymo laikotarpis)
Kai gimdos kaklelis atsiveria 10 centimetrų, prasideda vaiko gimimas.
Kas vyksta?
Tavo vaikas gimsta stumiamas pro atsidariusį gimdos kaklelį gimdymo takais žemyn. Tai stiprus jausmas. Užėjus sąrėmiui, gimdyvė dažnai jaučia nevalingą poreikį stangintis. Moteris, kurioms skausmas buvo malšinamas vaistais, kartais reikia instruktuoti, kaip ir kada stangintis. Čia labai svarbų vaidmenį atlieka akušerė ir gimdant dalyvaujantis asmuo.

Kiek laiko tai trunka?
Pirmą kartą gimdančių šis laikotarpis neturi trukti ilgiau kaip 2 val., o kartotinai gimdančių moterų ne ilgiau kaip 1 val.
"

tai vat isvada kad gelis negalejo sutrumpinti gimdymo nuo12 iki 3 val.
nes ta faze kurioje gelis veikia tetrunka ilgiausiai 2 val
Atsakyti
pasak vieno KMUK akušerio-ginekologo, šis gelis dar yra tokia naujovė, kad daktarai patys nežino ar jis padeda, ar ne. "jie putiukas mažas, o galvytė didelė, tai tepk kuo nori, vis tiek plyši" lotuliukas.gif man paaiškino taip:) įsigyti rekomendavo tuo atveju, jeigu tikrai neturime kur dėti pinigų. smile.gif
Atsakyti
Seku temą jau kuris laikas ir aš, nes terminas jau ant nosies bigsmile.gif
Kalbėjau su daktare šiandien dėl gelio, paprašiau, kad įvertintų neatsižvelgiant į jo kainą. Jos nuomonė apie jį gera, sakė kad jau ne kartą naudojo ir kad tikrai palengvina gimdymą. Žinoma, tai ne taisyklė, bet aš planuoju įsigyti.
Atsakyti
As susidomejau ir nusipirkau si preparata, nes mano broliene ji naudojo per gimdyma (jai antras gimdymas) pries tris menesius ir po jo man patare si preparata isigyti, nes ji pagimde mergyte 54 cm ir 3,6 kg, ir neplyso, nes mergyte isslydo lengvai. Aisku pinigu buvo gaila, bet norejau nors kiek palengvinti gimdyma, nes pirmas gimdymas ir buvo baisu. Daug skaiciau ir apsisprendziau isigyti, bet atsitiko paradoksas, kad neteko panaudoti, o labai gaila, nes daug plysau, o galbut buciau neplysus.

Merginos, bukit geros, paskaitinekite daugiau apie si preparata pries komentuodamos. Jau yra pakankamai daug informacijos ir lietuviu, ir kitomis kalbomis:
http://www.dianatal.lt/

Sis preparatas neturi salutinio poveikio, todel vaikui pririjusiam sio gelio, jis nekenkia. Jau vien tik tai, kad tai yra gelis, o ne kazkokie leidziami vaistai, si bei ta sako, kad jis negali kenkti.

Jau gimdziusios zino, koks smagus dalykas yra tarvietes plysimas. Sis preparatas aisku nepamazins gimdymo skausmu, cia ne nuskausminamasis preparatas, bet tarpvietes plysimo galima isvengti. Aisku, jeigu vaikas bus didelis, o mama maza, niekas nepades, bet as kalbu apie dazniausius atvejus, kai vaikiukai vidutinio dydzio.

Atsakyti
Mano nuomonė, šitas kremas, grynai tik reklama. Vien kad jis čia brukamas SM. grynai - brukamas. Mane jau užkniso tas marketingas, ta jo reklama su nėštukės egzaminu kur tarp kita ko atsakoma ir į klausimą apie tą kremą doh.gif
Kartas nuo karto užsuku į nėštukių puslapius pasiskaitinėti kokiais jausmais ir nuotaikom nėštukės gyvena, patarti iš savo patirtiems ketinančioms gimdyti Klaipėdos GN. Ech... prisiminimai..... Bet dabar nebemalonu net užsukti - nėštukių puslapiai dėl kremo reklamos susiaurėję. Reklama mat turi įtilpti.
Pati gimdžiau, ir mano vaikis nebuvo nei iš smulkiųjų nei iš stambiųjų - 57 cm., 3,870 kg. Nebuvo jokio plyšimo. Nei vidinio nei tarpvietės. Buvo moterų kas pagimdė mažesnius lelius ir buvo daug plyšimų. Mano bendradarbė pagimdė virš 4,5 kg. stambų berniuką pirmagimį, ir jokio plyšimo. Nesu medikė, bet grynai mano nuomonė, kad tai priklauso nuo genų, audinių elastingumo. Kaip čia kažkas minėjo, kaip su strijomis - arba tau jos atsiranda arba ne. Beje džiaugiuosi, kad man nei vienos strijos taip ir neatsirado, nors nėštumo metu priaugau virš 25 kg. (paskutinias kokias tris nėštumo sav. net nebesisvėriau, kad nebesinervočiau).
Su vyru planuojam antrą ir gimdymui to kremo tikrai nepirksiu.
Čia grynai mano nuomonė. Nepykit, jei kas su manim nesutinkate. O visoms nėštukėms gero gimdymo 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mi_ @ 2010 11 04, 20:56)
O kodel nepanaudojai?.. ka dabar su tais vaisteliais darysi? g.gif

Atvirai pasakius nepanaudojau, nes sugalvojau gimdyti Anglijoje. O tenai si geli naudoja sudetingiems gimdymams palengvinti ir tam yra specialiai apmokyti gydytojai. Paprasti gimdyma priimantys gydytojai nera apmokyti naudotis siuo geliu, todel ir negalejau panaudoti. Turejau is anksto tartis, kad dalyvautu kitas gydytojas. Nepagalvojau, nes Lietuvoje nereikia isankstinio susitarimo. To gelio naudojimas labai paprastas, bet Anglija yra Anglija. Ten taisykles yra viskas. Tai va... viskas is nezinojimo... verysad.gif
Klausete, kur geli ppadesiu? Nezinau. Jeigu nepavyks perleisti kokiai mamytei, tai atiduosiu pazistamai, kad pagelbetu jai.

O del reklamos ir brukimo, tai nera gi jis brukamas unsure.gif . Gi mamytes dalinasi patirtimi, kad speneliams padeda multimam kompresai, issutimams bepanten ir kt... O jeigu apie geli kalbama, tai jau cia ne dalinimasis patirtimi, o reklama ar brukimas. Mamytes, gi jeigu tas gelis kainuotu 20 Lt, tikrai tokiu kalbu cia nebutu. Pirktu visos ir nesvarstytu.

Jeigu paskaitytumete daugiau informacijos kitomis kalbomis, rastumete, kad kitose salyse jis jau seniai naudojamas sudetingiems gimdymams, kai vaikas uzstringa gimdymo kanaluose bei sunkiai slenka ir t.t. Va tam jis skirtas. Aisku niekas nedraudzia isigyti ir naudoti per kiekviena gimdyma. As pirkau, kad apsisaugociau, nes niekada negali zinoti, koks bus gimdymas. Esu baile didziausia blush2.gif . Bijojau, kad galvyte deformuosis per gimdyma del ilgo slinkimo, nes buvau susidurus su tokiu atveju.

Aisku tukstanciai gimdymu buna normalus ir jo nereikia, o jeigu maniskis butu buves ne toks? Is kur galejau garantuoti. Todel norejau apsisaugoti. Ir is tikruju as buvau teisi. Mano gimdymas buvo komplikuotas. Vaikas strigo kanaluose, dingo jo pulsas. Suleke 7 gydytojai ir trauke ji su vakumo pompa. Jeigu butu leide geli, butu tikriausiai vaikas isslydes. Tai va tokie mano pamastymai.

Nebukit piktos mergytes. Vienoms vieni dalykai tinka, kitoms ne. Sitame forume blogiausia tai, kad komentuojama nepaskaicius nei naudojimo instrukcijos, nei straipsniu, nei dokumentacijos. Prikuriama ivairiausiu faktu, kurie neatitinka tikroves ir tai kiti priima uz gryna tiesa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo secrecy: 04 lapkričio 2010 - 21:39

Sveikos busimos mamos,

As jau pagimdziau savo berniuka ir pasirinkau tai daryti su geliu. Is karto noriu pasakyti, kad nieko cia nereklamuoju, tiesiog dalinuosi patirtimi.
Gimdymas mano buvo ne is lengvuju ir gelis tikrai padejo ir kai kaklelis atsidarinejo, o ypac, kai reikejo stumti vaikeli, nes nelabai sekesi jam eiti.
Po gimdymo daktare kelis kartus kazkaip pasake, kad jei ne gelis, matyt butu reikeje pompu/vakumu... ar kaip ten jie vadinasi.
Zodziu, sunku man ivertinti sio produkto "geruma" ar "bloguma" vaikuti pagimdziau sveika ir grazu ir del to, kad nusipirkau ta geli visai nesigailiu.

Tik noriu pastebeti, kad mano daktare zinojo, kas tai per produktas, mokejo juo naudotis, o buvo akusere pries pasikeiciant pamainai, kuri neturejo zalio supratimo kas tai. Jei sugalvosit pirkti, pasitarkit su savo daktare.

Sekmes visoms smile.gif Gelis gimdymo malonumu nepavers, bet palengvinti ji gali.

Atsakyti
QUOTE(VABALIUKE @ 2010 10 27, 22:20)
Nepamirskit atsiliepimu parasyti jau po visko 4u.gif

Na sveikos, buvau prisizadejus parasyti apie savo patirti su Dianataliu.Siandien mums lygiai dvi savaites 4u.gif ... tai mamyte siek tiek ilsejos. Na pagimdziau mazyle per 2.5 val nuo kaklelio atsidarymo pradzios, va aisku pati procedura, Dianatalio ivedimas nera is maloniuju, bet tokiu momentu tu apie tai net nemastai, nes gimdymas ir taip skausmingas, gimdziau naturaliai, be nuskausminamuju jokiu, tik NO-SPA naudojo, kad sumazint saremiu skausma, nes vienas po kito ejo, nei vieno plysimo,nei vieno trukimo, mano gine sake, kad labai greit viskas praejo, deka Dianatalio, tik vaikeli pasiruosusios buvo gaudyt ir gine ir akusere , to slidumo bijojo, ir as pati bijojau. Siaip patariu bandyti kiekvienai, jei gali sau leisti isigyt vaistus, nors tiesa pasakius ne kiekviena diena gi gimdai. Manau, kad mums lengviau gavos del vaistu, mano gine ir tokios nuomones, jei antra kart lauksimes vaikelio, taip pat rinksuos Dianatali. Sekmes busimoms mamytems mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės,

esu nešališka medikė smile.gif Galiu konkrečiai pasakyti, kad jau seniai Kauno klinikose slydimui padidinti (jei akušerė/gydytoja) stūmimo metu mato, kad tai yra reikalinga, naudojamas paprasčiausias, Klinikų vaistinėje pagamintas skystas vazelinas (nežinau kainos, na gal pora litų bus). Šitas vazelinas lygiai tiek pat, kiek dianatalis, nenaikina natūralios mikrofloros, nesukelia alergijos ir yra nepavojingas kūdikio gleivinėms bigsmile.gif Ir lygiai taip pat jie abu neturi jokių vaistinių medžiagų.
Trintis gimdymo takuose būna nedidelė, nes tiek vaisiaus vandenys, tiek vernikso likučiai, tiek makšties gleivinė yra pakankamai slidūs. Be to, ji yra ir būtina - pristabdant vaisiaus slinkimą prisitaiko motinos gimdymo takai ir jie mažiau traumuojami (geriau yra lėtesnis tempimas nei greitas). Kaip kažkas rašė, kad ilgai gimdant susipaudžia vaisiaus galvutė - tai yra natūralu, ji visuomet būna paspausta, tai dėl to, kad dar nesukaulėję momenėliai ir kūdikiui nekenkia.
Žinoma, būna atvejų, kai sausa makštis ir neslidi vaisiaus odelė kliudo stūmimui - va tuomet pačio stūmimo metu ir yra lašinama to vazelino. Vienintelis trūkumas - jei prireikia, po to negalima naudoti vakuuminio ekstraktoriaus, po gelio jį naudoti galima (tačiau irgi nėra ištirta).
Asmeniškai aš manau, kad neturint kur dėti pinigų, ta gelį galima įsigyti - galbūt nepakenks, jei tarpvietės raumenys pakankamai stiprūs ir girdėsite akušerės/gydytojos nurodymus. Nes jei slydimas bus didelis/per didelis ir vaisius išlys labai greitai, nekontroliuojant stūmimo ir stangų, gali būti dar ir didesnių plyšimų.
Beje, skaitant pasirodė, kad kai kurios mamytės tiki, kad gelio švirkštai kažkuo skiriasi vienas nuo kito - jie skiriasi tik TIRŠTUMU. Jokių veikliųjų medžiagų nėra, kaklelio vėrimosi gelis tikrai negreitina.
Lengvų gimdymų ir laimingų sveikų vaikelių visoms nestuke.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(~Vėjūnė~ @ 2011 01 20, 17:09)
Sveikos, mamytės,
esu nešališka medikė smile.gif

galiu tik pritarti Vėjūnei 4u.gif atlikinėjant praktiką gimdykloj, kelios moterys gimdė naudojant gelį, tai visos akušerės juokėsi, kad moterys žaidžia ir tikrai tie geliai nepadeda cool.gif kadangi tuo metu pačiai gimdymas buvo ant nosies, pasikonsultavau su savo dėstytoju (didelės patirties aginekologu-akušeriu)- jis tik pasijuokė ir pasakė, kad tai tik reklama ir marketingas....
O Vėjūnė štai išsamiai paaiškino, kas ir kaip, dėkui 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Stikliukas: 20 sausio 2011 - 19:13