QUOTE(kuziux @ 2011 01 19, 16:27)
Susigundžiau aš su tuom geliu, vakar vyras nupirko. Man numatytas terminas vasario 21. Bus antras gimdymas. Gimdysiu Klaipėdoj ir nesitarusi. Būtinai papasakosiu kas ir kaip po visko.
Na štai merginos, aš jau po visko

Gimdžiau vasario 21 kaip ir nustatyta data buvo. Naktį 3 val nubėgo vandenys, kol susiruošėm (nusiprausėm, prikėlėm ir nuvežėm vaiką auklei), kol nuvažiavom (mes iš rajono) kol užpildė visus popieriukus priėmime, tai gimdykloj buvom 5 val. Pasitiko akušerė, tik gaila, nežinom vardo, nes neturėjo kortelės ( vyresnė moterėlė su didele šukuosena

) Greit buvo nuspręsta, kad bus mažos rizikos gimdymas, nes sklandus nėštumas ir pirmasis gimdymas. Apžiūrėjo ir pareiškė, kad jau 4 cm atsidarymas, labai minkštas kaklelis, tai tikrai nereikia man jokio gelio

Jos žodžiais tas gelis tik reklama, nieko jis nepadeda, pinigų mėtymas ir pan... Su vyru mes tik susižvalgėm. Žodžiu, nepanoro terliotis arba nemokėjo naudotis. Gerai, kad man sąrėmiai gan pakenčiami buvo, jautėmės ramūs, linksmai šnekučiavomės ir laukėm pamainos keitimosi. Pasikeitus pamainai atėjo akušerė Rolanda Jokubauskienė

Super moteris, ačiū jai dar kartelį. Sako, turit gelį, o kodėl nenaudojat, kai paaiškinom kas ir kaip, tai sako-duokit, panaudosim. Man tą gelį sušvirkštė nuo antros dozės. Sako, žinot, jums jau 7-8 cm atsidarymas. Tai sakau man epidūrą jau per vėlu, tai tik nusijuokė, sako tuoj gimdysiu

Nu žinokit ir pajudėjo reikaliukai, sakau, jaučiu kad jau gimdysiu, nors teoriškai žinau, kad reikia 10 cm atsidarymo

Akušerė tuoj pat sušvirkštė paskutinę dozę - skirtą jau pilnam atsidarymui ir būtent slydimui padidint. 8.38 sako stumiam ir 8.40 jau manekenė Miglė, 57 cm ūgio, 4100 g svorio garsiai šaukė
Neplyšau, nekirpo, nors pirmo gimdymo kirpimo randas likęs didelis (taip pareiškė akušerė). Ko tikėjausi iš gelio-tą ir gavau.
Neapsisprendžiančioms galiu pasakyt: įtikinkit save, kad niekam nieko nereikia duoti (neva atsidėkojant), nereikia su niekuo tartis, nes niekas kitas nepagimdys už jus ir nusipirkit gelį. Aš likau patenkinta.
O į Vėjūnės (nepriklausomos gydytojos)pasisakymą tai galiu pasakyt, teoriškai priemonių yra daug, bet praktiškai neteko girdėti, kad būtų kažkam panaudoję. Nors draugų, pažįstamų rate gimdė paskutiniais metais tikrai virš 30 moterų, kas susitarę, kas Vilniuj, Kaune ar Klaipėdoj, kam tikrai buvo sunkus stūmimas... Tokia realybė.