Silkė su obuoliais ir grūdėtomis garstyčiomis
silkė,
2 svogūnai,
2 obuoliai,
2 v.š. grūdėtų garstyčių,
2 v.š. alyvų aliejaus,
1 v.š. acto ar vyno acto,
sviesto
Silkę padalinti į filę( perku su galvom, ir išdarinėju), supjaustyti juostelėmis, 1 svogūną supjaustyti žiedeliais, į lėkštę sudėti svogūnus, ant viršaus silkę, aptepti garstyčiomis, užpilti sumaišytu actu su aliejumi, palikti pasimarinuoti per naktį. Obuolį supjaustyti skiltelėmis maždaug tokio dydžio, kokiomis supjaustėme silkę, obuolių skilteles truputį apkepti keptuvėje iš abiejų pusių su trupučiu sviesto, atvėsinti. Likusį svogūną taip pat pakepinti.
Į lėkštę dėti obuolio skiltelę, ant obuolio kepintų svogūnų, tada marinuotų svogūnų ir silkės gabalėlį.
Labai skani silkė gavosi, keptas obuolys čia labai tiko
Receptukas iš rusiško forumo say7