QUOTE(Edexa @ 2010 10 02, 09:16)
Jetau, kokių tautinių vingrybių čia esama...pasirodo taip sudėtinga burokėlį pavadinti burokėliu...
Vot, kai čia dar insisuks gryns žemaits, tai nė googlas nepadės...

Na ir dilema... Aš esu žemaitė ir pašariniai burokai pas mus dar vadinami batviniais, o valgomieji burokėliai ir vadinami burokėliais, tai panašu, kad tie pašariniai skirtingus pavadinimus turi, o burokėliai, tskatant, ir afrikoj burokėliai.

QUOTE(raganiukstiene @ 2010 10 02, 09:42)
jei tai yra viena sekla, vienadaigiai, ty is vienos apvalkale apdorotos seklos isdygsta tik vienas runkelis,
bet tokios seklos zenkliai prangesnes
bet tokios seklos zenkliai prangesnes
Susiviliojau būtent dėl to kad sėklų kaina labai nedaug tesiskyrė,skant pabandymui
O sėklas perku nedidelėje privačioje krautuvėlėje,žmonės labai malonūs,daug žino apie savo parduodamas sėklas ir daigumas sėklų geras,jei reikia ir konsultuoja daug,nes patys stengiasi daugelį sėklų išbandyti.O yra dar viena privati parduotuvė,na ten kaip sakoma ko paklausi to negausi,nesugeba net ant pakelių paskaityt kas parašyta,pats turi už juos geriau žinoti,kaip buvo toks atvejis kad žmogui pasiūlė pasėtus pašarinius burokus,nuo varpučio purkšti su raundapu,o juk jis veikia dvi savaites,ir to žmogelio burokai būtų nužuvę dar net neišdygę.
Čia aš išsiplėčiau nę į temą

cesnaku ssodinti skiltele per mazo pirsto ilgi zemyn, iruzdengti nereikia, tik sukasti, isgreoti ir sukaisioti ir uzzerti. uzdengti nereikia. alikti pavasari sudygs
as kartais nesuprantu burokus burokais vadina, tai ir pasitikslinu
as kartais nesuprantu burokus burokais vadina, tai ir pasitikslinu
O gal kuri is rudenio sejot morkas... ar pasiteisino ir dar ar nepervelu jas seti dabar ?

labas rytas, as tikrai ne. mes cesnakus visada zieminisu sodinam, vasariniai nepatinka nes labai daug mazu skilteliu buna. o visa kita pavasariui paliekam

QUOTE(raganiukstiene @ 2010 10 04, 08:14)
labas rytas, as tikrai ne. mes cesnakus visada zieminisu sodinam, vasariniai nepatinka nes labai daug mazu skilteliu buna. o visa kita pavasariui paliekam 

o zieminius dabar siuo metu sodinsit, o perkate seklytes kur

QUOTE(Muka @ 2010 10 04, 08:46)
O gal kuri is rudenio sejot morkas... ar pasiteisino ir dar ar nepervelu jas seti dabar ?

ar pasiteisina nezinau ir as klausiau tokio dalyko, bet atsakymo nesulaukiau, bet kad ne pervelu seti, tai tikrai. sejama spalio pabaigoje - lapkricio pradzioje, kad seklytes nespetu siais metais sudygti. rasoma jog kartais sejama, kai net del isalusios zemes jau jau nebegalima padaryti grioveliu, todel juos reikia pasidaryti is anksto ir gilius, kad suberus seklas i grioveli butu galima kelis cm durpiu uzpilti, kad gautusi net kauburelis. o pavsari anksti ta kaubureli reikia nuimti.
QUOTE(georgiana @ 2010 10 04, 09:25)
vieni sako rygsėjo 25d, kiti spalio viduryje sodina česnakus. jei nebus šilta jau galima sodinti. česnako skiltelę į paruoštą žemę sukiši ir viskas, na užerti reikia.
mano nuomone, iš rudens sėti nieko nesėčiau geriau pavasarį, žinočiau kur ką sukišau, kad paskui nebūtų nesusipratimų, toj pačioj lysvėj, neatsirastų kas nors kitas

QUOTE(raganiukstiene @ 2010 10 04, 09:23)
vieni sako rygsėjo 25d, kiti spalio viduryje sodina česnakus. jei nebus šilta jau galima sodinti. česnako skiltelę į paruoštą žemę sukiši ir viskas, na užerti reikia.
mano nuomone, iš rudens sėti nieko nesėčiau geriau pavasarį, žinočiau kur ką sukišau, kad paskui nebūtų nesusipratimų, toj pačioj lysvėj, neatsirastų kas nors kitas

Mes jau antri metai sodinam cesnakus, nu niekaip neuzauga normalaus dydzio, vis maziukai, ir mesleliu laistom, ir mylim, gal turit kokiu auginimo paslapciu ir galit pasidalinti? Pamenu pas mociute tie cesnakai, kaip kumstis budavo, tik va jau paklaust nebegaliu....
QUOTE(raganiukstiene @ 2010 10 04, 09:23)

zinot kilo kvaila mintis kazin jeigu i komposto kruva sukisti cesnakus, kaip cia pasiteisintu

P.S. zinot apie morkas prasysiu, jos pas mane paauge yra puses sprindzio dydzio, rauti neketinu, sakiau uzbersiu truputi sienu ir paliksiu per ziema, matysiu rezultata, beje su burokeliais ta pati suitituacija

patarkit, kur nusipirkt zieminiu lietuvisku cesnaku. Visur atveztiniai.. turgely, kiek maciau, irgi
O morkas pernai sejom rudeni - pavasari nei vienas daigelis nesiteike pasirodyt.

O morkas pernai sejom rudeni - pavasari nei vienas daigelis nesiteike pasirodyt.