Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų turtingas ir nuostabus daržas II

QUOTE(saintlina @ 2011 01 25, 10:54)
o būna, kad juoduoja.

Gal ir kvailas klausimas blush2.gif : ką reiškia juoduoja blush2.gif ?
Ar kai nuskustos patamsėja, ar kai laiškai nudžiūna - tas maras, vadinamas?
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2011 01 25, 11:03)
Gal ir kvailas klausimas  blush2.gif : ką reiškia juoduoja  blush2.gif ?
Ar kai nuskustos patamsėja, ar kai laiškai nudžiūna - tas maras, vadinamas?

Aš tai galvojau, kad čia kalbama apie tai, kad pačios bulvės turi pajuodavusių vietų, kurios pasimato nuskutus, o dar labiau išryškėja ant virtų ir atvėsusių.
Atsakyti
QUOTE(rim @ 2011 01 25, 10:18)
Aš tai galvojau, kad čia kalbama apie tai, kad pačios bulvės turi pajuodavusių vietų, kurios pasimato nuskutus, o dar labiau išryškėja ant virtų ir atvėsusių.

taip, aš tai ir turėjau omenyje.
Bet pas mus bulvės auga dviejuose laukuose - vienam priesmėlis, kitam durpė. Bulvės sodinamos vienodos, trąšų nepilam, o žiemą jos skiriasi. Ir skonis skiriasi, ir va tos pajuodavusios vietos. Priklauso nuo metų (drėgmės, karščio). Vienais būna skanesnės ir sveikesnės iš smėlyno, kitais - iš durpyno.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2011 01 25, 11:48)
Bet pas mus bulvės auga dviejuose laukuose - vienam priesmėlis, kitam durpė. Bulvės sodinamos vienodos, trąšų nepilam, o žiemą jos skiriasi. Ir skonis skiriasi, ir va tos pajuodavusios vietos. Priklauso nuo metų (drėgmės, karščio). Vienais būna skanesnės ir sveikesnės iš smėlyno, kitais - iš durpyno.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Militux: 25 sausio 2011 - 11:04
QUOTE(rim @ 2011 01 25, 09:39)
Esu girdėjusi, kad bulvės juoduoja kai per daug trąšų naudojama  blush2.gif

Na, nejuokaukit, sau vieną vagutę po šiaudais auginau biggrin.gif
Gal įtakos turėjo ir orai, bet šiemet pamėginsiu kitą veislę, žiūrėsiu kaip augs ir laikysis ax.gif
Atsakyti
Sveiki, vakar prisipirkau sėklų už 120lt doh.gif Kažkaip anksčiau mažiau sėklom išleisdavau. Pirkau e-seklos.lt. Tai ten kai pasirinkimas didelis,tai ir to reikia,ir tą paragausim... Ir tai dar ne viską supirkau,ką planavau sodinti šiemet. Kiek jūs sėklom maždaug išleidžiat?
Ir dar klausimėlis,kuom ypatingos tos ledo salotos? Aš visada paprastas lapines perku man jos thumbup.gif Girdėjau,kad Oliveris per savo laidą apie jas ne kaip atsiliepė,tai net neragavau aš jų.
Atsakyti
QUOTE(NIDA @ 2011 01 26, 14:49)
Sveiki, vakar prisipirkau sėklų už 120lt  doh.gif Kažkaip anksčiau mažiau sėklom išleisdavau. Pirkau e-seklos.lt. Tai ten kai pasirinkimas didelis,tai ir to reikia,ir tą paragausim... Ir tai dar ne viską supirkau,ką planavau sodinti šiemet. Kiek jūs sėklom maždaug išleidžiat?
Ir dar klausimėlis,kuom ypatingos tos ledo salotos? Aš visada paprastas lapines perku man jos  thumbup.gif  Girdėjau,kad Oliveris per savo laidą apie jas ne kaip atsiliepė,tai net neragavau aš jų.

o parduotuvej iceberg- pirkai? tos pacios..
cia jau skonio reikalas.
Atsakyti
Sveikutės. Gal aš biski ne į temą, bet gal žinot kur gauti vasarinių česnakų sodinimui? Noriu užsiveist ir niekur nerandu verysad.gif .
Atsakyti
seklose, pas draugus, jei nedaug ir tt
man asmeniskai zieminiai priimtini, vien del to, kad jie dideli.
Atsakyti
QUOTE(Temide1 @ 2011 01 26, 15:06)
Sveikutės. Gal aš biski ne į temą, bet gal žinot kur gauti vasarinių česnakų sodinimui? Noriu užsiveist ir niekur nerandu  verysad.gif .

as pirkau pas babtes turguj.tik labai reikia ziureti kokius perki,nes kai kuriuos gudrios parduotuviniais priekiauja mad.gif
Atsakyti
QUOTE(Temide1 @ 2011 01 26, 16:06)
Sveikutės. Gal aš biski ne į temą, bet gal žinot kur gauti vasarinių česnakų sodinimui? Noriu užsiveist ir niekur nerandu  verysad.gif .

Aš turiu, jei niekur arčiau negausi, rašyk mirksiukas.gif Kai atšils, galėsiu atsiųsti mirksiukas.gif
Atsakyti
NIDA

Jus tik 120lt isleidote . O as siemet jau apie 300lt . Ir dar laukiu vieno uzsakymo . Is praktikos galiu pasakyti , kad kokybiskos ir brangios seklos duoda dideli derliu .
Atsakyti