Manau iki 25m.
man bus 24m. kai susilauksim pirmagimio..
visai idealus amzius, kai mokslai i pabaiga, darbai ir namai yra..
Pirma vaika pagimdziau budama 21 metu
ir jauciausi tam visiskai pasiruosusi, del to nesigailejau nei sekunde, man jaunos mamos labai grazu
As pirma dukra pagimdziau budama 16
Aisku buvo labai sunku,nes gyvenom tada nedideliame miestelyje,tai buvo pries 18 metu.Labai reaguodavau i aplinkiniu zmoniu reakcijas,vienu zodziu buvo tikrai sunku,o dar ir vyras tuo metu atliko karine tarnyba.Dabar jau praejo 18 metu,auginu antra dukryte kuriai 3 metukai.Labai didziuojuosi savo vaikais.O mano vyresnioji mergaite visada didziuojasi,kad turi jauna mama.
Man labai jauna mama tai iki 18 metu, bet va 20-25 tai tiesiog jauna mamyte,kas man ziauriai grazu
QUOTE(maukis2 @ 2012 01 23, 14:41)
na svetimi vaikai, tai ne savi..bet tikrai susitvarkysit
ir kad ir kiek manytumem, kad mokam, bet visada atsiras kas nors ko nemokam ar nezinom ir tai normalu
as irgi galvojau, kad lb daug praktikos su vaikais turiu, nes su draugiu vaikais gerai tvarkiausi ir su mazais pusbroliais, bet kai tu turi priziureti ta maza gumuleli 24val per para, tai kitas reikalas.
as irgi galvojau, kad lb daug praktikos su vaikais turiu, nes su draugiu vaikais gerai tvarkiausi ir su mazais pusbroliais, bet kai tu turi priziureti ta maza gumuleli 24val per para, tai kitas reikalas.
nors as ir neauginau "gimines vaiku", bet labai nervina, kai savu vaiku neturincios drauges, bet "uzauginusios" penkis "gimines vaikus" vaizduojasi viska mokancios ir aiskina, kaip auginti mano vaika
QUOTE(memelietė @ 2012 01 19, 19:03)
o man 24 metai, o jau turiu tris vaikus ir tuo labai džiaugiuosi
nesijaučiu per jauna tam, o ką mano kiti man nerūpi 
man bus 26, kai pagimdysiu trečią. Kažin aš čia jauna ar per vidurį jau būsiu?
QUOTE(Loveco @ 2012 03 05, 19:31)
sena sena
Papildyta:
optimistiškai nuteikia šita tema: buvau ėmusi galvoti, kad mamos drastiškai sensta kaip vakaruose. mano aplinkoje bendraamžių mamų labai labai mažai (man 23, turiu dvi). kaip puiku, kad dar yra kas galvoja apie nėštumą nesulaukęs 30. viena daug pasiekusi medikė sakė, kad šiuo metu fiziologiškai pirmą vaiką reikėtų gimdyti iki 25metų, nes lytinis brendimas gerokai paankstėjęs, tai visokie brudai (cistos, endometriozės ir pns.) atsiranda vis anksčiau.
QUOTE(teplė @ 2012 03 05, 20:04)
sena sena 
Papildyta:
optimistiškai nuteikia šita tema: buvau ėmusi galvoti, kad mamos drastiškai sensta kaip vakaruose. mano aplinkoje bendraamžių mamų labai labai mažai (man 23, turiu dvi). kaip puiku, kad dar yra kas galvoja apie nėštumą nesulaukęs 30. viena daug pasiekusi medikė sakė, kad šiuo metu fiziologiškai pirmą vaiką reikėtų gimdyti iki 25metų, nes lytinis brendimas gerokai paankstėjęs, tai visokie brudai (cistos, endometriozės ir pns.) atsiranda vis anksčiau.
Papildyta:
skaičiau ir aš, kad moters reprodukcinis amžius dabar "paankstėjo" nuo 35 m iki 28 m. T.y. iki tokio amžiaus geriausiai gimdyti, bent jau pirmagimį.
QUOTE(Loveco @ 2012 03 05, 20:31)
manau, LABAI LABAI jauna
Sveiki
Pirma vaika pagimdziau 21 m. Tai buvo planuotas ir labai lauktas vaikas. Dabar man beveik 31m. ir turesim antra vaikuti, kuris taip pat planuotas ir ilgai lauktas
pametinuku nenorejau niekada
, todel antra vaikuti pradejome planuoti kai sunus paaugo ir tapo savarankiskas. Bet as jauciuosi jauna mama
Pirma vaika pagimdziau 21 m. Tai buvo planuotas ir labai lauktas vaikas. Dabar man beveik 31m. ir turesim antra vaikuti, kuris taip pat planuotas ir ilgai lauktas
pametinuku nenorejau niekada
aš dar tokią mintį pasakysiu, kad daug kas priklauso nuo sveikatos, ar, šiuo atveju, vaisingumo bėdų. Jei būčiau žinojusi, kad "kai panorėsiu, tada ir turėsiu iš pirmo karto", tai irgi gal būčiau luktelėjus po pirmo ar antro vaiko keletą metų. Bet kai nežinai, kaip ir kas gali pasisukti, iš stebuklingos situacijos, geriau jau ja pasinaudoti dabar, nei kad planuoti po 5 metų ir nebesusilaukti daugiau vaikų.... čia aš konkrečiai apie save kalbu... niekam netaikau
neisivaizduoju pagal ka jus cia vertinat ta jauna mama, bet as tikrai nesijauciu sena, nors man dabar 27 m., o kai pagimdysiu bus 28 m. nemanau, jog atrodau kazkiek prasciau nei tos, kurioms yra 24 m. ar 25 m. Cia kaip sakoma kaip priziuri save, kaip rengiesi taip ir atrodai... Galbut tik del pirmo vaikelio tas amzius yra toks jau nestandartinis, bet nesuku galvos, niekada nesinorejo labai labai jaunai susilaukti pirmagimio.
va jeigu iki 30 m. pirmagimio nesusilauktume, tikrai panikuociau, aisku buvo baimes ir si karta, nes ne taip ir greit pavyko, bet labai dziaugiuosi, kad pavyko...