Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip užmigdyti kūdikį neduodant krūties?

QUOTE(Veitė @ 2006 01 09, 16:42)
Nu cia tai tikrai ziauriai, as niekaip negaleciau savo vaikui leist 3 val rekt  schmoll.gif


Niekada nesakyk - niekada
Atsakyti
QUOTE(Maxima @ 2006 01 09, 22:02)
Mano ir pirma lygiai taip pat tik prie kruties uzmigdavo, ir antra taip pat. Bet nematau cia nieko blogo.

O kaip išmoko užmigti pačios? Nes maniškei - neišeina, reikia arba nešioti arba papo doh.gif
Atsakyti
Aš tai dieną užmigdau kėdutėj-nešioklėj, nes vyras prie lubų pritvirtino virvę, tai mes pakabinam tą kėdutę ir ji iš inercijos supasi. Sunkiau užmigti ant nakties, kol papulis burnoj, tai atrodo lyg ir miega, bet tik ištraukiu - ir vėl gyvas, o ir zirzia. Taip kaišioju, kol pavargstu ir dažniausiai aš pati užmiegu pirma nei vaikiukas. Tik dabar jis nuolat žiūri į raudonos spalvos degančią lemputę ir mažiau zirzia.
Atsakyti
Na dėl užmigimo geriant pieną kol vaikas mažutis nematau nieko bloga, bet kai jau esam dideli ir nemokam užmigt- va čia jau bėda.
Su pirmagime viskas išsisprendė kai reikėjo atprast nuo paskutinių maitinimų krūtimi- migdydavo tėvelis. Taip vaikui nors kiek lengviau, bent jau pieno neužuodžia.
Atsakyti
QUOTE(Egoist @ 2006 01 11, 20:40)
Niekada nesakyk - niekada


sakyk, ką nori, bet man čia per žiauru...

dabar mūsų mažoji užmiega jau be papulio, nes prieš 4 paras pradėjau nujunkymo procesą thumbup.gif Taigi sulipam visi į mūsų lovą, duodu jai Avent buteliuką, jinai atsigeria, kiek nori tada dar šiek tiek po lovą pasimala, kol mus išmyluoja ir išbučiuoja ir taip mamažu rimsta, rimsta, kol krenta kaip lapelis wub.gif Nesitikėjau, kad taip lengvai pavyks jai užmigt, nes visai nemokėdavo užmigt be krūties blush2.gif
Atsakyti
Jau pradedu pavydeti toms, kurios nebemaitina doh.gif
Bet 3 val virgdyti vaika yra ne tik ziauru, bet ir nesveika blink.gif As istveriau tik 5 min ir pasigailejau, nes nebuvau tikra ar elgiuos gerai unsure.gif
Po to kai klausiau neurologes, tai sake, kad galima vaikui leisti siek tiek paverkti, bet ne istisai, nes tai zalinga schmoll.gif
Atsakyti
mano sunui jau metai ir menuo ir nezinau kaip ji atpratinti nuo papulio. Padekit doh.gif
Atsakyti
QUOTE(linmauric @ 2006 01 25, 22:08)
mano sunui jau metai ir menuo ir nezinau kaip ji atpratinti nuo papulio. Padekit doh.gif


O nenori ilgiau maitinti?
Mano vyresnelis labai trumpai valgydavo 5 min., aisku budavo ir 20 min., bet retai.
Jam buvo panasiai kaip taviskiui kai nusprendziau nutrauk maitinima.As pirmiausia nuemiau pietini maitinima, sunkiai uzmigdavo kokia savaite. Buvo like rytinis ir vakarinis maitinimai vienu kartu is abieju krutu, tada nuemiau vakarini maitinima, o kai liko tik rytinis trumpinau zindymo laika, viena diena daviau 5 min., kita diena 4 min., po to 3 min. ir taip baigiau matinti cray.gif dar labai norejau maitinti, bet kazkaip saves norejau pagailet, nes siaip per tuos metus visai sukudau. Tai pienas man vistiek gaminosi kokia savaite, bet pradejo skaudeti krutis, tada vaziavau pas momologe, ji nutrauke piena, suverze krutis. apie maitinima patys maloniausi prisiminimai wub.gif.vaistu kad sumazetu pieno negeriau.
Atsakyti
as nusipirkau rusu knygine knyga "Kaip uzmigdyti vaika be asaru". Tikrai verta paskaityti, nes autore kategoriskai pries asaras, kad neduoti kruti ir vaikas verktu. pagrinde yra tas metodas, kuri minejo pries tai mamyte - t.y. mazinti zindymo laika. Vaikas nakti negali uzmigti be kruties todel,kad jis mano, kad tai yra vienintelis budas uzmigti, todel, vos pabudes jis nori vel uzmigti, verkia ir praso kruties. Reikia pomazu parodyti vaikui, kad jis gali uzmigti ir be kruties, pvz. jis zinda, vos atsipalaidavo -istraukti kruti, jeigu pabunda, vel duoti ir t.t. kol uzmigs. Bandziau ir as taip daryti rezultai matosi, bet dar rekia kantrybes ir liko. Tikiuosi mums visoms pavyks.

4u.gif
Atsakyti
Sveikos.
As noriu pasidalint savo patirtimi. mano sunui jau greit bus 2 metai bet as ji dar maitinu (3-4 kartus per diena: pries miegus ir is ryto). bet jau nusprendziau pradeti atpratinti (pirmiausia nuo matinimo pries nakties miega).

Jau dvi naktis mano vaikas uzmigo be papo (diena dar duodu). stebuklas. thumbup.gif net ir paciai tuo sunku patiketi, nes, taip kaip ir jus visos, iki siol galvojau "kad jis be papo negali uzmigti". o pasirodo - gali. O as dariau taip. likus 15 min iki ejimo miegoti, t.y. SVIESOJE pamaitindavau, isvalydavau dantis, siek tiek leisdavau pazaisti lovoje ir tada uzgesindavau svesa. kai jis pradeda prasyti "mamam", sakau, kad "mes jau pavalgem" arba "nera mamam", tada pradedu tyliai pasakoti apie matytus ta diena traukinukus (mes gyvenam netoli gelezinkelio ir einam kasdien ziureti traukiniu). ir taip kiekvienakart, kai tik jis pradeda zysti papo. Vaika migdau savo lovoj, o tetis tyliai tuo tarpu buna kitam kambary, kad neblaskytu vaiko.

Pirma nakti uztrukom daugiau nei valanda, kol taip uzmigom, o antra - perpus trumpiau ir buvo maziau prasymu "mamam". Ir asaru jokiu baisiu nebuvo. tikiu, kad siandien ir kitom naktim dar dar greiciau uzmigsim. Taigi, persasi isvada bent jau mano atveju , kad sunkiausias dalykas siame procese yra mamos PASIRYZIMAS tai padaryti (mes daug planuojam, kalbam, bet nesiryztam imti viena karta ir padaryti, nors ir labai norim). Tas pats man buvo ir su naktinio maitinimo atsisakymu pries puse metu (dabar dziaugiuosi, kad tada pasiryzau ir pradejau nebeduoti papo. Sunkiausia buvo pirma nakti, reikejo supti ant ranku po 1 ar 2 val. keleta kartu. bet tai atsipirko, ir dabar ramiai issimiegam iki 6-7 ryto).

Taigi viska galima padaryti -tik reikia pasiryzti ir DARYTI. Siulau issiusti visus namiskius, jei tai imanoma savaitgali is namu, kad butu ramiau ir pradeti uzmigimo be papo procedura. Ir nepasiduoti, nes rezultatas - vertas pasikankinimo.
Atsakyti
QUOTE(Acne @ 2006 01 25, 20:51)
Bet 3 val virgdyti vaika yra ne tik ziauru, bet ir nesveika  blink.gif  As istveriau tik 5 min ir pasigailejau, nes nebuvau tikra ar elgiuos gerai  unsure.gif
Po to kai klausiau neurologes, tai sake, kad galima vaikui leisti siek tiek paverkti, bet ne istisai, nes tai zalinga  schmoll.gif


visiškai tau pritariu, todėl ir man EGOIST žodžiai nuskambėjo baisiai verysad.gif
Atsakyti
Ir mano užmiega tik prie krūties... Sutinku kad tai mano kaltė, nereikėjo pripratint, bet dabar vargstu ir nežinau kaip reiks atpratint...
Atsakyti