klopedija , kur jūs randat tuos Pocevičiaus LLL?

Kažkada kalbėjomeapie poeziją ir apie Jeseniną.
Gal kam aktualu ar bus idomu Bistrampolio dvare (Panevežio r.):
Rugpjūčio 29 d., sekmadienį, 17 val.
"MANO SIELOS NETYLANČIOS STYGOS..."
PAGAL RUSŲ POETO SERGEJAUS JESENINO KŪRYBĄ PASTATYTAS SPEKTAKLIS
Dalyvauja Algirdas LatĖnas
POVILAS MEŠKĖLA
Roko grupė "Rojaus tūzai"
Šiame pastatyme rusų poeto S.Jesenino eilės A.Latėno interpretacijoje savitai derinamos su rusų romansais iš Povilo Meškėlos ir "Rojaus tūzų" albumo "Russkij Albom".
Spektaklio režisierius susiejo dvi kultūras - rusų muzikinį poetinį palikimą su lietuviškomis teatro ir muzikos tradicijomis. Publikai pristatomas kitoks, mažai žinomas S.Jeseninas - ne lyrikos ir rusų peizažo meistras, o jaunasis poetas, su tragišku nuoširdumu pasakojantis apie sielą draskančią meilę, aistrą ir neviltį.
Grupė "Rojaus tūzai" su P.Meškėlai būdingu emocionalumu puošia spektaklį gerai žinomais rusų romansais. Humoras ir širdgėla, meilė gyvenimui ir begalinis sielvartas, lyrika ir tragedija suteikia spektakliui jausmingumo ir giliai prasiskverbia iki sielos ir širdies gelmių.
Programoje: muzikinis spektaklis pagal didžiojo rusų poeto Sergejaus Jesenino kūrybą
Bilietai: 25, 30 Lt
Gal kam aktualu ar bus idomu Bistrampolio dvare (Panevežio r.):
Rugpjūčio 29 d., sekmadienį, 17 val.
"MANO SIELOS NETYLANČIOS STYGOS..."
PAGAL RUSŲ POETO SERGEJAUS JESENINO KŪRYBĄ PASTATYTAS SPEKTAKLIS
Dalyvauja Algirdas LatĖnas
POVILAS MEŠKĖLA
Roko grupė "Rojaus tūzai"
Šiame pastatyme rusų poeto S.Jesenino eilės A.Latėno interpretacijoje savitai derinamos su rusų romansais iš Povilo Meškėlos ir "Rojaus tūzų" albumo "Russkij Albom".
Spektaklio režisierius susiejo dvi kultūras - rusų muzikinį poetinį palikimą su lietuviškomis teatro ir muzikos tradicijomis. Publikai pristatomas kitoks, mažai žinomas S.Jeseninas - ne lyrikos ir rusų peizažo meistras, o jaunasis poetas, su tragišku nuoširdumu pasakojantis apie sielą draskančią meilę, aistrą ir neviltį.
Grupė "Rojaus tūzai" su P.Meškėlai būdingu emocionalumu puošia spektaklį gerai žinomais rusų romansais. Humoras ir širdgėla, meilė gyvenimui ir begalinis sielvartas, lyrika ir tragedija suteikia spektakliui jausmingumo ir giliai prasiskverbia iki sielos ir širdies gelmių.
Programoje: muzikinis spektaklis pagal didžiojo rusų poeto Sergejaus Jesenino kūrybą
Bilietai: 25, 30 Lt
groovy, su praejusiuoju
Forget, knygos rytoj i susitikima nenesk, nezinau ar busiu, galiu nespeti nuo pajurio sugrizti.

Forget, knygos rytoj i susitikima nenesk, nezinau ar busiu, galiu nespeti nuo pajurio sugrizti.
QUOTE(Salsa @ 2010 08 12, 09:50)
Aš sau vasaros pabaigai buvau saldainuką pasiruošusi - ketvirtosios knygos vis tyčiomis neskaičiau, kad žinočiau, jog prireikus kažko tikrai gero ir atpalaiduojančio galėsiu čiupt pataikydama tiesiai į dešimtuką.
aš irgi lygiai taip pat - ketvirtoji "Frajaus" knyga dar laukia neskaityta

QUOTE(Mamce @ 2010 08 12, 10:18)
Bet mes su Helianta Prancuzijos atzvilgiu labai subjektyvios
Musu nuomone tuo klausimu negalima pasitiketi 

aha, tikrai, frankofilės mes

Man "Metai Provanse" patiko, bet mano nuomonė per daug subjektyvi, nes veiksmas gi Prancūzijoje vyksta

QUOTE(Salsa @ 2010 08 12, 12:00)
Kaip tik šiandien į Pegasą Laisvės al. užėjau - nėr Frajaus 
Nors gal nepastebėjau? Nes ieškojau analogiško formato knygos, kaip ankstesniosios. Bet jei ten tik brošiūrėlė - labai gaila
Išties reiks skaityt rusiškai.
Ir jei "Nieko rimto" ir toliau laiką marinuos bei šitaip su viršeliais chaltūrins - tikrai pirksiu rusiškus variantus

Nors gal nepastebėjau? Nes ieškojau analogiško formato knygos, kaip ankstesniosios. Bet jei ten tik brošiūrėlė - labai gaila

Ir jei "Nieko rimto" ir toliau laiką marinuos bei šitaip su viršeliais chaltūrins - tikrai pirksiu rusiškus variantus

Kuriam "Pegase" žiūrėjai?
Aš vakar tam prie Dramos teatro žiūrėjau, ten prie vaikų literatūros taip pagarbiai ant atskirų lentynėlių "Frajaus" knygutės išstatytos buvo.
Dėl "marinavimo" pritariu - ir taip ilgai laukėm penktosios knygos, ir sulaukėm ne jos visos, o tik dalies

QUOTE(saintlina @ 2010 08 06, 13:37)
Sveika prisijungus
Kai perskaitysi sios autores kokias tris knygas, susizavejimas gerokai pribles

Kai perskaitysi sios autores kokias tris knygas, susizavejimas gerokai pribles

Man irgi S.Brown nelabai sužavėjo, ta prasme, vieną kitą paskaityt gal ir nieko, bet yra kur kas įdomesnių detektyvų.
QUOTE(Forget @ 2010 08 06, 15:34)
John Katzenbach "Pamišėlio istorija" - daugelio iš jūsų skaityta ir išgirta, o man sukėlusi dvilypius jausmus. Pradžioj labai džiaugiausi ją atradusi, labai patiko knygos tematika ir vieta, džiaugsmas tesėsi 2 trečdalius knygos, o paskui.... kažko trūko. Visų pirma neišbaigtas Angelo herojus. Nei motyvų, nei paaiškinimų, kaip jis tai darė, kai kur man netgi trūksta logiškumų, abejotinai atrodo įvykių seka (amžina mano bėda skaitant knygas- pastebiu net mažiausią nelogiškumą
). Knygos pabaiga pritempta, tarsi parašyta, nes jau reikėjo pabaigti. Tuo tarpu patys dialogai gerokai per ilgi ir galėtų tęstis nežinia kiek tomų. Trūko tiesiog palaipsniui išaiškinamų nusikaltimų, o čia rašo rašo ir bac per vieną skyrių išaaiškina banaliausiu būdu. Manau pats autorius pasimetė tarp noro parašyti psichologinį romaną ir trilerį. Reikėjo arba sustiprinti abi dalis, arba rinktis vieną iš jų.
Patiko pačio Paukštelio pamąstymai ir jo herojaus perteikimas.
Nepaisant visko, knyga tikrai patiko, įdomiai susiskatė, dabar noriu "Analitiko". Skirčiau 8 iš 10. Rekomenduočiau toms kurioms patinka lėtos knygos.

Patiko pačio Paukštelio pamąstymai ir jo herojaus perteikimas.
Nepaisant visko, knyga tikrai patiko, įdomiai susiskatė, dabar noriu "Analitiko". Skirčiau 8 iš 10. Rekomenduočiau toms kurioms patinka lėtos knygos.
Labai pritariu. Man irgi kažko trūko ir trūko ir trūko, lyg ir nieko, įdomu, bet kažkokia nelogika. Vis galvojau, nu kodėl aš ją taip ilgai skaitau, ogi todėl, kad nėra iš tų, kurios prikausto dėmesį, tai gali pusė perskaitytos gulėti dvi savaites ir nedomint.
QUOTE(langana @ 2010 08 09, 13:01)
Kazkada cia kazkuri minejo, kad nusipirko sios knygos tesini. Ar tik ne ''Atgailos kriokliai'' vadinasi
Prasiau atsiliepimo, bet taip ir nesulaukiau (arba prazioplinau)
Tai jei kartais tau patektu i rankas tesinys, lauksiu nuomones, nes as niekaip neisigyju jo
Beje, atsiverciau ka tik Vikipedija. Raso, kad Joseph yra dainininkes Sinead brolis 

Jo, 'Atgailos kriokliai'. Turiu, galiu paskolint.
Žiūriu daug apie Frajų šnekat. Perskaičiau 1,5 knygos ir viskas. Pirma buvo tokia 'bingo!', 'va čia tai geras!', sužavėjo. Antrą paėmiau ir nėjosi visai. Viskas kartojosi ir nebuvo to antisocialinio dalyko, kuris mane taip vežė pirmoje. Man todėl pirmoji ir patiko, kad labai gerai išvertė mūsų įprastą realybę į kitą pusę ir pirštu pabaksnojo į daugybę absurdų, kurie mums rodos normalūs, įprasti. Antroje aš to nebesulaukiau, tai ir nebeskaičiau... O ką ten kitose serijose, tfu, knygose kas nors pagerėjo?
http://www.delfi.lt/...e.d?id=30522149
Lietuvoje tikrai sunku išlikti menininkams
Aišku, 'naujiena' labai sena, bet man buvo išvis keista ją perskaityti
Lietuvoje tikrai sunku išlikti menininkams

QUOTE(Helianta @ 2010 08 12, 19:51)
Kuriam "Pegase" žiūrėjai?
Aš vakar tam prie Dramos teatro žiūrėjau, ten prie vaikų literatūros taip pagarbiai ant atskirų lentynėlių "Frajaus" knygutės išstatytos buvo.
Dėl "marinavimo" pritariu - ir taip ilgai laukėm penktosios knygos, ir sulaukėm ne jos visos, o tik dalies
Rusiškai paskutinįkart literatūrą skaičiau tik mokykloj, bet gal dėl Frajų kaip nors įveikčiau ir originalo kalba 

Gerai, užlėksiu kada bent pačiupinėt, bet pirksiu veikiausiai rusišką.
O su rusų literatūra - tai tikrai verta pabandyt, neužleisk mokyklinių žinių

Labas rytas
Prasom padiktuoti visas Frajaus knygas eiles tvarka

QUOTE(Alexia @ 2010 08 13, 09:54)

"Echo labirintų serija" lietuviškai:
1. Atėjūnas
2. Amžinybės glėbyje
3. Paprasti stebuklingi daiktai
4. Tamsioji pusė
5. Žalieji Išmos vandenys
QUOTE(Rasma @ 2010 08 13, 08:56)
1. Atėjūnas
2. Amžinybės glėbyje
4. Tamsioji pusė
1. Atėjūnas
2. Amžinybės glėbyje
4. Tamsioji pusė
Aciu
QUOTE(Rasma @ 2010 08 13, 09:56)
1. Atėjūnas
2. Amžinybės glėbyje
4. Tamsioji pusė
1. Atėjūnas
2. Amžinybės glėbyje
4. Tamsioji pusė
čia gal kas išversta į LT kalbą šiai dienai

nes, bent jau ant originalo kalba išleistos knygos, šioje serijoje išvardintos 7 knygos.