QUOTE(zis @ 2010 08 18, 15:35)
Na, gerai, padiskutuokime dar

Nezinau kaip jums buna, bet as skaitydama, man patinkancia knyga, tarsi susitapatinu su jos herojais ir isgyvenu ta pati ka ir jie (ar tai butu geros ar blogos emocijos), gal del to, kitu tavo megstamos knygos labai astrus pasisakymas ir uzkliuva

Bet tai nereiskia isizeidimo ar pykcio, tiesiog kartais pasijaucia tarsi butum ne ten pakliuves...
Dar...zinau, kad bendraujant internetu, nematydamas savo pasnekovo, daznai jo foruminius pasisakymus gali suprasti visai ne taip, kaip zmogus is tiesu galvojo pasisakydamas
Na gerai padiskutuojam

tai jei žmogus susitapatina su meilės romano (neįvardinsiu rašytojos sąmoningai) herojumi, aš nenorėdama jo įžeisti, turiu sakyti, kad tos knygos baisiai aukštos literatūrinės vertės

Taip skonio reikalas, vieni mėgsta vienas, kiti- kitas, kiekviena turi savo skaitytoją, aš juk asmens neįžeidžiu, o pasakau
savo nuomonę apie tos knygos vertę.
Kitas dalykas, kokiomis aplinkybėmis žmogus tą knygą skaito, tarkim atostogos, vasara prie jūros, smėlis, taip...
Kai paskaitau pasisakymą, kad tarkim "Alchemikas" yra "geriausia gyvenimo knyga", matau, kad mūsų literatūrinė patirtis, skoniai baisiai skiriasi. Ir nematau reikalo to slėpti. Čia gal šiaip daugiau ne knygų, o asmenybės tema, nes aš visomis, ne tik knyginėmis temomis, sakau tiesiai šviesiai, be užglostymų. Taigi irgi galiu reikalauti tolerancijos savo būdo bruožams
This is life...not heaven...you don't have to be perfect. (Gia Carangi)