Įkraunama...
Įkraunama...

Knygų skaitytojų klubas 68 tema

Sveikos smile.gif

QUOTE(zis @ 2010 08 18, 10:27)
Nesuprantu del ko jus tokios visos kategoriskos pasidaret, na nepatinka kokia nors knyga, tai nepatinka. Juk nebutina visoms tas pacias knygas skaityti, ar ne? As ir pati neskaitau tokiu knygu, kurios, zinau, manes nesudomins, bet nepradedu aiskinti kokios tos knygos popsas ar kliedesys. Kiekviena knyga turi savo skaitytoja 4u.gif

drinks_cheers.gif Yra žmonių, kuriems patinka fantastika, yra tokių, kurie iš proto kraustosi dėl detektyvų ar meilės romanų. Knygų todėl ir yra tokia įvairovė, kad tiek pat daug yra įvairių žmonių. Žinoma, kartais užgauna kitų kategoriški pasisakymai apie mūsų mėgstamą knygą. Pati buvau pasiūlius man patikusias knygas kitiems ir sulaukiau neigamų atsiliepimų. Bet juk svarbiau ne tai, kiek žmonių ją pamėgs ar ne, svarbu, kad ta knyga paliko kažką gero mūsų širdyse, galbūt padėjo, palaikė sunkią akimirką. Juk tam knygos ir yra rašomos 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sphinx: 18 rugpjūčio 2010 - 12:02
O man dėl to ir patinka šitas skyrelis, kad čia mažiau visokių meilumų ir wub.gif wub.gif wub.gif O tolerancijos aš kaip tik daug įžvelgiu.
Va pvz mes su Kibirziuke, skaitom visai skirtingas knygas, ir nieko draugaujam biggrin.gif dar ir patariam, kad "tau tikrai patiks ar nepatiks". Ir neįsižeidžia niekas, nors ir pasisakau aštriau, ir net ne forume, o gyvai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 08 18, 12:21)
Va pvz mes su Kibirziuke, skaitom visai skirtingas knygas,  ir nieko draugaujam  biggrin.gif

Gaila tik, kad Kirbiziuke su mumis nebedraugauja - simta metu jos cia nebemaciau... verysad.gif

O tolerantiska nuomone - labai geras dalykas, jei tik tolerancija nuomones neuzgozia. Nes nuomone be tolerancijos man visgi idomiau negu tolerancija be nuomones mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 08 18, 13:56)
Gaila tik, kad Kirbiziuke su mumis nebedraugauja - simta metu jos cia nebemaciau...  verysad.gif

O tolerantiska nuomone - labai geras dalykas, jei tik tolerancija nuomones neuzgozia. Nes nuomone be tolerancijos man visgi idomiau negu tolerancija be nuomones  mirksiukas.gif

O man patinka toks posakis: "Nuomonė kaip užpakalis, kiekvienas ją turi". O tolerancijai to pritaikyti negalėčiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 08 18, 10:56)
Nes nuomone be tolerancijos man visgi idomiau negu tolerancija be nuomones  mirksiukas.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Dorifore @ 2010 08 18, 13:00)
O man patinka toks posakis: "Nuomonė kaip užpakalis, kiekvienas ją turi". O tolerancijai to pritaikyti negalėčiau  ax.gif

Jei visi jos turetu, niekas turbut nebezinotu, kas tai yra... biggrin.gif

Bet vadinti kitas kategoriskomis ar netolerantiskomis del to, kad jos astriai sukritikavo knyga, kuri kazkam labai patinka... kazi, ar jau ne per daug ispleciam tolerancijos ribas? mirksiukas.gif Na suprantu, jei kazkas sakytu: "tu esi kvaila, leksta, nuobodi, etc., del to, kad skaitai tokia ar kitokia literatura" - tada jau tikrai galim kalbeti apie netolerancija. Betgi siuo atveju kritikuojamos knygos, o ne ju skaitytojai. Tai kas uzkliuva? Faktas, kad ne visiems patinka tai, kas patinka jums? Ar kad tai atvirai pasakoma, nevyniojant savo nuomones i vata?
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 08 18, 15:30)
Betgi siuo atveju kritikuojamos knygos, o ne ju skaitytojai. Tai kas uzkliuva? Faktas, kad ne visiems patinka tai, kas patinka jums? Ar kad tai atvirai pasakoma, nevyniojant savo nuomones i vata?

Na, gerai, padiskutuokime dar biggrin.gif Nezinau kaip jums buna, bet as skaitydama, man patinkancia knyga, tarsi susitapatinu su jos herojais ir isgyvenu ta pati ka ir jie (ar tai butu geros ar blogos emocijos), gal del to, kitu tavo megstamos knygos labai astrus pasisakymas ir uzkliuva ax.gif Bet tai nereiskia isizeidimo ar pykcio, tiesiog kartais pasijaucia tarsi butum ne ten pakliuves... 4u.gif
Dar...zinau, kad bendraujant internetu, nematydamas savo pasnekovo, daznai jo foruminius pasisakymus gali suprasti visai ne taip, kaip zmogus is tiesu galvojo pasisakydamas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zis @ 2010 08 18, 15:35)
Na, gerai, padiskutuokime dar biggrin.gif Nezinau kaip jums buna, bet as skaitydama, man patinkancia knyga, tarsi susitapatinu su jos herojais ir isgyvenu ta pati ka ir jie (ar tai butu geros ar blogos emocijos), gal del to, kitu tavo megstamos knygos labai astrus pasisakymas ir uzkliuva ax.gif Bet tai nereiskia isizeidimo ar pykcio, tiesiog kartais pasijaucia tarsi butum ne ten pakliuves... 4u.gif
Dar...zinau, kad bendraujant internetu, nematydamas savo pasnekovo, daznai jo foruminius pasisakymus gali suprasti visai ne taip, kaip zmogus is tiesu galvojo pasisakydamas 4u.gif

Na gerai padiskutuojam biggrin.gif tai jei žmogus susitapatina su meilės romano (neįvardinsiu rašytojos sąmoningai) herojumi, aš nenorėdama jo įžeisti, turiu sakyti, kad tos knygos baisiai aukštos literatūrinės vertės g.gif Taip skonio reikalas, vieni mėgsta vienas, kiti- kitas, kiekviena turi savo skaitytoją, aš juk asmens neįžeidžiu, o pasakau savo nuomonę apie tos knygos vertę.
Kitas dalykas, kokiomis aplinkybėmis žmogus tą knygą skaito, tarkim atostogos, vasara prie jūros, smėlis, taip...
Kai paskaitau pasisakymą, kad tarkim "Alchemikas" yra "geriausia gyvenimo knyga", matau, kad mūsų literatūrinė patirtis, skoniai baisiai skiriasi. Ir nematau reikalo to slėpti. Čia gal šiaip daugiau ne knygų, o asmenybės tema, nes aš visomis, ne tik knyginėmis temomis, sakau tiesiai šviesiai, be užglostymų. Taigi irgi galiu reikalauti tolerancijos savo būdo bruožams biggrin.gif
Atsakyti
O man patinka kitokia nuomonė, kitoks požiūris. Jei kažkur užliūliuoja, tai perlieja lyg šaltas dušas. Aš UŽ tai, kad reikia ir čili pipirų, ir netolerancijos ten, kur nereikalingas tas saldumas. Juk ir kritikai drožia rodos pačius nerealiausius kūrinius. Tik po to pradedi arba ne suprasti, kad vis tik gal ir reikėjo padrožti. Man asmeniškai ne kartą čia "atvedė į protą" viena ar kita nuomonė. Ir ačiū už tai 4u.gif 4u.gif

Bus ne į temą, bet renkantis viešbutį kelionėms daugiau dėmesio skiriu kritikai ir negatyviems pasisakymams, nes ten būna daugiau tiesos. Žinoma, filtruoti reikia, atmesti emocijas, bet iš esmės būtent kritika būna konkretesnė, nei "oi kaip fain, kaip patiko, vuau". Tas kartais nieko nesako. Bet čia apie viešbučius. Su knygomis kiek kitaip. Pirma eina žanras, kuris artimas arba ne, po to eina kiti punktai.
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 08 18, 13:21)

Va pvz mes su Kibirziuke, skaitom visai skirtingas knygas,  ir nieko draugaujam  biggrin.gif dar ir patariam, kad "tau tikrai patiks ar nepatiks". Ir neįsižeidžia niekas, nors ir pasisakau aštriau, ir net ne forume, o gyvai  biggrin.gif

Taip taip, skaitom visiškai skirtingai, kiek pamenu abiems patiko tik "Angelų kūrėjos", tačiau manau tikrai draugaujam blush2.gif Kartais smagu išgirsti, kad pvz mano skaitomas "Dear John" tik jaunuolių bėgiojimas po smėlį smile.gif (arba tos su ružavais megztiniais smile.gif tai jos tokios ) tačiau aš vertinu Forget nuomonę ir visada labai smagu su ja pataukšti smile.gif 4u.gif išgirstu nemažai pasakojimų, atsiliepimų apie knygas kurių matyt neišdrįsčiau prigriebti sau smile.gif

QUOTE(Jurzole @ 2010 08 18, 13:56)
Gaila tik, kad Kirbiziuke su mumis nebedraugauja - simta metu jos cia nebemaciau...  verysad.gif

Draugauju draugauju smile.gif (tikiuosi nespėjote manęs atsižadėti) susibėgti visada lekiu kai tik yra galimybė smile.gif ir čia visus parašymus kiekvieną dieną skaitau smile.gif tačiau neįkišu savo trigrašio smile.gif nes paskutiniu metu skaitau visų jau skaitytas knygas kaip pvz: Puikybė ir prietarai (labai patiko, įtraukė, skaitysiu ir kitas autorės knygas) arba derinu naudą su malonumu (skaitau angliškas lengvas knygutes kaip pvz. Dear John arba Forget dovanotas knygutes (juk gerai kai skoniai nesutampa, yra ką padovanoti smile.gif tongue.gif
Atsakyti
O aš šiandien netikėtai einant iš darbo nugriebiau nukainuotą Andrei Makine "Žako Dormo žemė ir dangus" ir visai netyčia paskaičius kelis puslapius važiuojant ją dabar pabaigiau. Galiu pasakyti, kad man tokios knygos ir reikėjo šiuo metu. Švelni, daugiasluoksnė, nostalgiška, bet nevisai banali. Labai gražus stilius ir kalba. Įsivaizduoju kaip būtų gera ją skaityti prancūziškai. Labai apsidžiaugiau paskaičiusi jūsų atsiliepimus, kad "Prancūziškas testamentas" geresnis, nes jį turiu, bet dar neskaičiau.
Skiriama labai maloniam šiltam rudenio vakarui su trupučiu sibirietiško šalčio.
Manau patiktų Saulei, Svetimai ir gal būt Klopedijai(nors rodos ji jau skaitė g.gif )

Papildyta:
QUOTE(kirbiziuke @ 2010 08 18, 20:09)
Taip taip, skaitom visiškai skirtingai, kiek pamenu abiems patiko tik "Angelų kūrėjos"

Nu jau nu jau biggrin.gif O kur visa klasika: Džeinės Eir, Puikybė ir prietarai ir dar daug kitų irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurzole @ 2010 08 18, 11:00)
Vat jei butu parasyta, "visi zino, kad tai briedas", tada jau ir as pulciau gincytis  lotuliukas.gif

Hm, o jei taip imčiau ir parašyčiau tokią frazę apie Mašos istoriją? g.gif lotuliukas.gif Irgi bandytum užginčyt? biggrin.gif
Atsakyti