Sveikos
Na, tęsiasi mano vasara ant ratų..Pamuko "Stambulas" pragulėjo čiumodane...Bet ir ačių dievui-dabar galėsiu toliau ramiai mėgautis..
Kadangi nelabai turiu ką pasakyt naujo apie tai, ką skaitau, tai labai į temą diskusiją apie tai ko neskaitau
QUOTE(Alexia @ 2010 08 14, 11:36)
Kodel taip kategoriskai?
As pirma pabandysiu, kada nors. O tada viskas ir paaiskes.
Čia buvo kalba apie tą Frajų-na toks visuotinis pamišimas dar labiau mane atbaidė..Kol kas tikrai nesiruošiu skaityt-paskaitinėjau kelis kart knygyne-ne mano tai knygos, sorry..
QUOTE(tutele @ 2010 08 14, 12:18)
Todel, kad "Haris Poteris" man pasirode nuobodybe, o "Alisa-stebuklu salyje" isvis kazkoks briedas...
Ir kad visiskai pagerinti savo ivaizdi, pridursiu, jog niekada nesupratau aziotazo "Mazajam princui".
Patinka drąsūs pasisakymai..
Tik sakyčiau skirtingos tos knygos..
Dar kartą pakartosiu, kad į Harį Poterį žiūriu skeptiškai, ypač, kai dėl jo svaigsta suaugusieji..Neskaičiau ir nesiruošiu skaityt...Dukra turi visas knygas-esu užmetus akį, ir filmus tuos viena akim matau,kai vaikai žiūri, bet stengiuosi įšeit į kitą kambarį..Nes man tieisog neįdomu...Dėl Hario Poterio dar galiu pasakyt, kad gana komerciškas tai reikalas, bet ką jau darysi-savo vaikams skaityt nedraudžiu, nors gal būčiau labiau laiminga, jei skaitytų "Kapitono Granto vaikus"-ale neįdomu jiems, nors tu ką..
"Mažasis princas"-klasika vaikams..Iš savo vaikystės nelabai pamenu įspūdžių, vėliau pati garsiai skaičiau dukrai..Šiaip visai miela knyga..Bet sutikčiau su nuomone, kad tai vis gi miela knyga vaikams, bet būtent iš tokių knygų, kurias skaitydamas savo vaikui nenuobodžiuoji ir nesijauti šlamštelį gromuliuojantis..
"Alisos" dar neskaičiau-bet gal ir norėčiau pabandyt..Bet kadangi skaitytinų knygų eilė sudaryta penkiems metams į priekį, tai gal nebent pensijoj paskaitysiu-kai jau būsiu vėl suvaikėjus
Dešimtmetei dukrai patiko-sakyčiau tai rodo, kad knyga vis dar aktuali jaunimui-o tai jau neblogai -nes kaip anksčiau minėjau kai kurios klasikinės knygos mūsų vaikų jau deja nebedomina..
QUOTE(Salsa @ 2010 08 16, 07:13)
Ooo, džiaugiasi mano širdis - nepatikėsit, bet bene pirmą kartą sutinku (tegul ir virtualiai, nors su kai kuo teko ir kavos/arbatos meetuose pagerti) skaityti mėgstančių žmonių, kurie nelinkę stabmeldžiauti "Mažajam princui". Nes visose padoriose kompanijose totalia autsaidere jaučiuosi jei tik prabylama apie šią knygą. Man pačiai ji - melancholiška nykuma ir daugiau nieko.
Maždaug kaip "Ežiukas rūke"
Dar kita, tegul ir įdomesnė, bet dažnai pervertinama - "Mikė Pūkuotukas". Nors už Mažąjį Princą ji ir gerokai pranašesnė.
O štai Alisa ir Haris Poteris - super. Tik pirmojoje išties neverta ieškoti gilesnių prasmių. Man ji - kaip sapnas, kurio nereikia aiškintis, tereikia tiesiog mėgautis vaizdiniais.
Oi, "Ežiukas rūke" tai tikras animacinio siurrealizmo šedevras..
Tik aišku vaikystėj jis atrodė vienas nykiausių filmukų-dabar tai mielai pažiūrėčiau
QUOTE(Jurzole @ 2010 08 16, 10:06)
Isvis nesuprantu as kartais tu gincu apie vaikiskas knygas - kad ir apie Hario Poterio serija. As jos irgi neskaitysiu, nes perskaicius pirmaja knyga, supratau, kad tai is tiesu yra knyga vaikams (kad ir ka besakytu sia serija besizavintys suaugusieji) ir kad man tas traukinys jau seniai nuvaziavo. Ir daug tokiu naujai isleistu knygu yra - gal ir geros, bet skirtos kitai auditorijai, kuriai as ne(be)priklausau. Bet juk tai ne knygos, tai mano problema
Va "Alisa" tai noreciau kada nors iveikti (jau du kartus bandziau pradeti, bet netoli nenuejau) - girdejau is zmoniu, kuriu nuomone gerbiu, kad tai nera tik knyga vaikams, ir kad gilesniu prasmiu joje paieskoti verta. Gal kada ir prisiruosiu...
Net neturiu ką pridėt-kaip visada-mano mintys, tik kita forma išreikštos