Įkraunama...
Įkraunama...

Efektyviausios bausmės

QUOTE(Vadimas @ 2009 04 09, 12:51)
Vadimai, jei ne paslaptis, už kokius nuopelnus duodat diržo?

Už pačius nekalčiausius, dėl kurių teko tris kartus pakartoti tą patį, įspėjus apie pasekmęs. Manau, to užtenka. Retkarčiais už elgesį treniruotėse, ypač kai prasideda gudrus makaronų kabinimas treneriams.

Absurdas..
Atsakyti
QUOTE(Vadimas @ 2009 04 09, 14:51)

Už pačius nekalčiausius, dėl kurių teko tris kartus pakartoti tą patį, įspėjus apie pasekmęs. Manau, to užtenka. Retkarčiais už elgesį treniruotėse, ypač kai prasideda gudrus makaronų kabinimas treneriams.

Košmaras ir kokio amžiaus vaikai kad susikalbėt neina,o dėl treniruočių gal jiems visai tas neidomu,diržu susidomėjimo neimuši...
Atsakyti
Reziumuojant jūsų mintis, pavadinkim tai absurdišku košmaru ar košmariniu absurdu. Aišku kad neįdomu - bet vėliau gaunasi, kad įdomu tik gauti didelį atlyginimą ir nieko už tai neveikti. Šiaip, susikalbam gerai.
Atsakyti
QUOTE(Vadimas @ 2009 04 09, 18:32)
Šiaip, susikalbam gerai.

dirzu
hihihi.gif
Atsakyti
Šiaip tai keista, jei žmogus pasako, na kad paauklėja vaiką diržu, suprantu, kad ne pastoviai, tai visi puola, bet niekas nekalba apie tai, kad kartais tikrai ne diržas pridaro daugiau žalos vaikui, bet visai kas kita. Tai abejingumas iš tėvų pusės veikui, darboholizmas tėvų, neatsakingas auklėjimas, psichologinis spaudimas. Ir dabar jei kažkas pasakytų,kad va gavo vaikas už tą ir tą, tai visi kai pultų tokį tėvą, o jei pasakytų tėvas, kad va dėmesio negaliu daug skirti vaikui, nes per tris darbus plėšausi, verslą turiu, tai visi tik nuolaidžiai galva plinksėtų, nu čia kaip viskas ir gerai, arba bent jau nėra blogai. Juk tėvas dėl vaiko stengiasi.
Mano galva, geriau tėvai pilnavettiškai, neabejingai, visa širdim augina savo vaikus, ir kartais jei jau labai reikia, pliaukštelna, negu kad užsiėmę savo reikalais net nepastebi savo vaiko, nors jis materialiai aprūpintas super gerai. Apie asocialus čia nekalbu.
Atsakyti
QUOTE(Vadimas @ 2009 04 09, 14:51)

O nepagalvojate, kad galbūt jus neteisus su savo pakartojimais? gal reikia vaikui paaiškinti, kodėl jis turi ar neturi ko nors daryti? ir ar aplamai vaikas privalo elgtis pagal kažkieno norus, pildyti pačių tėvų nenusisekusius lūkesčius?
aš esu vaikystėje gavusi diržo dėl visiškų niekų, nors elgiausi tikrai gerai (vertinant per tiesos ir gėrio prizmę), tiesa, tas mano geras ir paslaugus elgesys tėvams užkliuvo, nes išryškino jų pačių neigiamas savybes. brolis gaudavo diržo už tai kad nesimokė, bausmė buvo absoliučiai neefektyvi.
dabar daug kalbuosi su psichologe apie tuos vaikystės auklėjimus diržu. labai įdomu. net ne pačiame dirže esmė. o ką juo tėvai nori pasakyti. iš tikro tik įvaro vaikui krūvą kompleksų, nepasitikėjimą, baimę, nemąstymą. kaip žvėriui kokiam. labai puiku, jeigu žmogus vėliau sugebės iš to išsivaduoti, bet kelias bus labai sunkus. pagalvokit prieš bausdami.
o mano mama iki šiol galvoja, kad elgėsi teisingai. ne visi suaugę sugeba savo klaidas pripažinti.
Atsakyti
Sakykim vienas iš pavyzdžių tai krukauskienė ta kur savo dukrą jau nuo kelių metų po grožio studijas vedžioja,po grožio konkursus, kur išdažyta keturmetė kaip lėlė, fui, na lėlę kažkokią daro, man ji atrodo, tik žaislas mamos rankose, man tiesiog tos mergaitės gaila labiau,negu pelnytai nuo tėvo gavusio diržu vaiko. Tačiau daugelis nemato tame blogo, sako, kad vaiko labui.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 04 10, 09:26)
Šiaip tai keista, jei žmogus pasako, na kad paauklėja vaiką diržu, suprantu, kad ne pastoviai, tai visi puola, bet niekas nekalba apie tai, kad kartais tikrai ne diržas pridaro daugiau žalos vaikui, bet visai kas kita. Tai abejingumas iš tėvų pusės veikui, darboholizmas tėvų, neatsakingas auklėjimas, psichologinis spaudimas. Ir dabar jei kažkas pasakytų,kad va gavo vaikas už  tą ir tą, tai visi kai pultų tokį tėvą, o jei pasakytų tėvas, kad va dėmesio negaliu daug skirti vaikui, nes per tris darbus plėšausi, verslą turiu, tai visi tik nuolaidžiai galva plinksėtų, nu čia kaip viskas ir gerai, arba bent jau nėra blogai. Juk tėvas dėl vaiko stengiasi.
Mano galva, geriau tėvai pilnavettiškai, neabejingai, visa širdim augina savo vaikus, ir kartais jei jau labai reikia, pliaukštelna, negu kad užsiėmę savo reikalais net nepastebi savo vaiko, nors jis materialiai aprūpintas super gerai. Apie asocialus čia nekalbu.

Matosi, pati vaika musi. Vien tai irodo, kad fizine bausme vadini pliaukstelejimu ir sakai, kad musimas dirzu gali buti pelnytas doh.gif
Visi tavo isvardinti dalykai yra blogai. Taciau kalba eina apie dirza, todel ir rasom, kokios jo pasekmes. Jei Vadimas, ar kas kitas, pasakotu apie darboholizma, kalba eitu apie tai..
Atsakyti
QUOTE(villu @ 2009 04 10, 12:13)
Matosi, pati vaika musi. Vien tai irodo, kad fizine bausme vadini pliaukstelejimu ir sakai, kad musimas dirzu gali buti pelnytas doh.gif
Visi tavo isvardinti dalykai yra blogai. Taciau kalba eina apie dirza, todel ir rasom, kokios jo pasekmes. Jei Vadimas, ar kas kitas, pasakotu apie darboholizma, kalba eitu apie tai..

Gal tu ekstrasensė, kad žinai ką aš darau. g.gif
Sakai kad visi išvardinti dalykai blogai, bet kažkodėl kai apie juos parašo, o daugiausia apie tai niekas nerašo ir nekalba, nes tai nelaikoma visumoje blogiu, tai tikrai niekas nepuola tokių tėvų, kaip blogai besielgiančių.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 04 10, 10:59)
Gal tu ekstrasensė, kad žinai ką aš darau.  g.gif
Sakai kad visi išvardinti dalykai blogai, bet kažkodėl kai apie juos parašo, o daugiausia apie tai niekas nerašo ir nekalba, nes tai nelaikoma visumoje blogiu, tai tikrai niekas nepuola tokių tėvų, kaip blogai besielgiančių.

As pulciau biggrin.gif biggrin.gif
Tikrai nepateisinu Krukauskienes poelgio.. Bet musu tema juk apie bausmes ax.gif
Atsakyti
QUOTE(villu @ 2009 04 10, 13:13)
As pulciau  biggrin.gif  biggrin.gif 
Tikrai nepateisinu Krukauskienes poelgio.. Bet musu tema juk apie bausmes  ax.gif

Nu jo apie bausmes.
Štai bausmės pavyzdys pas mus-sūnų reikėjo nubaust, atėmiau telefoną savaitei, sako mama ar gali mane prilupt, ne sakau negaliu, man tavęs gaila, sakaudės tau, o jis sako, o dabar tau manęs negaila aš dabar dar labiau kenčiu, psichologiškai, geriau prilupk ir atiduok telefoną.Tada susimasčiau,ar tikrai tik lupimas yra labai blogai, o kitos bausmės jau ,,auklėjamosios,, ir geros. Ta prasme svarbu nesukelti fizinio skausmo. Nes kažkaip jei būna kitos bausmės be lupimo, jos daug maž yra laikomos geromis, visai nežiūrint į tai ką vaikas išgyvena.
Atsakyti
QUOTE(Fruzina @ 2009 04 10, 12:11)
Nu jo apie bausmes.
Štai bausmės pavyzdys pas mus-sūnų reikėjo nubaust, atėmiau telefoną savaitei, sako mama ar gali mane prilupt, ne sakau negaliu, man tavęs gaila, sakaudės tau, o jis sako, o dabar tau manęs negaila aš dabar dar labiau kenčiu, psichologiškai, geriau prilupk ir atiduok telefoną.Tada susimasčiau,ar tikrai tik lupimas yra labai blogai, o kitos bausmės jau ,,auklėjamosios,, ir geros. Ta prasme svarbu nesukelti fizinio skausmo. Nes kažkaip jei būna kitos bausmės be lupimo, jos daug maž yra laikomos geromis, visai nežiūrint į tai ką vaikas išgyvena.

Saunus pavyzdys irodantis, kad fizines bausmes neveikia.
Atsakyti