QUOTE(Vadimas @ 2009 04 09, 14:51)
Vadimai, jei ne paslaptis, už kokius nuopelnus duodat diržo?
Už pačius nekalčiausius, dėl kurių teko tris kartus pakartoti tą patį, įspėjus apie pasekmęs. Manau, to užtenka. Retkarčiais už elgesį treniruotėse, ypač kai prasideda gudrus makaronų kabinimas treneriams.
O nepagalvojate, kad galbūt jus neteisus su savo pakartojimais? gal reikia vaikui paaiškinti, kodėl jis turi ar neturi ko nors daryti? ir ar aplamai vaikas privalo elgtis pagal kažkieno norus, pildyti pačių tėvų nenusisekusius lūkesčius?
aš esu vaikystėje gavusi diržo dėl visiškų niekų, nors elgiausi tikrai gerai (vertinant per tiesos ir gėrio prizmę), tiesa, tas mano geras ir paslaugus elgesys tėvams užkliuvo, nes išryškino jų pačių neigiamas savybes. brolis gaudavo diržo už tai kad nesimokė, bausmė buvo absoliučiai neefektyvi.
dabar daug kalbuosi su psichologe apie tuos vaikystės auklėjimus diržu. labai įdomu. net ne pačiame dirže esmė. o ką juo tėvai nori pasakyti. iš tikro tik įvaro vaikui krūvą kompleksų, nepasitikėjimą, baimę, nemąstymą. kaip žvėriui kokiam. labai puiku, jeigu žmogus vėliau sugebės iš to išsivaduoti, bet kelias bus labai sunkus. pagalvokit prieš bausdami.
o mano mama iki šiol galvoja, kad elgėsi teisingai. ne visi suaugę sugeba savo klaidas pripažinti.