Įkraunama...
Įkraunama...

Efektyviausios bausmės

O geriausiai tai sekasi gasdint pries Kaledas, jau nuo kokio spalio pradedu karkset apie tai, kad kaledu senis viiiiska mato!!! Paskutinis metu ketvirtis pas mus buna pats drausmingiausias metu laikas smile.gif

;D  ;D  ;D Ot tas Kaledu senis!

Atsakyti
Linute tai kaip ji zaidzia, jeigu zaislai nebeidomus?  Keista kad tokiu geruciu kaip rasai buna, negi visai visai nieko nepadare, na pvz visada klausosi, neatsikalbineja, viska labai gerai daro, tycia, zinodama kad negalima, neima ir nesuvalgo saldainiu visa vazele ir pan? keista galvojau kad tokiu nebuna. ??? kaip tau pasiseke

Taip, maniske atsikalbineja, bet negi uz tai turiu bausti, pasakau, kad negraziai padare, gal griesciau, nei visada...
O del zaidimu - tai jos zaidimai ramesni - piesia, raso, karpo...
As dabar net susimasciau, gal as nemoku aukleti vaiko...
Atsakyti
Linute gal kaip tik atvirksciai mes nemokam wink.gif Juk mums tenka kartais nubaust, bet siaip pastebejau viena dalyka - vaiko klausymas yra proporcingas mamos emociniam stoviui. Kitaip tariant, kai as rami, nenervuota, tai ir ji labiau klausosi, Kuo as piktesne, tuo labiau ji mane bando sunervuoti, tycia neklauso ir pan. o gal tai tiesiog mano reakcija i jos isdaigas kita ???Zodziu net nezinau, o jums kaip, ar nepastebejot panasiu dalyku?
Atsakyti
As sutinku su tavim Iva. Todel as stengiuosi ant vaiko niekada nesaukti, nes zinau, kad neteisingai daryciau...
Atsakyti
Iš tikrųjų, kai ramesnė aš, ramesnė ir ji. Buvo kaip Linutės angeliukas, bet... Pas psichologę temą parašiau.
O bausmės kažkaip nenusistovi. Kai jau labai supykstu, galvoju, kaip čia bausti - bet kad neturiu paruošusi ir apgalvojusi, tai ir nelabai išeina :smile.gif
Paprastai stengiuosi perspėti, taip lyg pasitariant - jeigu toliau taip bus, bus tokia bausmė. O ji - neeee. Ir prasideda. Jeigu rėksi ir man nervus gadinsi - dar bausmė. Ji vėl - neeeee. Dažniausiai iki bausmių ir neprieinam - tik santykius aiškinamės.
Atsakyti
Zozdiu persasi isvada - jeigu daug baust vaika reikia kalta mamos nervu sistema. Kitaip tariant - nori isvengt baudimo ir blogo elgesio - tvarkyk savo nervus. Jo  :o einu melisos arbateles pasidaryt ;D
Atsakyti
Iva, apie melisos arbatele, tai gerai parasei ;D Man irgi praverstu kartais.
O siaip galim pasvarstyti ar bausmes is viso yra reikalingos, bent jau rekimas, tai tikrai neduoda nieko gero, o grasinimai ar dar baisiau musimas tik parodo tevu nesugebejima susitvardyti patiems, ju nemokejima isreiksti savo pykcio. Gal geriau ramiai  pasistengti pasakyti vaikui del ko pyksti wink.gif
Atsakyti
O as nezinau ka daryti su savo vaiku - ir uzbliaunu , ir ausi nusuku, nes elementariai nesusitvardau. As flegma is prigimties, o jis visiskas padauza. Gal hiperaktyvus (paskaiciau apie hiperaktyvius - viskas tinka). Demesio nekoncentruoja, atsikalbineja (3,5 metu, o gincijasi kaip senis viska ismanantis), o kai jam ka nors aiskinu, sako - bebebe. Nu tai kaip tos ausies nenulupsi, sneku, aiskinu, bet man atrodo neveikia. Nezinau, kartais beviltiska atrodo...
Atsakyti
na 3,5m tai laikas tiesog toks, krize tai vadina, nieko praeis, viskas gerai turetu buti, as stengiausi tosiog demesio nekreipt, na panasiai - vaikas rekia, ant grindu voliojasi >:( o as mintyse iki 10, na gal tiksliau iki 20, o jeigu gerai pagalvot iki 100 skaiciuoju wink.gif Sudetinga labai, bet visko buvo, ik rekimo ir t.t.

o del bausmiu reikalingumo, tai vis del to gal reikia, tik atitikt turi nusizengima, gyvenimiska, juk ir suaugusius kartais gyvenimas baudzia - pvz. bimbamini darbe, darbdavys suzino - bausme garantuota, juk taip dazniausiai buna sad.gif
Atsakyti
Mano sunus pastaruoju metu gyvena kaip lordas. Ka nori, ta daro. Mano nurodymai laiku grizti is mokyklos ar paruosti pamokas is vakaro istirpsta ore ir jo ausu rodos ne nepasiekia. Jo pazangumas pastaruoju metu pasieke isvis kritine riba - kuo toliau, tuo blogiau. Ir siaip jis turi problemu, o kai prie visu ju pati didziausia - tinginiavimas, tai rezultatai buna blogesni, nei blogi.

Kiap priversti vaika susimastyti ir bent jau savo pagrindien pareiga - pamoku ruosa atlikti taip, kaip reikalaujama. As pati jam sakau, kad neprasau is taves, kad butm pirmunas, prasau tik, kad paruostum pamokas tiek, kiek yra uzduota. Ir tada savaime rezultatas bus maziausiai vidutinis. Dzin. Cia vadinasi snekek motin taip, kaip tau reikia, o as darysiu taip, kaip man reikia.

Nusibodo. Reik kazkaip ji efektyviai nubausti. Kokie butu pasiulymai? Nes sioj srity fantazijos as neturiu, bo mane vaikystej bausdavo talzymais ir vanojimais - zodziu, kentejau fiziskai. Bet as noriu, kad bausme butu humaniska, bet ir efektyvi tuo paciu.
Atsakyti
kai mano mama uzknisdavo mano dikinejimas tai baikotuodavo mane: nevirdavo valgyti, o sakydavo kad neuzsidirbau ir nepriklauso. Jei ko paprasydavau sakydavo kad reik pirma uzsidirbti. Nuolat primindavo, kad mano darbas yra mokytis. Kartais is viso suvarinedavo- su dykaduoniais nekalbu...cia man budavo didziausia bausme kuri priverte taip susimastyti ir po siai dienai mokytis ir mokytis biggrin.gif Su saviskiu nuolat kalbu apie pareigas: jo pareiga mokytis. Kalbam ko jis nori gyvenime pasiekti, tai jei nesimokys eis knisti siukslynu ir netures graziu namu geros zmonos ir raudonos masinos laugh.gif Tas ji skatina net ir nenorom kas ryta eiti darzelin irgrizus pusti dudele.
Atsakyti
Blogiausia, kad maniskis netiki blogo gyvenimo perspektyva. Tokie teiginiai, kad tu busi benamis, nevalges ir panasiai, jo samones nepasiekia. Jis to nesuvokia. Valgyt neduot tai jau nehumaniska. As jam dar pasakiau, kad siemet jo gimtadienio nesvesim, jei nepabaigs mokslo metu bent jau patenkinamai. Irgi netiki, bet teks taip ir nubausti. Bet tas gimtadienis dar toli, vidurvasary, as pati galiu ta bausme iki to laiko pamirsti. Reikia prigalvoti tokiu bausmeliu cia ir dabar, kad uz pareigu neatlikima iskart butu nubaustas. KAzkaip nesiseka g.gif
Atsakyti