Įkraunama...
Įkraunama...

Efektyviausios bausmės

Mokykloje uz pietus galima susimoketi menesiui i prieki. Ar ne? wink.gif
Atsakyti
QUOTE (Libra @ 2004 05 19, 15:31)
Mokykloje uz pietus galima susimoketi menesiui i prieki. Ar ne? wink.gif

Pas mus mokykloj isvis kazkokia tvarka pritrenkianti, svelniai tariant. Kai nuperki pietus, vaikui atiduodami talonai. O jis uz tuos talonus nebutinai gali valgyt sriubyte ar kotletukus, gali juos iskeist i cipsus, sokoladukus ir kitoki bruda mad.gif
Atsakyti
Bet jau maniskiui bausmes, kompo apribojimas nepadeda sad.gif Vienas, kas dar pasiekia jo smegenyte, tai yra pazadai- skatinimai: perskaitysi knyga- pirksim suniuka, ruosi gerai savaite pamokas- vaziuosim i kina. Nors kartais ir tai nepadeda...
Atsakyti
QUOTE (Kalinka @ 2004 05 19, 12:35)
as pati pedagogika studinau tai teko dalyvauti paskaitoje kurioje nuklydus i lankas destytojas susake minti, kodel daznai pedagogu vaikai nueina sunkeliais? Todel kad tevai socializacijos procese kai reikia negali panaudoti priemoniu, kurios smerkiamos teorijoje o pasiteisina praktikoje... rolleyes.gif

g.gif Na, šitą hipotezę galima pritaikyti ne tik pedagogams, o kiekvienam, kuris moka skaityti ir bent truputėlį domisi vaikų auklėjimu wink.gif
Atsakyti
Buvo toks momentas, kad kai tėvai duodavo ant pietų (savaitinį mokestį), tai aš mieliau rinkdavausi likti alkana, o tuos pinigus labiau gundantiems dalykams išleisti rolleyes.gif Gerai, kad tėvai laiku sukontroliavo smile.gif
Atsakyti
Su pinigais visad yra problemiškas klausimas wink.gif Mano klasiokės mama buvo taip padariusi - už gerą pažymį moka ji, mama, o už blogą reikia susimokėti pačiai, t.y. mokinei wink.gif Nežinau tiksliai, kaip ten joms sekėsi, bet ji labai verkdavo, kai gaudavo blogą pažymį wink.gif
Atsakyti
Cia ne nuo pinigu tas verkimas priklauso. Pas mus klaseje irgi buvo mergu, kurios zlimbdavo po kiekviebno gauto 3, ir tokiu budu iskaulydavo sau geresni pazymi.
Atsakyti
QUOTE (Libra @ 2004 05 20, 12:13)
Cia ne nuo pinigu tas verkimas priklauso. Pas mus klaseje irgi buvo mergu, kurios zlimbdavo po kiekviebno gauto 3, ir tokiu budu iskaulydavo sau geresni pazymi.

Gal ten žmogui ir kokia psichologinė trauma tas blogas pažymys, nežinau, bet man visad taip šlykštu žiūrėt, kai verkiama dėl pažymio. Siaubas kažkos. Iš tikrųjų tai - šantažas.
Atsakyti
O ga ne santazas cia kaltas. Zemesnese klasese ir as zliumbdavau del blogo pazymio, nes i kaili nuo mamos gaudavau. Veliau ismokau gudrauti, issisukineti, slepti ir panasiai.
Atsakyti
O as buvau isdidi, uz tai gaudavau ir kuolus laugh.gif bet manes tevai nemuse uz pazymi ir as vaiku nemussiu uz tai
Atsakyti
QUOTE (Smurka @ 2004 05 20, 12:30)
O ga ne santazas cia kaltas. Zemesnese klasese ir as zliumbdavau del blogo pazymio, nes i kaili nuo mamos gaudavau. Veliau ismokau gudrauti, issisukineti, slepti ir panasiai.

Matai, iš asmeninės patirties žinau, kad kai kurie neverkia net ir žinodami, kad gaus už blogą pažymį į kailį, todėl tie, kas verkia, šantažuoja mokytoją, nors kitam gali būti dar blogiau wink.gif Bet čia ne apie tai...

Gal jau bandei ką nors?
Atsakyti
QUOTE (aukse @ 2004 05 20, 12:34)
Gal jau bandei ką nors?

Patvirtinau ikainius.
10-5 litai
9-4
8-3
7-2
6-babkiu negauna.
5-jis man skolingas lita
4- skolingas du
3- 3
2-4
1-5 litai skoloj.

Sutiko toki pasiulyma entuziastingai - jega, sako. Tik labai apgailestauja, kaip reiks atsiskaityt su manim, jei gaus bloga pazymi. TAi paaiskinau, jog jei gau vieneta, liks man skolingas penkis litus, o paskui, gaves desimtuka, nieko negaus ir taip skola grazins. PAziuresim, kaip veiks si sistema, gal reiks dar ja patobulint.
Atsakyti