QUOTE(vaižgantė @ 2009 04 21, 20:29)
Iš darželio auklėtojų girdėdavau tik pagyrimus...
Ir vaikas nusprendė, kad mama jo nemyli. Ir tas "manęs nemyli" paskui liks visam gyvenimui...Dažnas mes tai turim, todėl stengiamės "būti geri", kad mus mylėtų...
Paskaičius tavo komentarus susidaro klausimas, o gal tu pastabų tiesiog negirdėjai arba nenorėjai girdėti...
Man žinok visada buvo keisti tik giriami vaikai... Vaikas normalus turi būti visoks( kalbu ne apie piktybinį elgesį), o ne tobulai besielgiantis...
Niekaip nesuprantu iš kur tu trauki tokius dalykus, kaip vaikas nusprendė, kad mama jo nemyli, o kodėl jis gi sveikas, mąstantis vaikas negali suvokti,kad mama supyko? Ta prasme vaikas neturi žinoti,suvokti, kad kitas žmogus gali supykti, kai jis blogai elgiasi? O kaip gyvenime bus? Jis nesuvoks, kad už blogus poelgius, neklausymus kitas žmogus įsižeis, supyks. Nu tikrai pasitaiko dažnai tokių žmonių be sveikos nuovokos darbe, kaiminystėje, šiaip gyvenime sutinki, kai žmogus nesuvokia ką daro, kaip daro, kol jam nepasako. O todėl,kad šeimoje toks auklėjimas buvo, uždaram rate, be suvokimo ,kad tas vaikas išeis į gyvenimą.
Tu galvoji, kad kai tavo suaugęs vaikas kažką blogai padarys, tai kažkas su juo sės ir kalbėsis, aiškinsis, aišku nepyks ant jo,tikrai nemanau, tiesiog tie žmonės nusišalins nuo jo.
Mano vaikai žino, kad mes juos mylim visokius ir mylėsim, ir tokių ,,nesveikų,, minčių tikrai nėra, bet jie taip pat žino, kad aš ir supykt galiu, ir įsižeist, ir kad visus tuos jausmus patiria ir svetimi žmonės, todėl pas mus suvokimas ,,kad reikia būti geram,, tikrai ne su meile susijęs, o su pagarba, atidumu kitam, atjauta. Juk manau kvaila būtų tikėtis,kad bendradarbis, kaimynas, šiaip pažytamas tave mylės jei būsi geras, jis tave gerbs, laikys puikiu ar geru žmogum.