Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

Perskaiciau tik antraste smile.gif
Ieškantieji būsto bėga iš daugiabučių

Straipsnio nuoroda maciau jau idejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gigli: 19 rugpjūčio 2010 - 10:42
QUOTE(Subjektyvi @ 2010 08 19, 11:31)
Aha, labai linksmos diskusijos, galima prisijungti, ten mano bendraminčių daugiau biggrin.gif

paskaičiau - ne tiek jau daug tų bendraminčių,
daugiau tokių kurie skirtingais nikais pasirašinėja, ar ne, Subjektyvi cool.gif
Papildyta:
Ir negali sakyti, kad žmogelis neteisus. Teisus. Juk kalbam ne apie tobulas išimtis, tiesa?

ne, apie tobulas išimtis galėsime kalbėtis kai/jei pagaliau namą nusipirksi.
neabejoju kad jokių namo minusų neliks nė vieno ok.gif

bet kol norai smarkiai prasilenkia su galimybėmis kodėl gi nepapilti purvo, ar ne? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2010 08 19, 11:51)

ne, apie tobulas išimtis galėsime kalbėtis kai/jei pagaliau namą nusipirksi.
neabejoju kad jokių namo minusų neliks nė vieno  ok.gif

lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
axa, jau paranoja? Nejau tu manai, kad aš ten esu parašiusi nors vieną komentarą? Aš ką tik prie kompo prisėdau, tavo žiniai. tongue.gif Ir žinai, daug ten tiesos, nors ji ir ne tokia maloni galbūt daugelio čia pasisakiusių širdžiai, kai reikia atidirbti ir mokėti savo kainą. Apie daug ką diskutavome, bet įdomu paskaityti kitų mintis ar patirtį.
Papildyta:
Dėl norų ir galimybių klysti. Juk tu nežinai mano galimybių. Na norus galima atspėti. Bet ne galimybes tongue.gif
Atsakyti
neparanoja, neparanoja... cool.gif

o šis komentaras ir man patiko:

"Namas (geras namas) - ne tinginiams ir bukapročiams,kurių pomėgiai užsibaigia alkoholiu ir drybsojimu prie teliko. Neorganizuotas ir menkus pinigus uždirbantis žmogus jame tikrai prapuls. Jeigu apskritai pajėgs jį įsigyti, spaus kiekvieną centuką, gyvens šaltyje, drebės dėl paskolos ir t. t. O normalus žmogus įvertins ir namo erdvę, ir jo teikiamą laisvę, ramybę, be vargo susiorganizuos ir atostogas į svečias šalis, ir šeimos gyvenimą."
Atsakyti
axa, aš maniau, iki šiol, kad tu esi normalesnės erudicijos ir mąstymo. Na kam tu save taip kvailini? Kai ką nors kur nors pakomentuosiu, tai patikėk manim, tau personališkai atsiųsiu pasigrožėti. Jei žinai mano rašymo stilių ir replikas, neužkibtum ant svetimų minčių. Ties tuo reikalu reikėtų konsultacijų pas stilistus.
Papildyta:
Žinai, jaučiuosi kaip tas žmogus, kuris kaltinamas esantis asilas ir tuoj pradės bliauti. Žinok gėdą darai NT skyreliui. smile.gif O kodėl tu manai, kad niekas kitas Lietuvoje negali pasisakyti prieš užmiesčio namą ir paporinti apie esančius vargus? Kodėl tu tokia įsitikinusi savo neparanoja? biggrin.gif Ar tu manai, kad čia tik mano vienintelės galimybė? biggrin.gif
Atsakyti
Jauti gėdą kad rašinėji komentarus į delfį? Nesuderinama su įvaizdžiu? biggrin.gif Taip, todėl kad jau mintiniai žinau ir stilistiką, ir argumentus, ir jų pateikimo formą - neturiu nė menkiausių abejonių.
Atsakyti
axa, tu juokinga. Man gėda? Man niekada negėda rašyti ten, kur aš noriu. Aš net savo niką turiu, kurį viešai bloge deklaruoju tongue.gif Bet konkrečiai šiame straipsnyje nesu parašiusi nei vieno komentaro, tavo gėdai. Tai tau turėtų būti gėda, kad užsiimti tokiais darželio lygio kaltinimėliais biggrin.gif Ir dar manau, kad tie, kas parašė, sutapo mano ankstesni komentarai/mintys šiose temose. Tas sutapimas tave suklaidino. Bet suprask gi, kad minusai ir yra tie patys. Rašyk nors po 30 metų. Tai klasika. Kuro išlaidos, namo išlaikymo išlaidos, vaikų vežiojimai, vaikams perkami auto, vergavimas namui ir aplinkai, klaikūs kaimynai, sodų bendrijų balalaikos ir kt. momentai. Tai taip pat amžina, kaip temutės "gimdymas namuose", "mano vyras su kita", "aš noriu vyro" ir t.t. Nejau tau tai nesuvokiama? g.gif

O tu čia sėdi ir rašai tokius vėjus, su užtikrintu tonu. Man net keista, kad būtent tu tai rašai.
Atsakyti
Aha, labai linksmos diskusijos, galima prisijungti, ten mano bendraminčių daugiau biggrin.gif Kaip antai tokia mintis/nuomonė , čia jau buvo vakar plėtota biggrin.gif "Zmones,apie ka jus kalbate???6-10 aru sklype,artimiausi kaimynai is kaire,desines, is galo randasi vos uz 10-12 metru!!!!Tai i kaimynes celiulita patinka ziureti?Ar i kaimyno isvirtusi pilva,kepanti saslykus kiekviena miela vakara?Jokiame daugiabutyje pro langus kaimynu taip arti nerasi!!!!"

Ir negali sakyti, kad žmogelis neteisus. Teisus. Juk kalbam ne apie tobulas išimtis, tiesa?

Aš tai delfyje tu komentaru net neskaitau, rasineja ten kokie desimt idiotu, neturinciu ka veikt doh.gif O juos cituot = saves negerbt, bent jau man taip atrodo...

O kad zmones labiau linke pirkti sklypus ir pradet statybas, tai tikrai. Stai pernai Klaipedoj ir aplink buvo stilis, o siais metais labai daug statyt zmones pradejo, kyla pamatai ir sienos.

Savo laiku mes irgi turejome apsispresti - ar pirkti didesni buta ar statyti nama. Tuo metu, 2006-2007 m., buvo tokia situacija, kad butai geresni Klaipedoj kainavo 400-500 tukst. netgi be pilnos apdailos. Uz tokia suma mes pasistateme nama pilnai irengta su visa pilna apdaila ir graziai sutvarkyta, apzeldinta aplinka (sklypa buvom pirke anksciau ir nebrangiai, nes nebuvo isaugusios dar kainos). O buta senaji tebeturim, nuomojam, grizti nesinori ir tikiuosi - neteks...Manau, tai buvo vertesnis pasirinkimas...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ilonux: 19 rugpjūčio 2010 - 11:43
QUOTE(ilonux @ 2010 08 19, 12:42)
Aš tai delfyje tu komentaru net neskaitau, rasineja ten kokie desimt idiotu, neturinciu ka veikt  doh.gif

Tai va būtent drinks_cheers.gif Dar pasakyčiau, kad pusės iš tų komentuotojų, turbūt, net nežino, ką reiškia gyventi name schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Limcamca @ 2010 08 19, 13:18)
Dar pasakyčiau, kad pusės iš tų komentuotojų, turbūt, net nežino, ką reiškia gyventi name  schmoll.gif

... ir taip jiems ir reikia ax.gif
Atsakyti
O kodėl tu manai, kad neturiu namo? Ar dviejų? Kažkaip užtenka tos patirties ir patyrimo pliusų bei minusų. Bet gyvenu tuo tarpu bute lotuliukas.gif Dabar galvoju, ar tikrai reikia trečio, pačio tikriausio, kad vertas būtų tų grand pokyčių. Gal rolleyes.gif

Man patiko mintis, kad tik nuskriaustieji gyvena butuose, o palaimintieji namuose. Pvz. Maskvoj turtuolių tarpe labai populiarus variantas, tai gyventi mieste prabangiam bute, n šimtų kv. m ploto ir turėti užmiesčio namą poilsiui, atokiau nuo triukšmo, gamtoj. Kas mūsų masteliais yra "sodo namelis", ten pačios tikriausios vilos. Ir kažkodėl jie nesijaučia ubagais išėję.
Papildyta:
Ir kažkodėl buvo sąmoningai "nepastebėta" pagrindinė to straipsnio komentatorių mintis, kad užmiesčio namas geriausias tuo atveju, kai nėra vaikų ar jie jau išsibarstę, tada taip, ramus relaksinis gyvenimas, krapai pomidorai, niekur nereikia forsuoti ir yra kada džiaugtis to namo bei gamtos privalumais. O kai reikia lakstyti liežuvius iškorus nuo pat ryto visur visus vežioti ir vakare po darbų grįžus dar kažką "po truputį" patvarkyti, tai nėr kada ir mėgautis. Tik savaitgalį, po kitų nedidelių aplinkos tvarkymo darbų. O kur dar "amžinos" investicijos į aplinką ir kt. Tas neišvengiama.
Atsakyti