Įkraunama...
Įkraunama...

Namas ar butas?

jau 4 mėn kaip name.. rytais čiulbantys paukščiai ūmai nustūmė už sienos kiekvieną rytą paleidžiamą TV su amžinai tuo pačiu serialu.. Savų vaikų klegesys smėldėžėj pakeitė mintis apie koridoriuose ir kiemuose besimėtančius švirkštus... kas gali būt geriau už pribėgusį sūnų, bepučiantį į nosį ir linksmai bekikenantį ... ,,mama, prisiskyniau svogūnų iš daržo hihihi.gif ... pažiūri per langą ,, kaip smagiai dūksta mažieji mūsų šunėkai , kaip linksmai vaikais laksto po pievelę smile.gif žiemą ten pat galės lipdyti senį besmegenį.. ir jei oras leis - galbūt jis išstovės ilgai ilgai ir niekas jo nenugriaus kitą , o gal net tą pačią dieną smile.gif .. ir grįžęs namo vyras smagiai perduoda maišus tiesiai per virtuvės langą .. nereikia klampoti į ketvirtą aukštą ir viena ranka rinkt durų kodo.. ir kokie ramūs vakarai terasoj su puodeliu arbatos, kai vaikai jau guli lovose...
niekada to nekeisčiau ... tikiuos niekada nereikės... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 13 liepos 2007 - 17:52
QUOTE(westa @ 2007 07 13, 19:51)
jau 4 mėn kaip name.. rytais čiulbantys paukščiai ūmai nustūmė už sienos kiekvieną rytą paleidžiamą TV su amžinai tuo pačiu serialu.. Savų vaikų klegesys smėldėžėj pakeitė mintis apie koridoriuose ir kiemuose besimėtančius švirkštus... kas gali būt geriau už pribėgusį sūnų, bepučiantį į nosį ir linksmai bekikenantį ... ,,mama, prisiskyniau svogūnų iš daržo hihihi.gif ... pažiūri per langą ,, kaip smagiai dūksta mažieji mūsų šunėkai , kaip linksmai vaikais laksto  po pievelę  smile.gif žiemą ten pat galės lipdyti senį besmegenį.. ir jei oras leis - galbūt jis išstovės ilgai ilgai ir niekas jo nenugriaus kitą , o gal net tą pačią dieną  smile.gif .. ir grįžęs namo vyras smagiai perduoda maišus tiesiai per virtuvės langą .. nereikia klampoti į ketvirtą aukštą ir viena ranka rinkt durų kodo.. ir kokie ramūs vakarai terasoj su puodeliu arbatos, kai vaikai jau guli lovose...
niekada to nekeisčiau ... tikiuos niekada nereikės...  smile.gif

wub.gif labai tu cia graziai aprasei, ir idomiausia kad viskas tiesa rolleyes.gif mes gyvenam namuke uzmiestyje tik antra menesi bet privalimai jau jauciasi [o kaip as is pradziu priestaravau doh.gif baisiausiai norejau buto mieste cool.gif ]
aisku yra ir trukumu, bet jie nera tokie ryskus ir reiksmingi kaip privalumai wub.gif
Atsakyti
laikas eina - nuomonės skiriasi....

dabar gyvenam bute...bet vistik mintys apie namą neapleidžia ax.gif
vistik norisi to privatumo - ypač kai kaimynai muzikikę užgroja, ar remontuotis iš visų pusių pradeda doh.gif
Atsakyti
Kol vaiku neturime, tai man butas labai labai artimas sirdziai. Man lengviau vaziuoti i paskaitas, parduotuves arti - viskas vietoje. Butas erdvus, jaukus, naujos statybos. Priekaistu nera visiskai ax.gif
Bet vaikus auginti noriu name, vien del to,kaip kazkuri sake, jog gaila vaiku zaidzianciu laiptinese.
Pas mus prie namo tik judri Savanoriu gatve doh.gif Kur vaikams reikes zaisti, kur issivesti pasivaikscioti doh.gif Iki parko kol nueisime su vaiku,tai ir pavargs unsure.gif
Todel mes kol kas gyvensime butuke, bet ateityje irgi planai tik su namu suristi.
Zinoma senatveje namo erdves vel slegti ima doh.gif
Mano seneliai gyvena dviesia beveik 3 aukstu name doh.gif Nepavydetina - tvarkymosi daug, sveikatu nera.
Kol kas uztenka mums ir pievutes, ir gamtos. Abeju tevai kaimukuose gyvena, tai ir darbus padeti nudirbti vos bespejame vieniems ir kitiems doh.gif biggrin.gif O jeigu dar patys nama dabar isigytume,tai isvis neisivaizduoju biggrin.gif
Bet ateityje reikes butinai kazka mastyti su namu rolleyes.gif
Atsakyti
perskaiciau tema, neradau posto apie tarpini buto, ir namo varianta - kotedza. Naujuosius namucius pasirinkome kotedze su garazu ir zemes ploteliu + vidinis kiemelis. Apsvarscius savo galimybes, ir planus tai mums buvo priimtiniausias varijantas miesto ribose, visos komunikacijos miesto, netoliese mokykla, susisiekimas visuomeniniu transportu kolkas vien tik + ax.gif
Atsakyti
Tik vienu atveju aš PRIEŠ namą - kai tas namas 30 km iki miesto schmoll.gif ir keltis bei vaikus kelti (bent jau Vilniuje, kituose rajonuose gal ne taip) reikia nesamoningai anksti, vakare grįžti irgi vėlai. Tai nei pačiam yra kada po gėlynėlius kapstytis, nei relaxintis ant pievutės, nei vaikai dažnai gali džiaugtis nuosavu kiemu.
Atsakyti
QUOTE(JaHarta @ 2007 04 06, 07:33)
Aš tokio argumento kaip "reik tvarkyt aplinką" nelabai suprantu..Pasisamdai žmogų kuris tą darys ir viskas...Na jei žmogus turi pinigų įsigyt namą, tikrai turės pinigų mokėt kažkam, kas tvarkys aplinką (ir ne tik- vidų irgi)..

Čia tai biškį į pievas komentaras. Jei žmogus pasiims paskolą, tai jau apie jokius aplinkos ir namų tvarkytojus nesvajos. O namas ir taip labai neblogai pinigus valgo. Mes paskolos neturime - vyras (na, tada dar nepažįstami buvom blush2.gif ) namą pirko, kai tokių kosminių kainų nebuvo, bet gyvenam vis dar nuolatiniame remonte (ir viskas savo rankom), kiemo 18 arų, tai irgi yra, ką veikti. O algos ne iš tų, leidžiančių pagalbininkus samdytis.
Bet aš vis tiek už namą. Užaugau bute, bet labai mėgstu ir darže pasikuisti, ir gėlynus. Bet namas turi tapti gyvenimo būdu - jei visi tie privalomi darbai nemieli, tai geriau rinktis butą ir sau ramiai gyventi mirksiukas.gif
Atsakyti
Man paklokas nekyla noras isigyt nama, netureciau laiko as ji puoselet. Jei kada ir noreciau, tai turi buti aplinkos man daug, o paciam mieste nelabai toki rasi nama, o jei ir rasi - tai suma bus kosmine. O uz miesto, kazkur pakrasciuose, man visiskai nepriimtinas variantas, tad rupesciu atsiranda dar daugiau. Jei namas - tai paciam mieste, kur susisiekimas su bet kuria vieta butu patogus pirmiausia vaikui, po to mums tevams
Atsakyti
As tai irgi uz nama, pati nuosavam name esu uzaugus, tai kaip ir kazkas minejo, bute tiesiog klaustrofobija prasideda, pasijauciu kaip narvelyje- erdves nesvietietiskai mazos, lubos zemos, o vonia dazniausiai panasaus dydzio kaip ir liftas rolleyes.gif zinoma, kai neturi galimybiu nusipirkti nama, tada ir butas tinka- vis savas stogas virs galvos, bet niekad nenoreciau, kad mano vaikui tektu augti betono apsuptoj zaidimo aiksteleje....... unsure.gif tada jau ir ta vaikyste kitokia unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(gyde @ 2008 02 29, 14:57)
perskaiciau tema, neradau posto apie tarpini  buto, ir namo varianta - kotedza.  Naujuosius namucius pasirinkome kotedze su garazu ir zemes ploteliu  + vidinis kiemelis.  Apsvarscius savo galimybes, ir planus tai mums buvo priimtiniausias varijantas miesto ribose, visos komunikacijos miesto, netoliese mokykla, susisiekimas visuomeniniu transportu  kolkas vien tik +  ax.gif

kad kaune tai kotedzai dar brangesni nei nuosavi namai nuo kauno apie 5 km. bent jau silainiuose romainiuose tai kotedzu kainos kosmines, o siaip tai aisku labai liuks variantas ir savas kiemukas ir prieziuros ne tiek kiek prie namo wub.gif
Atsakyti
Tik namas thumbup.gif thumbup.gif . Kryptingai einame link jo - sklypą jau turime. Vieninteliu atveju esu prieš namą - kai jis kažkur vidury lauko wacko.gif, kai jis kaip kažkas minėjo kažkur už 30 km nuo miesto doh.gif ir kai jis yra kotedžas, nes tai tas pats daugiabutis tik už miesto schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(JABLYNKST @ 2008 03 01, 21:59)
kad kaune tai kotedzai dar brangesni nei nuosavi namai nuo kauno apie 5 km. bent jau silainiuose romainiuose tai kotedzu kainos kosmines, o siaip tai aisku labai liuks variantas ir savas kiemukas ir prieziuros ne tiek kiek prie namo wub.gif

Man kotedžas atrodo "nei mėsa, nei žuvis". Ne butas, nes priežiūros praktiškai tiek pat, kiek prie namo - sklypukas vis tiek tavo, stogas tavo, pusė sienų tavo, sniegas, kurį reikia nukasti irgi tavo. Tikriausiai ne miesto centre. Aukštų paprastai būna kokie trys, o tai labai apsunkina gyvenimą doh.gif , man jau užtenka gyvenimo per du lygius name.
Ir ne namas, nes privatumo vis tiek nėra - kai kurios sienos bendros, kiemukai miniatiūriniai, nei vaikas su dviratuku pravažiuos, nei kokį baseiną vasarą pasistatysi...Jau tada gal geriau geras butas centre su dideliu balkonu ar terasa rolleyes.gif
Atsakyti