As manau tas balnelis kaip tik pliusas ,nes vaikas net be dirzu is kedeles neislips . O ratukai stabdzius turi ,tai kad kaip ir nieko baisaus (kinietiskos kedutes stabdziu neturi )
Turejau ir as kedute ant ratuku, ir su stabdziais, ir su staliuku ir t.t. Bet net ir su stabdziais sugebedavo vaikas kojytemis atsistumti ir per parketa puikiai vaziuodavo (gal tiksliau slysdavo). Pardaviau sita kedute, nusipirkau prie stalo montuojama - ir neatsidziaugiu. Jau antra vaika joje baigiu uzauginti - sedi kartu su visais, o svarbiausia - vietos nedaug uzima. Nes man nuo tu ratuotu transporto priemoniu namuose jau bloga darydavosi - masinele ant ratuku, triratukas, leles vezimelis, tikras vezimelis, dar koks supamas arkliukas, ir per puse virtuves - "valgymo sostas" ant ratuku. Siaubas. Na bet cia gal kaip kam. As dabar visiems patariu pirkti prie stalo montuojama kedute, jei tik turite normalu virtuvini stala.
Kazkur jau buvo tema apie kedutes
Mes turim plastmasine, sulankstoma, reguliuojamom padetim ir auksciu, su nuimamu staliuku. Dziaugiuosi- neatsidziaugiu. Lengvai valosi. Sulankscius vezames kur reikia,- atostogauti, i soda ar pan. Be to, kol vaikas pats nevalgo nenaudojam 'staliuko',- man daug patogiau maitint. Joje vaikas gales sedeti ir veliau, iki kokiu triju metu prie bet kokio stalo (tada pravers reguliuojamas aukstis).
O del mediniu... viena drauge turi...nu,nzn.... kazkaip labai negraziai ji visokiom koshem apskrenta, sunku valyt.. o ir ta klijuote kazkokia nepatvari... Be to,neesu macius vaiko, kuris veliau tvarkingai sedetu prie savo mazo medinio staliuko ir pieshtu... visi kazkaip labiau megsta suaugusiuju stala arba grindis...o gal cia tik as tokius vaikus pazhystu?
Prisukama prie stalo kedute kiti draugai turi. Man patinka,- lengva, patogu veziotis, vaikui smagu prie suaugusiuju stalo sedet. Matau tik keleta minusu,- sunku valyt, (ty,daznai tenka skalbt) reikia lab stabilaus stalo ir negali vaiko pasukti taip,kaip tau patogiau.
Tai tiek nuomoniu

Mes turim plastmasine, sulankstoma, reguliuojamom padetim ir auksciu, su nuimamu staliuku. Dziaugiuosi- neatsidziaugiu. Lengvai valosi. Sulankscius vezames kur reikia,- atostogauti, i soda ar pan. Be to, kol vaikas pats nevalgo nenaudojam 'staliuko',- man daug patogiau maitint. Joje vaikas gales sedeti ir veliau, iki kokiu triju metu prie bet kokio stalo (tada pravers reguliuojamas aukstis).
O del mediniu... viena drauge turi...nu,nzn.... kazkaip labai negraziai ji visokiom koshem apskrenta, sunku valyt.. o ir ta klijuote kazkokia nepatvari... Be to,neesu macius vaiko, kuris veliau tvarkingai sedetu prie savo mazo medinio staliuko ir pieshtu... visi kazkaip labiau megsta suaugusiuju stala arba grindis...o gal cia tik as tokius vaikus pazhystu?
Prisukama prie stalo kedute kiti draugai turi. Man patinka,- lengva, patogu veziotis, vaikui smagu prie suaugusiuju stalo sedet. Matau tik keleta minusu,- sunku valyt, (ty,daznai tenka skalbt) reikia lab stabilaus stalo ir negali vaiko pasukti taip,kaip tau patogiau.
Tai tiek nuomoniu

Vat mes irgi kazkaip medines nesiryzom pirkti, pamatavom su vaiku nu kazkaip jos visos jai per mazos, prikom plastikine kur reguliuojasi padetys ir auksciai, ir taip pat esu nerealiai patenkinta, gerai valosi, dar yra kur augti, nes jinai galima sakyti jai dar didoka
O vat firma? net nezinau, bet tikrai ne tos brangiosios, ten pagaminta atrodo taivanyje, kazkas pan. Bet visikai atlieka savo funkcijas.

Musishke yra 'nefirmine'
Is 'Kotrynos', uz 300lt, pagaminta Taivanyje. Kai rinkomes, nuvaziavom su vaiku, kishom ji i visas kedutes, lankstem, reguliavom padetis/aukscius, apziurejom uzvalkalus ir pan. Nu nemaciau reikalo papildomus 200-300 moketi uz ta pati, tik su firmos zenklu . Preg-Perego ir Chicco kai kurie modeliai turi viena papiloma pribumbasa,- nuimama virsutini staliuka. Tipo, apatinis lieka neistepliotas ir vaikas gali zaist kai nuimi virsutini. Spejau, kad man tas nebus reikalinga ir tai pasitvirtino,- vaikas pavalgo ir lipa lauk is kedes, jokie zaidimai ant staliuko jo nebedomina...Tiesa, pardavejai kazka aiskino apie geresni 'firmini' plastika, bet labai jau neitikinanciai man tai skamba.

as turiu plastmasine, atidave brolis kurio vaikas sulaukes metu joje nebesedi
, mokejo 450 Lt, as labai tokios norejau nes ten visokiu navarotu daug bet is viso kolkas naudoju tik nugareles padetis... daugiau nieko... nekilnoju aukstyn zemyn, nenuimineju stalo... nors mano vaikis labai patenkintas joje sedi, be kedutes neisivaizduoju, turbut nieko nepasidaryciau, nes visur lipa traukia, meto viska... bet atvirai sakany, ta dabar gerai pagalvociau jei reiketu pirkt kedute, jauciu rinkciausi pigesne...

mes pirkome medine vokiska, jos ne pigios, bet po to transformuojasi i normalia kede ir tinka vaikams iki 12-15 metu
nuotrauka galetu renax ideti, nes is jos ir pirkau! keiciasi padeciu auksciai, prisistumia prie stalo, taigi vaiaks nesijaucia atstumtas, valgo tik savo kedutej, o ant puodo nesedam

QUOTE (Aurelia @ 2004 07 28, 19:26) |
mes pirkome medine vokiska, jos ne pigios, bet po to transformuojasi i normalia kede ir tinka vaikams iki 12-15 metu ![]() ![]() |
Mes irgi panašią pirkom. Tikrai patogi! Medinė, vokiška, nuėmus apsaugas tinka iki paauglystės, tik mūsų nebuvo brangi (bent man taip atrodo

Sūnui buvom pirkę lenkišką, tokią kuri vėliau išsidalina į kėdutę ir staliuką, bet ta nebesulaukė jo antro gimtadienio, anksčiau sulūžo (tiesa, jis labai aktyvus vaikas. Pas ramesnius, kiek girdėjau, tokios kėdutės ilgiau tarnauja

O dukrytės vokiška kėdutė "neįveikiama". Ir didysis mėgsta joje pasėdėti, ir dukra duodasi, bet atrodo puikiai, lyg vakar pirkta

Labai dziaugiuosi turedama lenkiska, medine, kur veliau galima atskirai padalint i kedute ir staliuka. Pirkom sunui, lauze- nesulauze (o ir patys kartais staliuka vietoj trukstamos kedes panaudodavom), o dabar ir sese jau pradedam sodint. Pradzioje naudojom ta maza lentynele valgymui, paskui, kai jau nebuvo rizikos, kad iskris, ja nuemem ir sodindavom prie bendro stalo. O isarde atskirai naudojom pvz piesimui. Dar ir dabar didysis labiau nori piesti "prie to mazo staliuko", jam, matyt, jaukiau.
As ja labai dziaugiuosi, o ir kaina nesikandziuja.
As ja labai dziaugiuosi, o ir kaina nesikandziuja.
Mes maitinimo kedute "isnaudojom" 100 proc. Ir maitinimo procesas paprastesnis, ir, kai seima suseda prie, pvz, sventinio stalo, mazylis gali aktyviai "dalyvauti", neuzimdamas kazkieno ranku. Tiesa, kai pradejom maitinti antraji, pirmagimiui teko pirkt asmenine maza kedute.
Jei dabar reiktu pirkti maitinimo kedute, rinkciausi tokia, kurios apsauginis skersinis platus - kad butu galima ant jo kazka padeti (kad ir lekste, pratinant vaika savarankiskai valgyti, ar zaisla). O plastikine ar medine, sakyciau, skonio reikalas. Svarbu, kad gerai valytusi.
Jei dabar reiktu pirkti maitinimo kedute, rinkciausi tokia, kurios apsauginis skersinis platus - kad butu galima ant jo kazka padeti (kad ir lekste, pratinant vaika savarankiskai valgyti, ar zaisla). O plastikine ar medine, sakyciau, skonio reikalas. Svarbu, kad gerai valytusi.
Klausi ar reikalinga maitinimo kedute,mums tai laaabai!O kur as ji maitinciau?Vezimelyje?I ka jis panasus butu,kiekviena karta sveisti
taip ir nubluks
Mano mazasis nori savarankiskai valgyti,tai reikia pabandyti isivaizduoti kas po jo valgymo darosi
,bet vyresniji penedavau as ,tai tik darzelyje pradejo savarankiskai valgyt
O kokia pirkt,tai pinigines ,supratimo ir skonio reikalas.Manau pilnai uztenka ir tokiu medinukiu iki 100lt,kad vaika nors minimaliai prilaikytu,na pvz kitoms medinems nera per viduri to dirzelio,tai nusigrezus vaikelis gali ir isslysti.Geriausia ir smagiausia tai sedeti salia ir ziureti kaip vaikutis valgidinasi Jei leidzia finansai tai galima ir uz 700lt saugia isigyt,tokioje nebaisu ir viena palikti.Manau verta brangiai moketi kai planuoji tureti dar vaikuciu,nes na kiek jos reikes,laikas bega greitai ir jos nebereikes:)Geriau uz tuos pinigelius papramogauti...

O kokia pirkt,tai pinigines ,supratimo ir skonio reikalas.Manau pilnai uztenka ir tokiu medinukiu iki 100lt,kad vaika nors minimaliai prilaikytu,na pvz kitoms medinems nera per viduri to dirzelio,tai nusigrezus vaikelis gali ir isslysti.Geriausia ir smagiausia tai sedeti salia ir ziureti kaip vaikutis valgidinasi Jei leidzia finansai tai galima ir uz 700lt saugia isigyt,tokioje nebaisu ir viena palikti.Manau verta brangiai moketi kai planuoji tureti dar vaikuciu,nes na kiek jos reikes,laikas bega greitai ir jos nebereikes:)Geriau uz tuos pinigelius papramogauti...