Įkraunama...
Įkraunama...

Baltmė (Vitiligo) kaip gydyti ar bent paslėpti

QUOTE(Baružėlė @ 2012 03 09, 14:43)
Na parašysiu atsiliepimus apie visų išgirtą Biržų gydytoją. Na kitas ji ligas ji ir išgydo, bet baltmės asmeniškai mano sūnui ji neišgydė, o gėrėm ir vitaminus ir kremus tepėm, bet deja baltmė ant veido labai išplito liko ruda tik nosytė ir kakta, ant kūno dar nematyt ax.gif  Dabar jau turim apsaugą nuo saulės ir sėdėsim tik pavėsyje biggrin.gif

o kokius vaistus siule ta daktare?
as tai nesutinku, kad saule nepadeda. man asmeniskai nuo saules ant kelienu visos demes isnyko visai. Kitose vietose apsitrauke zenkliai. Aisku, ne visas demes pajudino, gal ir prikauso nuo laikotarpio kada organizmas pasiduoda, nes buvo laikas, kai taskiavosi greitai ir akivaizdziai, o paskutiniais metais sunkiai juda, bet ir laiko nera tiek ant saules gulet. O soliariumas kazkaip nelabai g.gif
Papildyta:
QUOTE(sandramc @ 2012 03 29, 14:43)
Gryno manganio Kaune radau tik vienoje vietoje, Daukšos gatvėje yra vaistinė "Gamtos namai" ar kažkas panašaus.

Sveika, o kiek mg to mangano tableteje yra?
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2012 04 01, 09:40)
o kokius vaistus siule ta daktare?
as tai nesutinku, kad saule nepadeda. man asmeniskai nuo saules ant kelienu visos demes isnyko visai. Kitose vietose apsitrauke zenkliai. Aisku, ne visas demes pajudino, gal ir prikauso nuo laikotarpio kada organizmas pasiduoda, nes buvo laikas, kai taskiavosi greitai ir akivaizdziai, o paskutiniais metais sunkiai juda, bet ir laiko nera tiek ant saules gulet. O soliariumas kazkaip nelabai  g.gif

o Jūs taip ir deginatės be apsaugos? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnikiii @ 2012 04 01, 10:58)
o Jūs taip ir deginatės be apsaugos?  smile.gif

Taip, prieš keletą metų ištisom dienom skaitydavau ar pan. ant saulės įsitaisius, tai tikrai greit tie plėmukai išnyko. Jokios apsaugos nenaudojau.

Sakykit, kaip tinkamai užmaskuot, man ir nuo EŽ oranžinumas matos, įdegio kremai irgi ne išeitis. Turėjau viticolor, bet tas greitai genda, o nusipirkti labai sunku rasti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Amellie @ 2012 04 01, 10:06)
Taip, prieš keletą metų ištisom dienom skaitydavau ar pan. ant saulės įsitaisius, tai tikrai greit tie plėmukai išnyko. Jokios apsaugos nenaudojau.

Sakykit, kaip tinkamai užmaskuot, man ir nuo EŽ oranžinumas matos, įdegio kremai irgi ne išeitis. Turėjau viticolor, bet tas greitai genda, o nusipirkti labai sunku rasti  doh.gif

Tik nesupykit, čia bus mano nuomonė smile.gif Aš taip nerizikuočiau, kadangi ri taip pavojinga yra būti saulėje be apsauginių priemonių, net ir sveikiems žmonėms. Pagalvokit, kad tos baltos dėmės yra VISIŠKAI neapsaugotos smile.gif Taigi, yra rizika susirgti odos vėžiu smile.gif Dar kartą pasakau, čia tik mano nuomonė, netaikau Jums asmeniškai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnikiii @ 2012 04 01, 11:27)
Tik nesupykit, čia bus mano nuomonė  smile.gif  Aš taip nerizikuočiau, kadangi ri taip pavojinga yra būti saulėje be apsauginių priemonių, net ir sveikiems žmonėms. Pagalvokit, kad tos baltos dėmės yra VISIŠKAI neapsaugotos  smile.gif  Taigi, yra rizika susirgti odos vėžiu smile.gif Dar kartą pasakau, čia tik mano nuomonė, netaikau Jums asmeniškai  4u.gif

Agnikiii labai teisi. Nors visi dermatologai, beveik vienbalsiai, tvirtina, kad saulė baltmės dėmėm net į naudą, bet reikia nepamiršti apie jų apsaugą. Šios dėmės tokios pat jautrios saulei ir albinosų oda, todėl joms būtina apsauga jei nenorit, kad nusiluptų puslėmis ir kokie penki odos sluoksniai. Ir dar žiauriai išsausėja.

Manganio dabar neturiu, bet eisiu naujos porcijos pirkti gale savaitės. Tada galėsiu parašyti kie jo ten yra.
Atsakyti
QUOTE(sandramc @ 2012 04 02, 10:47)
Agnikiii labai teisi. Nors visi dermatologai, beveik vienbalsiai, tvirtina, kad saulė baltmės dėmėm net į naudą, bet reikia nepamiršti apie jų apsaugą. Šios dėmės tokios pat jautrios saulei ir albinosų oda, todėl joms būtina apsauga jei nenorit, kad nusiluptų puslėmis ir kokie penki odos sluoksniai. Ir dar žiauriai išsausėja.

Manganio dabar neturiu, bet eisiu naujos porcijos pirkti gale savaitės. Tada galėsiu parašyti kie jo ten yra.

aš manau, kad gerai yra degintis, tikiu, kad padeda, bet tik su atitinkamom priemonėm. nors iš patirties galiu pasakyti, kad tie vasarą atsiradę taškeliai jau rudenėjant būna išnykę smile.gif
Atsakyti
as tai veido visiskai nedeginu jau n metu. pradzioje buvo nesmagu, pergyvenau del to, o dabar tik geraja puse matau - kadangi esu dar jauna,tai neprades rauksles lysti pirmiau laiko ir siaip matosi veido skaistumas,palyginus su pvz mano draugemis,kurios visa vasara deginasi. taigi per daug metu nesideginimo ( naudoju spf 50), ant veido demiu nebesimato,nes jos tiesiog susilygino su mano odos spalva. ziema panaudoju visokius balinancius kremukus, dabar dar daktare israse nuo spuogu prausikli ir krema su aha rugstimis, tai isvis veido spalva labai lygi thumbup.gif siaip as rekomenduociau pasieskoti priemoniu is profesionalios kosmetikios kompaniju - jie daznai turi tokiu maskuokliu,kurie laaaabai maskuoja,skirti sceniniam makiazui, bet tarkim suderinus su savo odos spalva galima tobulai uzsimaskuoti demeles.siaip patariu ir i savaiminio idegio kremus nespjauti- tikrai yra puikiu,tik reikia rasti savo smile.gif o ant kuno demes maskuoju su savaiminio idegio kremais, taciau tu srciu,kur labai islenda demes ir neimanoma uzmaskuoti (pvz ant krutines turiu tokia didele didele deme,kuri nudega raudonai,o tada isryskeja visu "grazumu") stengiuosi ju isvis nedeginti,ir tada parudinu su savaiminiu arba bronzantu.
Atsakyti
QUOTE(zydrune0916 @ 2012 04 02, 16:40)
as tai veido visiskai nedeginu jau n metu. pradzioje buvo nesmagu, pergyvenau del to, o dabar tik geraja puse matau - kadangi esu dar jauna,tai neprades rauksles lysti pirmiau laiko ir siaip matosi veido skaistumas,palyginus su pvz mano draugemis,kurios visa vasara deginasi. taigi per daug metu nesideginimo ( naudoju spf 50), ant veido demiu nebesimato,nes jos tiesiog susilygino su mano odos spalva. ziema panaudoju visokius balinancius kremukus, dabar dar daktare israse nuo spuogu prausikli ir krema su aha rugstimis, tai isvis veido spalva labai lygi thumbup.gif siaip as rekomenduociau pasieskoti priemoniu is profesionalios kosmetikios kompaniju - jie daznai turi tokiu maskuokliu,kurie laaaabai maskuoja,skirti sceniniam makiazui, bet tarkim suderinus su savo odos spalva galima tobulai uzsimaskuoti demeles.siaip patariu ir i savaiminio idegio kremus nespjauti- tikrai yra puikiu,tik reikia rasti savo smile.gif o ant kuno demes maskuoju su savaiminio idegio kremais, taciau tu srciu,kur labai islenda demes ir neimanoma uzmaskuoti (pvz ant krutines turiu tokia didele didele deme,kuri nudega raudonai,o tada isryskeja visu "grazumu") stengiuosi ju isvis nedeginti,ir tada parudinu su savaiminiu arba bronzantu.

ooo nors viena optimistė man į kompaniją bigsmile.gif šiaip dažniausiai žmonės būna nusiteikę pesimistiškai dėl vitiligo. o man gerai irnesakyk.gif veidą užmaskuoju, kad nesimato nieko, o vasarą kam pliaže nepatinka tegu nežiūri į mane cool.gif hihihi.gif o dabar dar nusipirkau St. Moriz putas įdegio, visai nebloga maskuoja ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Agnikiii @ 2012 04 02, 21:47)
ooo nors viena optimistė man į kompaniją  bigsmile.gif  šiaip dažniausiai žmonės būna nusiteikę pesimistiškai dėl vitiligo. o man gerai  irnesakyk.gif  veidą užmaskuoju, kad nesimato nieko, o vasarą kam pliaže nepatinka tegu nežiūri į mane  cool.gif  hihihi.gif  o dabar dar nusipirkau St. Moriz putas įdegio, visai nebloga maskuoja  ax.gif

Toks tas gerumas, bet nebeimu į galvą kai plaiže žiūri akis įsmeigę doh.gif

O dėl saulėje buvimo be apsauginio kremo doh.gif schmoll.gif be šansų ir su kremu perbuvus laiką nueina oda pūslėm, tai kam save kankint, nieko geriau nuo to deginimosi nėra, bandžiau pora metų Turkijoje doh.gif schmoll.gif nieks nepasikeitė, kur dega oda įdegė, o kur baltą ten nusvilo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaima @ 2012 04 02, 20:55)
Toks tas gerumas, bet nebeimu į galvą kai plaiže žiūri akis įsmeigę  doh.gif

O dėl saulėje buvimo be apsauginio kremo  doh.gif  schmoll.gif  be šansų ir su kremu perbuvus laiką nueina oda pūslėm, tai kam save kankint, nieko geriau nuo to deginimosi nėra, bandžiau pora metų Turkijoje  doh.gif  schmoll.gif  nieks nepasikeitė, kur dega oda įdegė, o kur baltą ten nusvilo  verysad.gif

aš turkijoj gražiai rudai nudegau, o dėmės vos vos paraudo, bet ir tai tik ten kur kremo nebuvo smile.gif ar gerą kremą naudojate? aš naudoju jau keli metai Eucerin vaikišką
Atsakyti

Papildyta:
Sveika, o kiek mg to mangano tableteje yra?
[/quote]

Pas mane tai yra 3 tabletese mangano 6 mg.
Atsakyti
QUOTE(Agnikiii @ 2012 04 02, 21:59)
aš turkijoj gražiai rudai nudegau, o dėmės vos vos paraudo, bet ir tai tik ten kur kremo nebuvo  smile.gif  ar gerą kremą naudojate? aš naudoju jau keli metai Eucerin vaikišką

Naudoju jau treti metai šį
user posted image
Su juo nieks neįdega lotuliukas.gif
Pas jus matyt mažai dar dėmių todėl galit degintis, mano situacija - visa marga, nebėra nepažeistų vietų, kai kur jau visiškai balta doh.gif
Atsakyti