Įkraunama...
Įkraunama...

Įvairios pašalpos UK

Sveikutes! 4u.gif

Gal galesi padeti tokiu klausimu. ax.gif Mano mama atvaziuoja is LT priziureti mano vaikeli, as iseinu i darba. biggrin.gif Mama yra pensininke, jai 64 metai. Ji gauna pensija Lietuvoje.
Kokias privilegijas ji galetu gauti cia? Kiek zinau anglai pensininkai vazineja busais nemokamai, TV- jiems pigesni ir pan.
Jei kas susiduret- parasykit.

Aciu. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DOMINUKE @ 2010 08 18, 21:12)
Gavau viska.Buvo man permoketa virs 100svaru,tai kas men.po 11svaru atskaito.Viskas buvo gerai,gavau normaliai,o va dabar dvi savaites nei cento.Nesuprantu kas atsitiko,ar gali buti problema tame,kad as esu virs men.Lietuvoj su vaiku,ir Anglijoj vis gaunu laisku kad vaika reikia skiepinti.Gal cia kazkas koja pakiso? g.gif

tai grįši ir susikontaktuosi mirksiukas.gif
man yra nutraukę CB kai atostogom išvažiavau ir vaiką iš darželio atsiiėmiau, nes atėjo formą, kad duomenis atnaujinčiau, tai kol Lt buvau nieko neatnaujinau, o kai grįžau sutvarkiau ir sumokėjo, ko nemokėję buvo cool.gif
Atsakyti
QUOTE(-Radė @ 2010 08 19, 12:41)
tai grįši ir susikontaktuosi  mirksiukas.gif
man yra nutraukę CB kai atostogom išvažiavau ir vaiką iš darželio atsiiėmiau, nes atėjo formą, kad duomenis atnaujinčiau, tai kol Lt buvau nieko neatnaujinau, o kai grįžau sutvarkiau ir sumokėjo, ko nemokėję buvo  cool.gif

Tikiuosi ir man viskas susitvarkys.speju,kad Health visitor cia gali buti mane iskunde,kad nera vaiko UK. :hmBet tada del ko nutrauke WTC? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo DOMINUKE: 19 rugpjūčio 2010 - 12:48
QUOTE(Meggin @ 2010 08 19, 10:39)
Sveikutes! 4u.gif

Gal galesi padeti tokiu klausimu.  ax.gif Mano mama atvaziuoja is LT priziureti mano vaikeli, as iseinu i darba.  biggrin.gif Mama yra pensininke, jai 64 metai. Ji gauna pensija Lietuvoje.
  Kokias privilegijas ji galetu gauti cia? Kiek zinau anglai pensininkai vazineja busais nemokamai, TV- jiems pigesni ir pan.
  Jei kas susiduret- parasykit.

Aciu.  smile.gif

Taip pensinio amziaus zmonems cia freedom pass vazinejimas nemokamas metro busu,gali kreiptis i councila bet daugiau info rasi transport of london website. Gal gautum kazkiek uz renta jei moki apmoketu kaip tu islaikai zmogu,daugiau ir tikslios informacijos tikrai rasi savo councilo website arba tiesiog nuejus su mama i councilo skyriu tai tiesiai ir uzpildytum dokumentus kas butu reikalinga...
Atsakyti
QUOTE(audrrrone @ 2010 08 18, 23:40)
man lygiai ta pati istorija,tik kad va as issikrausciau i kita miesta.tai skambinsiu i revenu pranesti nauja adresa ir i jobcentra prasytis sitam mieste apointmento.
o siaip tai as laukciau skambucio,manau tikrai nereiktu laukti tu 5savaiciu.bet jei kas neaisku ar jei kas neramu manau tikrai galima pasiskambinti ir pasitikslinti,nuo to tikrai blogiau nebus mirksiukas.gif

Va siandien gavau laiska is JOB centro kad rugsejo 10 atvaziuoti pas juos, bet tuo metu busim isvyke atostogu doh.gif kazin nieko tokio jei data pakeisiu g.gif
Ai ir vakar dar su vyru kalbejom, sakom viska pildem jo vardu tuos taxus, o tam laiske parasyta kad reikia mano NI ir tik tada jie svarstys del mano taxu, taip ir nesupratom, gal jie sumaise, nes gi darboviete tai mano vyro parasem g.gif ar nekreipti i tai demesio g.gif
Atsakyti
QUOTE(InetaII @ 2010 08 19, 16:56)
Va siandien gavau laiska is JOB centro kad rugsejo 10 atvaziuoti pas juos, bet tuo metu busim isvyke atostogu doh.gif  kazin nieko tokio jei data pakeisiu g.gif
Ai ir vakar dar su vyru kalbejom, sakom viska pildem jo vardu tuos taxus, o tam laiske parasyta kad reikia mano NI ir tik tada jie svarstys del mano taxu, taip ir nesupratom, gal jie sumaise, nes gi darboviete tai mano vyro parasem g.gif  ar nekreipti i tai demesio g.gif

na gal ir nieko nenutiks jei nukelsi ta susitikima del NI bet butinai turi prasinesti.
o ten raso,kad aplamai tu taxu nemokes,nei working nei child taxu,kol neturesi NIN.
Atsakyti
QUOTE(audrrrone @ 2010 08 19, 20:27)
na gal ir nieko nenutiks jei nukelsi ta susitikima del NI bet butinai turi prasinesti.
o ten raso,kad aplamai tu taxu nemokes,nei working nei child taxu,kol neturesi NIN.

Ten buvo parasyta kad jie neturi mano pilnos info, tipo NI neturi, tai atseit jie issiunte mano duomenys i JOB centra ir jie susisieks, na jie jau susisieke, ir dar buvo parasyta kad atseit jie duos man laikina NI bet tai nereiskia kad mokes tuos taxus, nu kazkokios nesamones doh.gif
Atsakyti
QUOTE(InetaII @ 2010 08 19, 18:40)
Ten buvo parasyta kad jie neturi mano pilnos info, tipo NI neturi, tai atseit jie issiunte mano duomenys i JOB centra ir jie susisieks, na jie jau susisieke, ir dar buvo parasyta kad atseit jie duos man laikina NI  bet tai nereiskia kad mokes tuos taxus, nu kazkokios nesamones doh.gif

Be abejo tavo NI number yra butinas, paskambink i job centra ir paprasyk pakeist atvykimo data,manau jokiu problemu nekils,svarbu tik to neignoruot savavaliskai nenueit nedaryt.susitvarkysi su NI ir jie sutvarkys jusu CHC ir WTC. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(svajingos_aukstumos @ 2010 08 19, 15:50)
Taip pensinio amziaus zmonems cia freedom pass vazinejimas nemokamas metro busu,gali kreiptis i councila bet daugiau info rasi transport of london website. Gal gautum kazkiek uz renta jei moki apmoketu kaip tu islaikai zmogu,daugiau ir tikslios informacijos tikrai rasi savo councilo website arba tiesiog nuejus su mama i councilo skyriu tai tiesiai ir uzpildytum dokumentus kas butu reikalinga...

As manau, jei zmogus nemokejes mokesciu, nelabai kas jam suteiks kazka g.gif
Atsakyti
If you were born on or before 5 April 1950, and your sole or principal residence is a London borough, you can apply for a Freedom Pass to help you get around London.

If you were born on or after 6 April 1950 you need to check when you will become eligible.

Del apmokejimu gali buti kad reikalingas gal kaziek pragyventas laikas anglijoj.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif prisipazistu is karto kad visko neperskaiciau, nes jau galva apsisuko blush2.gif , bet man kilo keli klausymai blush2.gif esu as londone tik keleta menesiu o vyras puse metu, po 2 savaiciu atsivezu vaikuti smile.gif tai va kaip suprantu working taxu mes negausim, nes abu dirbam ir pajamos bus didesnes per metus negu 17 000, uz vaika gausim po 20 svaru i savaite, bet kokia dar yra pasalpa kur sake kad jai pajamos nevirsija 30 000 gal daba jau 40 000 yra mokama? blush2.gif , beto kodel man sake kad jai mes uzdirbam maziau negu 40 000 tai gausim ir uz vaika didesnes pasalpas ? apie ka cia eina sneka, gal galite paaiskinti? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mariuska @ 2010 08 19, 21:41)
beto kodel man sake kad jai mes uzdirbam maziau negu 40 000 tai gausim ir uz vaika didesnes pasalpas ? apie ka cia eina sneka, gal galite paaiskinti? 4u.gif

Child tax creditus dar galit gauti.Jei pajamos dideles, tai ten tik £10 i savaite, bet vis sis tas smile.gif
Atsakyti