Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 02 20, 18:23)
Spalvoti lesiai daug kam netinka, as irgi negaliu nesioti jokiu spalvotu, nes visu pirma akys nuo ju asaroja, o antra matau su jais prastai, viskas liejasi.

Viskas aisku,gal man ir netiko,kad spalvoti,pabandysiu nusipirkti vienos dienos lesius,paprastus ir paziuresiu ar man tinka.

QUOTE(Laumė* @ 2011 02 20, 18:25)
man optikoje patikrinimo metu gydytojos paprašius bazinę kreivę išmatuot pasakė, kad nėra reikalo, bo šiuolaikiniai lęšiai, nepaisant to, kad ant jų nurodyta BK, patys prie akies prisitaiko.  doh.gif
gal kažkiek ir prisitaiko, bet man skirtumas dar ir kaip jaučiasi  doh.gif

As vis gi manau,kad bazine kreive svarbi,kaip mano draugei sake,kad jos vyzdziai mazesni,nei lesiu,del to jai netiko spalvoti lesiai g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Kitokia28 @ 2011 02 20, 18:33)
As vis gi manau,kad bazine kreive svarbi,kaip mano draugei sake,kad jos vyzdziai mazesni,nei lesiu,del to jai netiko spalvoti lesiai g.gif .

Bazine kreive nurodo lesio isgaubtuma, tad jokio skirtumo kokie vyzdziai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 02 20, 18:55)
Bazine kreive nurodo lesio isgaubtuma, tad jokio skirtumo kokie vyzdziai  smile.gif

Na gerai,bet kodel tada lauke viskas gerai?Man irgi lauke maciau kuo puikiausiai,o patalpoje viskas liejosi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kitokia28 @ 2011 02 20, 19:01)
Na gerai,bet kodel tada lauke viskas gerai?Man irgi lauke maciau kuo puikiausiai,o patalpoje viskas liejosi biggrin.gif

Gal diametras dar kazka reiskia, bet ne bazine kreive schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 02 20, 19:03)
Gal diametras dar kazka reiskia, bet ne bazine kreive  schmoll.gif

Reiskias kaltas diametras lotuliukas.gif ,o jei rimtai,teks man lekti atgal,kur pirkau laesius ir pasiklausti biggrin.gif
Atsakyti
Diametras neturėtų būti kaltas. Kaip tik bazinė kreivė svarbiau, nes rodo išgaubtumą. Jei išbaubtumas netoks, tuomet prastai matosi ir netinka akiai. O diametras tai kiek akies uždengia, tiesiog lęšio dydis. Spalvotiems lęšiams net sako jog reikia didesnio diametro kad akys didesnės atrodytų.
Atsakyti
as nesioju focus evergreen ir viskas kuo puikiausiai ir matau gerai ir akytes labai grazios spalvos smile.gif beje, kokius tik bandziau visi man tiko. wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Kameja111 @ 2011 02 21, 23:21)
as nesioju focus evergreen ir viskas kuo puikiausiai ir matau gerai ir akytes labai grazios spalvos smile.gif beje, kokius tik bandziau visi man tiko. wink.gif

Tai gal nori mano pabandyti biggrin.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Kitokia28 @ 2011 02 22, 12:39)
Tai gal nori mano pabandyti biggrin.gif ?

nesiojau ir Freshkon colors ir man kuo puikiausiai tiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kitokia28 @ 2011 02 20, 20:01)

Nešiojant spalvotus akių spalvą keičiančius lęšius daug įtakos turi apšvietimas. Tokiuose lęšiuose būna tik centras skaidrus, o šonuose tam tikra spalva. Esant stipresniam apšvietimui, kad į akį patektų mažesnis šviesos srautas akies vyzdis susitraukia ir to centrinio skaidraus lęšio ploto visiškai pakanka geram regėjimui, tačiau, esant patalpose, kur šviesos žymiai mačiau, akies vyzdis prasiplečia, kad į akį patektų daugiau šviesos. Va tada ir pasijaučia spalvotų lęšių "privalumai", nes centrinė skaidri lęšio dalis būna per maža ir spalvotoji dalis ima dengti išsiplėtųsį vyzdį. Štai kodėl prietemoje vaizdas su spalvotais lęšiais dažnai būna tarsi išsiliejęs.
Atsakyti
QUOTE(medlink @ 2011 03 02, 16:31)
Nešiojant spalvotus akių spalvą keičiančius lęšius daug įtakos turi apšvietimas. Tokiuose lęšiuose būna tik centras skaidrus, o šonuose tam tikra spalva. Esant stipresniam apšvietimui, kad į akį patektų mažesnis šviesos srautas akies vyzdis susitraukia ir to centrinio skaidraus lęšio ploto visiškai pakanka geram regėjimui, tačiau, esant patalpose, kur šviesos žymiai mačiau, akies vyzdis prasiplečia, kad į akį patektų daugiau šviesos. Va tada ir pasijaučia spalvotų lęšių "privalumai", nes centrinė skaidri lęšio dalis būna per maža ir spalvotoji dalis ima dengti išsiplėtųsį vyzdį. Štai kodėl prietemoje vaizdas su spalvotais lęšiais dažnai būna tarsi išsiliejęs.

Aciu jums labai,pagaliau kazka paaiskino,man drauge kazkaip panasiai ir aiskino,bet ne taip tiksliai smile.gif .

O kaip tie lesiai,kurie nesmarkiai keicia spalva,patys nera spalvoti,tik su sviesiu atspalviu?Ar jie tokie nebutu?
Atsakyti
QUOTE(Kitokia28 @ 2011 03 02, 20:15)
Aciu jums labai,pagaliau kazka paaiskino,man drauge kazkaip panasiai ir aiskino,bet ne taip tiksliai smile.gif .

O kaip tie lesiai,kurie nesmarkiai keicia spalva,patys nera spalvoti,tik su sviesiu atspalviu?Ar jie tokie nebutu?

Su paryškinančiais lęšiais (pvz. Softcolor) tokių bėdų nebūtų, bet jie ir akių spalvos nepakeistų, tik paryškintų jau esančią. Kai kas nešiojantys paryškinančius sako, kad mato šiek tiek kitaip spalvas, bet tas efektas nėra didelis. Tačiau apskritai spalvoti lęšiai nėra geras pasirinkimas dėl akių sveikatos. Jų oro laidumas nedidelis, jie yra kietesni (bėda, jei akies bazinė kreivė ženkliai skriasi nuo lęšio bazinės kreivės) ir dažniausiai didesnio diametro (dar daugiau dengiama akis ir dar mažesnės galimybės deguoniui pasiekti rageną). Todėl spalvotus lęšius ir rekomenduočiau naudoti saikingai. Jie turėtų būti ne kasdieninis, o labiau kaip kosmetikos priedas vakarėliams ir pan. progoms.
Atsakyti