Įkraunama...
Įkraunama...

Kontaktiniai lęšiai

Gavau šiandien siuntinį ir ant AVAIRA lęšių parašyta aspheric. Ką tai reiškia? Astigmatizmo aš neturiu.
Atsakyti
QUOTE(pumpulpulka @ 2011 06 01, 16:02)
Gavau šiandien siuntinį ir ant AVAIRA lęšių parašyta aspheric. Ką tai reiškia? Astigmatizmo aš neturiu.

Asferiniai kontaktiniai lęšiai koreguoja akies sferines aberacijas. Tai reiškia, kad akies paviršius nėra lygus, todėl spinduliai tinklainėje susiduria ne viename konkrečiame taške, o išplaukusiame rate. Šis reiškinys ypatingai padidėja išsiplėtus vyzdžiui (pvz. vakare). To pasekoje atsiranda reiškinys vadinamas "naktine miopija". Dėl to gali susidaryti trumparegiškumas nuo 0.5 iki 1.25 dioptrijos. Asferiniai lęšiai šio efekto leidžia išvengti.

Čia galite matyti skirtumą vizualiai tarp sferinio ir asferinio lęšio:
http://www.altechna....s.php...ęŔiai

Pavyzdyje naudojami kiti lęšiai, ne kontaktiniai, bet principas vis tiek yra tas pats.

Kalbant žmoniškai, iš principo akies paviršius nėra lygus. Pas ką nelygumai didesni, tai tiems skiriami astigmatiniai lęšiai. O mažesnių nelygumų trūkumus (pvz. įgimtą astigmatizmą, kuris gali būti iki pusės dioptrijos ir pasitaiko maždaug pas kas trečią žmogų) pakoreguoja asferiniai lęšiai. Asferinius lęšius pagaminti yra sudėtingiau ir pagal idėją jie turėtų būti kaip ir geresni. Tik ne visiems tas "gerumas" pajaučiamas. Todėl jei turite mažą astigmatizmą - nauda bus. Jei ne - turbūt naudos nepajausite. Didesniam astigmatizmui, kur cilindras jau nuo 0,75 dioptrijos, reikėtų rinktis astigmatinius lęšius, nes čia asferinės savybės nelabai irgi padės.

Pas mane asmeniškai įgimtas astigmatizmas yra vienoje akyje. Dieną viskas gerai, o vakare viena akis su sferiniais lęšiais kartais pradeda "gliučinti". smile.gif
Atsakyti
sveikos ar matėte euro vaistinėje Lęšių skystis ALL CLeen soft 350 ml. atrodo 17 Lt. tik tai thumbup.gif Akcija lyg ir
Atsakyti
QUOTE(saulenes @ 2011 05 26, 06:28)
Kaip matau ir jūs daug, kas naudojate "Oasys" lešius. Kiap jums jie nešiojasi, neplyšta ankščiau laiko? Kiek aš esu turėjusi juos, tai amžiais, net dviejų savaičių neišnešiodavau, sutrūkinėdavo šoniukai g.gif
Optikoj vis įtikinėdavo, kad patys pačiausi jie doh.gif Šiuo metu nešioju kitos rūšies, tai išmetu ne dėl suplyšimo, o dėl išnešiojimo laiko thumbup.gif

Na matyt aš esu laimingoji: nešioju šiuos lęšius nuo pat jų atsiradimo (prieš tai pirkdavau acuvue advance), nė karto nėra plyšę. Bet aš juos ir perku ne LT, siunčiuosi iš JAV.

QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 05 27, 09:46)
Girdejau labai skirtingu nuomoniu apie siuos lesius, vieni sako tinka geriau nei Biofinity ir Oasys, kiti gi sako, kad nepalyginsi, kieti, akys sauseja.
Zodziu reikia isbandyti ir suzinoti smile.gif

Mano draugei night&day patys pačiausi, o man jie visiškai nepatiko, nėra ko lyginti so oasys.
Bet va neseniai išbandžiau vienadienius acuvue moist, vat čia tai gėris, manau, kad subaigus oasys atsargas pasirinksiu juos.
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Norėjau pasiteirauti ar visos nešiojate kontaktinius lęšius silpnesnius nei akinukus? rolleyes.gif

Nusipirkau lęšius, tačiau visą dieną nešiodama jaučiau diskomfortą lyg nedamatyčiau. Su jais būdama tikrai negalėčiau vairuoti doh.gif Kadangi ir vyras nešioja lęšius, važiuodami tikrinomės kaip ženklus matom - lyg ir panašiai, bet jo lęšiai silpnesni, nes akys pasilpusios unsure.gif

Prieš kelis metus esu bandžiusi vienadienius. Tada tik pamenu, kad negalėjau atsidžiaugti jomis - taip viską ryškiai mačiau ir nieko ant nosies nebuvo thumbup.gif biggrin.gif Bet neatsimenu kokios dioptrijos buvo parinktos unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2011 06 07, 01:15)
Sveikutės  4u.gif

Norėjau pasiteirauti ar visos nešiojate kontaktinius lęšius silpnesnius nei akinukus?  rolleyes.gif

Nusipirkau lęšius, tačiau visą dieną nešiodama jaučiau diskomfortą lyg nedamatyčiau. Su jais būdama tikrai negalėčiau vairuoti  doh.gif Kadangi ir vyras nešioja lęšius, važiuodami tikrinomės kaip ženklus matom - lyg ir panašiai, bet jo lęšiai silpnesni, nes akys pasilpusios  unsure.gif

Prieš kelis metus esu bandžiusi vienadienius. Tada tik pamenu, kad negalėjau atsidžiaugti jomis - taip viską ryškiai mačiau ir nieko ant nosies nebuvo  thumbup.gif  biggrin.gif Bet neatsimenu kokios dioptrijos buvo parinktos  unsure.gif

Sveiki,

as nesioju lesius 0.5 dioptriju silpnesnius nei akiniai.
Pagal gydytoju nurodytus ir ju turimas lenteles, tureciau rinktis 0.25 silpnesnius lesius, bet jie man buna per stiprus, per ryskiai su jais matau, svaigsta galva, skauda akis.

O kokius lesius jus bandete?
Nes kiek teko ivairiu bandyti, tai nors pirkdavau visada tu paciu dioptriju, bet su kaikuriais matydavau blogiau nei su kitais. Dabar naudoju nuolat tuos pacius ir jau zinau kokiu dioptriju man reikia.
Jus pirkote lesius pagal akiniu recepta ar tikrinote regijima pries perkant lesius?
Ir kiek mazesnius dioptrijus jus pirkote?
Atsakyti
QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2011 06 07, 10:13)
Sveiki,

as nesioju lesius 0.5 dioptriju silpnesnius nei akiniai.
Pagal gydytoju nurodytus ir ju turimas lenteles, tureciau rinktis 0.25 silpnesnius lesius, bet jie man buna per stiprus, per ryskiai su jais matau, svaigsta galva, skauda akis.

O kokius lesius jus bandete?
Nes kiek teko ivairiu bandyti, tai nors pirkdavau visada tu paciu dioptriju, bet su kaikuriais matydavau blogiau nei su kitais. Dabar naudoju nuolat tuos pacius ir jau zinau kokiu dioptriju man reikia.
Jus pirkote lesius pagal akiniu recepta ar tikrinote regijima pries perkant lesius?
Ir kiek mazesnius dioptrijus jus pirkote?

Pirkau ACUVUE Oasys. Ir MB patenkintas, ir šiaip kiek girdėjau atsiliepimus - vieni geriausių šiuo metu smile.gif

Prieš perkant, tikrinausi regėjimą. Pirkau kaip ir rekomenduojama 0.25 dioptrijomis silpnesius. Tik va, mano viena akis lyg 0.25 silpnesnė (nuolat su ja problemos hihihi.gif kartais perku akinius vienodo stiprumo abiems akims, kartais vienas lęšis silpnesnis smile.gif ). Kontaktinius lęšius pirkau vienodo stiprumo abiems akims - gal todėl jaučiu diskomfortą g.gif Bandžiau markstytis, žiūrėt ir viena akimi, ir kita - atskirai žiūrint lyg ir nieko... Na, bet apskritai, kažkoks nekoks jausmas unsure.gif Skaičiau, kad prie tokio matymo priprantama, nes tikrai su lęšiais silpniau matai, o kiti perkasi tokio stiprumo, kaip pirktų akinius... Tai parūpo kaip jūsų dauguma nešioja rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2011 06 07, 11:25)
Pirkau ACUVUE Oasys. Ir MB patenkintas, ir šiaip kiek girdėjau atsiliepimus - vieni geriausių šiuo metu smile.gif

Prieš perkant, tikrinausi regėjimą. Pirkau kaip ir rekomenduojama 0.25 dioptrijomis silpnesius. Tik va, mano viena akis lyg 0.25 silpnesnė (nuolat su ja problemos hihihi.gif kartais perku akinius vienodo stiprumo abiems akims, kartais vienas lęšis silpnesnis smile.gif ). Kontaktinius lęšius pirkau vienodo stiprumo abiems akims - gal todėl jaučiu diskomfortą  g.gif Bandžiau markstytis, žiūrėt ir viena akimi, ir kita - atskirai žiūrint lyg ir nieko... Na, bet apskritai, kažkoks nekoks jausmas  unsure.gif Skaičiau, kad prie tokio matymo priprantama, nes tikrai su lęšiais silpniau matai, o kiti perkasi tokio stiprumo, kaip pirktų akinius... Tai parūpo kaip jūsų dauguma nešioja  rolleyes.gif

As taipogi nesioju Acuvue Oasys ir kaip minejau visa perku 0.50 silpnesnius, nei mano regejimas ir akiniai. O kad su lesiais silpniau matoma nesutinku, kaip tik sakyciau atvirksciai. Ir nors perku lesius silpnesnius visvien su jais matau geriau nei su akiniais.

Mano viena akis taipogi 0.25 silpnesne, kaikurios gydytojos pataria imti vienodi stiprumo lesius, nes atseit mano didelis minusas, tai to skirtumo nesijus ir man bus lengviau, nes nesumaisysiu lesiu, bet ka besakytu, as nesiodama vienodo stiprumo lesius jauciu diskomforta, tad nesioju skirtingu dioptriju, kaip ir priklauso.

Gal jus tiesiog nepripratore prie lesiu? Nes man, po metu pertraukos, grizus prie lesiu, buvo sunkus adaptacinis laikotarpis, tai bandziau pratintis palaipsniui - po kelias valandas per diena.
Atsakyti
QUOTE(Diax @ 2011 06 07, 01:15)
Norėjau pasiteirauti ar visos nešiojate kontaktinius lęšius silpnesnius nei akinukus?  rolleyes.gif

Mano lęšiai silpnesni už akinius 0,75. Tiesa, minusas gan didelis, gal dėlto toks skirtumas.
Atsakyti
mergaitės o kiek laiko jums reikėjo kol pripratote pačios įsidėti ir išsiimti Lęšiukus be jaudulio, kad nepavyks ir pan? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Sky Cloud @ 2011 06 07, 12:07)
mergaitės o kiek laiko jums reikėjo kol pripratote pačios įsidėti ir išsiimti Lęšiukus be jaudulio, kad nepavyks ir pan? blush2.gif

kokiu 2-3 savaiciu idedant ir isimant kasdien.
Bet mano mama ir po menesio neismoku, taipkad cia lb individualu smile.gif
Atsakyti
Mums su vyru patys geriausi iš išbandytų yra šitie

user posted image

QUOTE(nedote @ 2011 06 02, 12:56)
sveikos ar matėte euro vaistinėje Lęšių skystis ALL CLeen soft 350 ml. atrodo 17 Lt. tik tai thumbup.gif  Akcija lyg ir

tikrai taip, ką tik nusipirkau thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutulyte: 07 birželio 2011 - 12:49