O aš pirkau praeitą savaitę iš lęšis.lt ir viskas tvarkoj

sveikos mergaites,
ilga laika nesioju akinius, bet labai uzsinorejau pabandyti kontaktinius lesius. Tik cia paskaitinejusi nelabai isivaizuoju nuo ko pradeti, kaip tuos lesius issirinkti, jei zinau tik savo akiu stipruma. o kaip tas bazines kreives ir diametrus pasirinkti?
ar dar kazka gal reikia zinoti? kazkokia pauksciu kalba cia man kol kas
galvojau- zinai, kiek labai tavo akys nusilpusios- nueini ir pagal tai nusiperki tuos lesius, o dabar kai pradejau dometis, ziuriu ten visokiu ypatybiu pas juos daug
ilga laika nesioju akinius, bet labai uzsinorejau pabandyti kontaktinius lesius. Tik cia paskaitinejusi nelabai isivaizuoju nuo ko pradeti, kaip tuos lesius issirinkti, jei zinau tik savo akiu stipruma. o kaip tas bazines kreives ir diametrus pasirinkti?

QUOTE(MuzikALI @ 2010 07 27, 13:34)
sveikos mergaites,
ar dar kazka gal reikia zinoti? kazkokia pauksciu kalba cia man kol kas
galvojau- zinai, kiek labai tavo akys nusilpusios- nueini ir pagal tai nusiperki tuos lesius, o dabar kai pradejau dometis, ziuriu ten visokiu ypatybiu pas juos daug 

Nueikite pas oftolmolaga ir jis pades jums issirinkti tinkamus lesius

QUOTE(B.r.i.u.n.e.t.e @ 2010 07 27, 13:38)
tai va, kad as norejau internetu juos isigyti, is manolesiai.lt ar kazkur pan.
o siaip lesius perkant pirma karta kokius dar dalykelius reikes isigyti? dezute jiems laikyti, skysti ir t.t...?
QUOTE(MuzikALI @ 2010 07 27, 13:43)
o siaip lesius perkant pirma karta kokius dar dalykelius reikes isigyti? dezute jiems laikyti, skysti ir t.t...?
pirma karta tikrai nepatarciau rinktis lesius savarankiskai.
Akis turi apziureti gydytojas, jis nuspres kokia bazine kreive ir diametras jums reikalingas, kokie lesiai jums bus tinkamiausi. O galbut bendrai jusu akims lesiu negalima? Todel geriau nerizikuokite.
Geriau nueikite apziurai ir konsultacijai, o veliau jau galesite pirkti lesius be gydytojo

Reikes isigyti tirpala ir konteineri (dazniausiai buna kartu su tirpalu). Galbut dar prireiks dirbtiniu asaru.
QUOTE(MuzikALI @ 2010 07 27, 13:43)
Tik gydytojas gali pamatuoti akies išlinkimą (bazinę kreivę). Be to, akiniai ir lęšiai skiriami skirtingo stiprumo (mano akiniai berods 0,75 stipresni nei lęšiai). Tad pas akių gydytoją apsilankyti teks, o po to lęšius nusipirksite kur norėsite.
O įsigyti reiks kaip ir išvardinote: dėžutę laikymui ir skystį (šiaip prie didelių skysčio buteliukų beveik visada būna ir dėžutės lęšiams laikyti).
Šiaip aš patarčiau pirmuosius lęšius įsigyti kuo pigesnius, nes gali ir netikti ar nepatikti akims. Man pačiai pirmą kartą netiko lęšiai pagal bazinę kreivę, slidinėjo akyje, tad teko įsigyti mažesnius.
Pasikartojau

QUOTE(Ramera @ 2010 07 27, 15:21)
Šiaip aš patarčiau pirmuosius lęšius įsigyti kuo pigesnius, nes gali ir netikti ar nepatikti akims. Man pačiai pirmą kartą netiko lęšiai pagal bazinę kreivę, slidinėjo akyje, tad teko įsigyti mažesnius.
Gal greičiau nedidelį kiekį, t.y. pirkti vieną porą pabandymui, ne daugiau (vėliau, kai žinosite, kas geriausiai tinka, tai galima pirkti po daug - tada labai susitaupo).
O pigiausių tai nežinau nežinau...

QUOTE(TekilaSunrise @ 2010 07 27, 17:09)
Gal greičiau nedidelį kiekį, t.y. pirkti vieną porą pabandymui, ne daugiau (vėliau, kai žinosite, kas geriausiai tinka, tai galima pirkti po daug - tada labai susitaupo).

Taip, tą ir turėjau omenyje, nes šiaip nelabai gi tos kainos skiriasi

dekui visoms uz pagalba
ne taip viskas paprasta kaip galvojau

ne taip viskas paprasta kaip galvojau

QUOTE(MuzikALI @ 2010 07 28, 08:53)
Užtat paskui viskas labai paprasta

Lauksim pirmųjų įspūdžių, parašykit, kaip sekėsi

Norėjau paklausti perkančių lęšius internetu ar pirkot iš Lenses2buy.lt. Tiesiog iš visų parduotuvių [tiek užsieninių, tiek lietuviškų] mano norimiems lęšiams - tai pats geriausias variantas. O kai skirtumas ženklus - pradedi galvoti kad kažkas ne taip