Sveikutės, įdomu būtų sužinoti jūsų nuomonę apie vardą Aura? Ne Aurelija, ne Aurėja, o tiesiog Aura. Mūsų dukrytė šiuo vardu, ir man jau atsibodo visiems kartot kad ji Aura o ne Aurelija... Na mums ji Aurutė, Aurulka, Aurytė... Pasakykit savo nuomonę

Man atrodo grubokas
Mergytei norėtųsi kažko švelnesnio...

Mergytei norėtųsi kažko švelnesnio...
man sitas vardas irgi trumpinys nuo Aurelijos

Esam įpratę, kad mažam vaikiukui labiau tinka švelnesni vardai, bet kai ji bus panelė - niekam neklius toks vardas. Beveik visos suaugusios Aurelijos tampa Auromis. Galima šį vardą girdėti ne kaip grubų, o kaip didingą - AURA.
Vardas kaip vardas, bet pati reiksme Auros, kaip bendrinio zodzio man nepatinka, todel neduociau savo vaikui tokio vardo.
O kad galvoja, kad Aura tai trumpinys- tai nieko nuostabaus-
paszistu Kriste ir Auste, apie kurias ir as ir kiti galvodavo, kad Kristina ir Austeja, pasirodo, kad ne
O kad galvoja, kad Aura tai trumpinys- tai nieko nuostabaus-
paszistu Kriste ir Auste, apie kurias ir as ir kiti galvodavo, kad Kristina ir Austeja, pasirodo, kad ne

QUOTE(Onora @ 2006 01 10, 09:36)
Vardas kaip vardas, bet pati reiksme Auros, kaip bendrinio zodzio man nepatinka, todel neduociau savo vaikui tokio vardo.
Nepatinka reiškmė? Juk Aura kilusi iš lotyniško žodžio "auksas". Jaučiate priešiškumą auksui?

O, visiškai analogiška situacija atsitiko mano bendradarbei. Ji savo dukrą pavadino Juste, ne Justina o tiesiog Juste. Tai pasakojo, kai poliklinikoj pildė kortelę, seselė paklausė, koks mergaitės vardas, mama pasakė - Justė, o seselė ant kortelės užrašė Justina
.
Ir jai kaip ir tau jau atsibodo visiems aiškint, kad pilnas mergaitės vardas yra Justė, o ne Justina. O ypač savo mamai. Ji aiškina, kad trumpinkit vardą kaip norit, bet dokumentuose turėjot užrašyt Justina, nes tokio vardo kaip Justė nėra
O aš už trumpus vardus
, Man Aura skamba labai didingai.

Ir jai kaip ir tau jau atsibodo visiems aiškint, kad pilnas mergaitės vardas yra Justė, o ne Justina. O ypač savo mamai. Ji aiškina, kad trumpinkit vardą kaip norit, bet dokumentuose turėjot užrašyt Justina, nes tokio vardo kaip Justė nėra

O aš už trumpus vardus

QUOTE(Erina @ 2006 01 11, 16:13)
O, visiškai analogiška situacija atsitiko mano bendradarbei. Ji savo dukrą pavadino Juste, ne Justina o tiesiog Juste. Tai pasakojo, kai poliklinikoj pildė kortelę, seselė paklausė, koks mergaitės vardas, mama pasakė - Justė, o seselė ant kortelės užrašė Justina
.
O aš už trumpus vardus
, Man Aura skamba labai didingai.

O aš už trumpus vardus

Yra yra, mano pilnas vardas Justė, ne Justina, bet kažkaip problemų neturėjau, tik viena mokytoja nors tu ją užmušk vadino mane Justina...
O Aura man tai gražus vardas aš iškart apie auksą pagalvojau, o neapie Aureliją ar pan...
Na nors kažkam patinka šis vardas
... O tai jau galvojau kad visi bus prieš... Na ir aš iš pradžių kažkaip nesusižavėjau juo, bet vyras kažkur išgirdo , jam gražiai nuskambėjo, tai sako gal pavadinkim savo mažę taip. Na kadangi pirmajai vardą rinkau aš, tai antrai kaip ir vyras turėjo pirmenybę
. Nors mes visą mėnesį jos neregistravom, rinkom vis vardą... Ir kuom ji nebuvo - ir Lauryna, ir Martyna, ir ir Rugile ir Kamile, na bet nelipo jai joks vardas, pavadinam dieną kitą - na nelimpa... Ir galų gale gryžom prie pradinio varianto - Aura... O dabar tai kitokio išvis neįsivaizduojam, Aurutė ir viskas...

Man tai irgi sis vardukas

QUOTE(Kenga @ 2006 01 11, 11:46)
Nepatinka reiškmė? Juk Aura kilusi iš lotyniško žodžio "auksas". Jaučiate priešiškumą auksui? 

O zmogaus aura bioenergetine ar kokia irgi nuo zodzio auksas

Man Aura, vardas panasiai kaip Karma