Įkraunama...
Įkraunama...

Pliusai ir minusai gyventi soduose

mamutas, neperšu, tik kiekviena diskusijos dalyvė pasakoja būtent apie savo patirtį ir savo gyvenimą, kodėl aš nepriekaištauju, kodėl tu (ar kita) kiši tą savo gyvenimą, pasakoji apie tai kaip tau yra geriau ir rodai jį kaip pavyzdį visiems. biggrin.gif

Man atrodo, kad kiekvienas remiasi sava patirtim. O kas iš to išplaukia, kiekvienas pasiims kas jam priimtina, artima ar pan. Arba atmes.

Todėl nesakau, kad mano nuomonė privalomai turi būti etalonas. Ne. Bet aš turiu argumentų, kurie egzistuoja, kaip kad gyvenimas ne ant asfalto ir faktas, kad Vln sočiai žalių zonų pačiame centre. Ir kt. . T.y. remiuosi faktais, o ne sugalvoju iš lempos ar kuriu pasakas. cool.gif
Atsakyti
tema yra pliusai ir minusai gyventi soduose o ne butas ar namas tad reiktu ir diskutuoti pgl tema.
gyvenu ne sode ir ne bute tad manau saliskai galiu pasakyti:
pagrindinis minusas sode yra mazi zemes sklypai t.y.6 arai, ne del to kad man daug zemes reiktu o del to kad kaimynu namas labai jau arti nebent kampinis sklypas butu, minusas ir blogi, siauri keliukai, bet cia jau ne visur jie tokie, bet daug kur man teko tokius matyti.
vienas didziausiu pliusu nuosavas kiemas, zaluma, sodas, vaiko zaidimu aikstele, parkingas...
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 10 09, 14:59)
Tai čia parašiau jau didžiausią sumą, realiai tai ji trečdaliu mažesnė paprastai.
Aš jau tyliu. smoke.gif 
..tik Subjektyvi dar tegul įvardina tuos sodus, kur prie Antakalnio ir bomžai kai kur apsigyvenę..gal kartais nežinau..gal mano pašonėje.

O soduose turėt namą yra GĖRIS.  wub.gif
Viskas- mano diskusija baigta. rolleyes.gif

Čia kur kapinės pakeliui į sodus. Ar tik ne Rokantiškės? Ten daug menininkams priklausančių sklypų, kurie apleisti, o šalia naujakuriai pasistatę namus, susitvarkę sklypus. Reikės draugų paklausti, kaip tiksliai vadinasi ta sodų bendrija.
Atsakyti
QUOTE(senamiestizz @ 2009 10 09, 18:29)
tema yra pliusai ir minusai gyventi soduose o ne butas ar namas tad reiktu ir diskutuoti pgl tema.
gyvenu ne sode ir ne bute tad manau saliskai galiu pasakyti:
pagrindinis minusas sode yra mazi zemes sklypai t.y.6 arai, ne del to kad man daug zemes reiktu o del to kad kaimynu namas labai jau arti nebent kampinis sklypas butu, minusas ir blogi, siauri keliukai, bet cia jau ne visur jie tokie, bet daug kur man teko tokius matyti.
vienas didziausiu pliusu nuosavas kiemas, zaluma, sodas, vaiko zaidimu aikstele, parkingas...

drinks_cheers.gif kaip užmiesty sode išties per mažai žemės ir per siauri keliai drinks_cheers.gif Daugiau viskas panašiai kaip nuosavų namų kvartale, tik gal jaukiau, nes nauji kvartalai plynam lauke, o čia medžiai užaugę, daug žalumos. Nors, kita vertus, šalia Kauno yra tokių naujų rajonų, kur ir žemės nedaug, namai sublokuoti, ir keliukai labai siauri. Čia statybų bumo padariniai.
Atsakyti
QUOTE(dije @ 2009 10 09, 14:59)
Tai čia parašiau jau didžiausią sumą, realiai tai ji trečdaliu mažesnė paprastai.

Ar man su matematika prastai, ar gaunasi grubiai 700 lt sezonui blink.gif 200 kv . m namui blink.gif Ar čia mėnesiui skaičiuojat? g.gif Bet tada keista, kad kas mėnesį vežat unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 10 09, 22:01)
Ar man su matematika prastai, ar gaunasi grubiai 700 lt sezonui  blink.gif  200 kv . m namui 

nu metam nerealu schmoll.gif tai mėn apie 150lt??? netikiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Will @ 2009 10 09, 22:01)
Ar man su matematika prastai, ar gaunasi grubiai 700 lt sezonui  blink.gif  200 kv . m namui  blink.gif  Ar čia mėnesiui skaičiuojat?  g.gif  Bet tada keista, kad kas mėnesį vežat  unsure.gif

ta prasme-per maza suma?
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2009 10 09, 22:14)
nu metam  nerealu  schmoll.gif  tai mėn apie 150lt???  netikiu  g.gif

va va drinks_cheers.gif
Dar net mažiau gaunas išdalinus po vieną, nes aš šildymui maždaug 6-7 mėnesius skaičiuoju g.gif

QUOTE(dije @ 2009 10 09, 22:16)
ta prasme-per maza suma?

aha, labai mažoka, manau unsure.gif nebent šildot ne viską ir nedidelę tempetaratūrą kambariuose palaikot g.gif
Beje, ar šildotės jau? ax.gif
Atsakyti
Skaitau čia apie kūrenimą malkomis ir prisiminiau, kad neseniai straipsnį skaičiau bei komentarus. Kaip tik į temą, ten keli komentarai apie kūrenimo malkomis ypatumus ir pigumus.
Atsakyti
na jei del sildymo malkomis tai nemanau kad daug pigiau sildytis malkomis nei bute uz sildyma moketi pvz mes jau pora savaiciu sildomes, ziemos sezonui reikia ne maziau 2 masinu malku, ir perkame dazniausiai uosines arba berzines tai kaina kaip ir ne maza gaunasi, apie 1500+skaldymas, sunesimas i sandeli, ir pats sildymo katilo kurenimas kuri reikia kurenti kasdien per sildymo sezona, bet komfortas kai kambaryje 22-24 silumos, kai tuo tarpu kai gyvenome bute buvo vos 17-18
Atsakyti
QUOTE(senamiestizz @ 2009 10 10, 09:31)
na jei del sildymo malkomis tai nemanau kad daug pigiau sildytis malkomis nei bute uz sildyma moketi pvz mes jau pora savaiciu sildomes, ziemos sezonui reikia ne maziau 2 masinu malku, ir perkame dazniausiai uosines arba berzines tai kaina kaip ir ne maza gaunasi, apie 1500+skaldymas, sunesimas i sandeli, ir pats sildymo katilo kurenimas kuri reikia kurenti kasdien per sildymo sezona, bet komfortas kai kambaryje 22-24 silumos, kai tuo tarpu kai gyvenome bute  buvo vos 17-18

jus cia juokaujat?

pvz. praitais metais 200 kv.m. nama apsiltint kas menesi malkom/ briketais kainavo 200-300 lt.
dujom kainuotu 700 lt.
buto tokia kvadratura- 2000 lt
g.gif

Papildyta:
QUOTE(Subjektyvi @ 2009 10 09, 19:04)
Čia kur kapinės pakeliui į sodus. Ar tik ne Rokantiškės? Ten daug menininkams priklausančių sklypų, kurie apleisti, o šalia naujakuriai pasistatę namus, susitvarkę sklypus. Reikės draugų paklausti, kaip tiksliai vadinasi ta sodų bendrija.

Subjektyvi, nenurimstat lotuliukas.gif

kai ieskojom sklypo, rinkomes is sodu, nauju gyvenvieciu, senu gyvenvieciu. Issirinkom soda. nors keliai platus, sklypai 8-12 aru visi, minusu yra, bet nesiplesiu.
o i jusu komentara- musu bendrijoj , nors ner bomzu, bet yra apleistu namuku, kas nepuosia gal aplinkos, bet kai ziurejom senas gyvenvietes- apleistu, uzkaltais langais, su rudijanciom auto kiemuose- matem kur kas daugiau, ir man jau geriau mazas namukas uz tvoros, nei 300 kv.m. vaiduoklis po langais g.gif
apie naujas gyvenvietes net nekalbu- dauguma laukuose stovi, o dabartines krizes metu- su likimo valiai pastatytais pamatais, muro sienom ir t.t., jau nekalbant apie privaziavimus. o ir del kaimynu- drauge naujam kvartale negali atsigint jos vaika auklejancios bobos gariunines, kuri ir pakeiksnot linkusi ji del kiekvieno s....
zodziu, manau kiekviena vieta gali but gera ar bloga individualiai, nereikia klijuot etikeciu wink.gif
Papildyta:
QUOTE(mamutas @ 2009 10 09, 15:47)
Taip, diskusijas baigiam, tiesiog keistai atrodo Subjektyvi bandymai savo gyvenimo būdą kitiems įpiršti kaip patį geriausią, juo labiau, kad jis tikrai nėra pats geriausias, geriausia yra namas Žvėryne  biggrin.gif  lotuliukas.gif  Subjektyvi, kažkokie kompleksai pas Jus, kad manote, kad tai, ką darote, turi būti geriausia.  g.gif

na jau ir as linkstu prie sios minties.. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nada...: 10 spalio 2009 - 08:50
jus cia juokaujat?

pvz. praitais metais 200 kv.m. nama apsiltint kas menesi malkom/ briketais kainavo 200-300 lt.
dujom kainuotu 700 lt.
buto tokia kvadratura- 2000 lt

nelabai isivaizduoju buto 200 kv.m. lotuliukas.gif
3 k buto sildymo menesio kastai iki 300 lt, pabreziu tik sildymo tongue.gif
musu namas 100kv.m. isdalinus 1500 i 7 men gautusi virs 200 kas menesi bet kur dar darbas? aisku visa tai atperka visi namo privalumai thumbup.gif
Atsakyti