Įkraunama...
Įkraunama...

Pliusai ir minusai gyventi soduose

QUOTE(Nerutė @ 2008 03 31, 23:26)
Taip pat ne vienodi finansiniai pajegumai - jei kalba eina apie koki nors metimasi baigiais visos talkos - nes visi neturi ka mest o va vienam bashliuot nesinori  blush2.gif

kas liecia sodu valdzia ir susirinkimus tai bobu turgus ne kitaip - susirenka pencinyku kruva ir vienas per kita ir vienas ant kito klykia - kas kam 2 cm nugvelbe, kieno suo kur kam prikakojo, kas gyvatvore ne taip pasodino  ir pan....
Keliuose dalyvavom dabar sakem nebedalyvausim, vis tiek ten nieko nenusprendziatik susirenka sutve parekaut...

pas mus sodai mažiukai.. apie 150 namukų.. apie 40 gyvena bigsmile.gif kiek užmatau tai dar trejos statybos vasarą nusimato...
aišku kai buvo susirinkimas ir pakrypo kalba apie bendrą apšvietimą tai visi negyvenantys piestu stojo... na tai atidėjom keliem metam... dėl gatvių (realiai pas mus tai tik 4 gatvelės lotuliukas.gif )asfaltavimo kažkaip nesusitarėm... aš ir pati kažkodėl esu pireš cool.gif lakstys kaip bepročiai visi schmoll.gif
o šiaip tai pakankamai gražiai tas susirinkimas praėjo...

šiukšles veža du kartus per mėn...

aišku artėja vasaros sezonas.. tai savaitgaliais muzikos bus daugiau.. na bet tokia jau mūsų sodininkų dalia...aš tai tikiuos kad mūsų sodeliai ilgainiui pavirs gražia gyvenviete, nes tokią tendensiją matau....
Atsakyti
QUOTE(Lotavita @ 2008 03 31, 16:05)
,
tai nesuprantu, ka tas musu sodu pirmininkas nusipezejo.....tipo mokesit nario mokesti po 180 Lt į mėnesį.....gal sakau biški mėnesius su metais supainiojo

O pas mus metinis mokestis 200lt blink.gif
Atsakyti
Nu tai sweikutės. Pabazarysiu apie mūsų sodą. Čia tipo Vilniuj veiksmas vyksta. Mokam mes kol kas po 15lt. už arą, kartą per metus. Dar papildomai mokam už vandenį, (už žiemos sezoną) 100lt. Kartais, kai kam nors ypatingai reik, pasitaiko papildomų susimetimų. Tai būna retai. Bet susirinkimai, tai tikras smagumas. Susirenka daug garbių žmonių ir prasideda... Labai smagu būna dalyvaut...
Atsakyti
QUOTE(zalias3 @ 2008 04 02, 00:30)
susirinkimai, tai tikras smagumas. Susirenka daug garbių žmonių ir prasideda... Labai smagu būna dalyvaut...

Tai jau tikrai, laukiu nesulaukiu tu susirinkimu lotuliukas.gif
Bet kas baisiausia, kad tie pensininkai, daznai patys uz nieka nenorintys moket ir nemokantys, bet kokias iskilusias bedas vercia ant tu, kurie pastoviai gyvena, baisiausia, kai buvo iskeltas klausimas del elektros skolu, tai toks vajus kilo doh.gif tipo tie NAUJI, vagia elektra, o mes vargsai turim moket doh.gif
Kai su buhalteriu pakalbam, tai pasirodo, susimoka uz metus tie pensininkai 10 lt, ir viskas, mes mokam kas menesi apie 160 - 180 Lt, bet pas mus viskas nauja (visos instaliacijos, laidai, deze ant stulpo kaip priklauso ..t.t), o tose senose sodininku bakužėse visi laidai seni, supuve, sienos per ziema dregnos, gaunasi elektros nuotekis (cia mano vyras toj srity protingas blush2.gif ), bet kur tu jiems irodysi, vis tiek kalti tie NAUJI gyventojai...
Atsakyti
Labukas 4u.gif

QUOTE(zalias3 @ 2008 03 29, 01:32)
Nu tai pagaliau atsiradot. Aš jau maniau, kad jus kiaušiniai sutraiškė. Ar jau pasėjot pomidorus? Ir paprikas?
Papildyta:
Nu tai nepergyvenk, jei kapeika atsiranda ir darbai juda, tai nepamiršk, jog artėja statybų galas. Visos statybos kada nors pasibaigs. Sėdėsi sau kieme, ir kokteilį šlamši. biggrin.gif

Nepasėjau nei pomidorų anei paprikų. Čia ko gero kalbi apie šiltnamį, nes lauke tai tikrai ankstoka. Nebus pas mus šiltnamio, daržininkyste neužsiimsim. Aš tik palei tvorą tokią siaurutę lysviukę sukasiau ir svogūniukus sukišau laiškams, manau tuo mano daržas ir apsiribos šiemet biggrin.gif

QUOTE(Lotavita @ 2008 03 31, 17:05)
,
tai nesuprantu, ka tas musu sodu pirmininkas nusipezejo.....tipo mokesit nario mokesti po 180 Lt į mėnesį.....gal sakau biški mėnesius su metais supainiojo

tai greičiausiai, kad apie metinį mokestį kalbėjo, nekitaip g.gif

QUOTE(akvilyte @ 2008 03 31, 21:06)
stojimo mokėjom berods 100lt  g.gif  o nario metinis yra... nepamenu kiek  blush2.gif  irgi pie 100 g.gif

Šitų dalykų mes dar nesusitvarkėm, net tiesą pasakius nežinau kurioj vietoj tas pirmininkas įsikūręs. unsure.gif Reiks eit ieškot kažkaip, reik narystę susitvarkyt, a tai kaip susikaups paskui sumelė blink.gif
Papildyta:
QUOTE(Nerutė @ 2008 03 31, 23:26)
Laba diena  4u.gif tiksliau vakaras  blush2.gif
kokia temuke atradau  thumbup.gif
Mes 1.5 metuku jau soduke tupim  4u.gif
Viskas cia labai super duper tik va kaiminyste ne kokia sad.gif Aisku turim ir labai puikiu
Taip pat ne vienodi finansiniai pajegumai - jei kalba eina apie koki nors metimasi baigiais visos talkos - nes visi neturi ka mest o va vienam bashliuot nesinori  blush2.gif
kas liecia sodu valdzia ir susirinkimus tai bobu turgus ne kitaip - susirenka pencinyku

Sveika prisijungus 4u.gif
Smagu, kad mūsų vis daugėja thumbup.gif

O jau tie pensininkai doh.gif Aš įsivaizduoju kokį turgų jie padaro už 2 cm žemės doh.gif

Vat visa laimė tai ką turim, tai padorius kaimynus. Iš vieno ir iš kito šono mūsų abu kaimynai gyvenantys nuolatinai, tai mūsų namuką pasaugo, kad vagys nelįstų. Ir šiaip jau su daug kuo kalbėjom, kad nuolatinių gyventojų vis daugėja, o ypač aplinkui mus, visi statosi, renovuojasi savo namukus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amunette: 04 balandžio 2008 - 10:02
Mes darzininkyste irgi neuzsiimam (nors pagal specialybe reiketu ax.gif , bet kaip sakoma, šiaučius basas, kriaučius nuogas blush2.gif), bet siltnamio tai negaliu atsisakyt, kur jau be savu ridikeliu, agurku ir pomidoru thumbup.gif vaikas pernai kasdien lakste, vis nusiskina agurka, hmmm, nanu, sako, dar tik vos du metukai buvo, dabar tai is viso baisus sodininkas, ir pagrebliuot, ir palaistyt, tik duok doh.gif
Dar vat prieskoniniu zoleliu visokiu galybe sodinu, o daugiau tai neeee, is vis nepatinka, kai bulves pas zmones apie langus auga lotuliukas.gif
Kai mes sita soda pirkom, tai be keliu kvadratiniu metru zolytes, is visu virs 11 a buvo vieeeeeen lyyyyysves doh.gif , kol as jas isnaikinau doh.gif cesnakai is pievos dar pora metu vis lisdavo lauk doh.gif
Daigu neauginam, perkam, kol kas neteko nusivilt (ko nepasakyciau apie seklas, nes ant pakelio viena raso, o uzauga velniai zino koks slamstas doh.gif ), tegul kiekvienas daro tai, ka geriausia moka, o visa kita galima nusipirkt ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varla: 04 balandžio 2008 - 10:11
klausykit, o kaip pas jus atsiskaitymas už elektrą??? nes pas mus čia tai tokie cirkai vyksta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(varla @ 2008 04 04, 11:08)
Mes darzininkyste irgi neuzsiimam (nors pagal specialybe reiketu  ax.gif , bet kaip sakoma, šiaučius basas, kriaučius nuogas  blush2.gif), bet siltnamio tai negaliu atsisakyt, kur jau be savu ridikeliu, agurku ir pomidoru  thumbup.gif  vaikas pernai kasdien lakste, vis nusiskina agurka, hmmm, nanu, sako, dar tik vos du metukai buvo, dabar tai is viso baisus sodininkas, ir pagrebliuot, ir palaistyt, tik duok  doh.gif
Dar vat prieskoniniu zoleliu visokiu galybe sodinu, o daugiau tai neeee, is vis nepatinka, kai bulves pas zmones apie langus auga  lotuliukas.gif
Kai mes sita soda pirkom, tai be keliu kvadratiniu metru zolytes, is visu virs 11 a buvo vieeeeeen lyyyyysves  doh.gif , kol as jas isnaikinau  doh.gif  cesnakai is pievos dar pora metu vis lisdavo lauk  doh.gif
Daigu neauginam, perkam, kol kas neteko nusivilt (ko nepasakyciau apie seklas, nes ant pakelio viena raso, o uzauga velniai zino koks slamstas  doh.gif ), tegul kiekvienas daro tai, ka geriausia moka, o visa kita galima nusipirkt  ax.gif

O pas mus tik 6 su biškiu aro, tai ten apie šiltnamį tik pasvajot. Pievukės paliekam vaikam lakstyt + 2 mašinas reikia kažkur statyt, tai ant keliuko paliekam prie namo kai atvažiuojam. Net ir norint nebus kur daržų auginti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2008 04 04, 11:13)
klausykit, o kaip pas jus atsiskaitymas už elektrą??? nes pas mus čia tai tokie cirkai vyksta  doh.gif

Nugi visai paprastai, uzsipildai elektros knygute, kaip iprasta visur, nueini pas buhalteri (jis buna pas mus pagal tam tikra grafika), patikrina, pasiraso, isiraso kazkur pas save i knyga, ten pasirasau, atiduodu pinigus, pasiraso jis man i knygute ir viskas mirksiukas.gif
O kokie pas jus ten cirkai gali but g.gif
Papildyta:
QUOTE(Amunette @ 2008 04 04, 11:38)
O pas mus tik 6 su biškiu aro, tai ten apie šiltnamį tik pasvajot. Pievukės paliekam vaikam lakstyt + 2 mašinas reikia kažkur statyt, tai ant keliuko paliekam prie namo kai atvažiuojam. Net ir norint nebus kur daržų auginti  rolleyes.gif

Esu macius isigudrinusiu siltnami ant garazo stogo pasidaryt. Tik man iskyla klausimas, kaip atlaiko ta visa zemes svori, bei kaip su laistymu ir dregmes izoliacija g.gif
Atsakyti
QUOTE(akvilyte @ 2008 04 04, 11:13)
klausykit, o kaip pas jus atsiskaitymas už elektrą??? nes pas mus čia tai tokie cirkai vyksta  doh.gif

pas mus buhalterė vaikšto pati, išrašo tokį lapuką, nes elektros knygelė seniai pasibaigus, o naujos neišduoda, mes jai sumokam, pasirašom, kad davėm pinigus ir viskas rolleyes.gif

QUOTE(varla @ 2008 04 04, 11:42)
Esu macius isigudrinusiu siltnami ant garazo stogo pasidaryt. Tik man iskyla klausimas, kaip atlaiko ta visa zemes svori, bei kaip su laistymu ir dregmes izoliacija  g.gif

mano vyras kaip statybininkas inžinierius greit išaiškintų kaip reikia daryti šiltnamį ant garažo biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
O šiaip esu ir aš mačius, bet kažin ar taip norėčiau ir išvis kažin ar aš noriu turėti šiltnamį rolleyes.gif ko gero nelabai, nes nelabai turiu laiko daržams rolleyes.gif
Atsakyti
Laba,

Prisijungsiu ir aš prie to šaunaus sodininkų būrelio mirksiukas.gif , kadangi jau greitai bus metai, kaip mes gyvenam sodų bendrijoje. Ir tiesa pasakius nelabai pasiilgsto to gyvenimo miesto dežutėje.
Aišku pirmi metai, sakyčiau buvo išbandymas, nes niekad nemokėjom nei pečiaus kurenti, nei židinio ir tai teko išmokti. Bet dabar smagu ryte atsikeli paukščiai čiulba, kava ryte išgerti atsisedus terasoje vienas malonumas.
Atsakyti
QUOTE(erika*saule @ 2008 04 04, 11:54)
Laba,

Prisijungsiu ir aš prie to šaunaus sodininkų būrelio  mirksiukas.gif , kadangi jau greitai bus metai, kaip mes gyvenam sodų bendrijoje. Ir tiesa pasakius nelabai pasiilgsto to gyvenimo miesto dežutėje.
Aišku pirmi metai, sakyčiau buvo išbandymas, nes niekad nemokėjom nei pečiaus kurenti, nei židinio ir tai teko išmokti. Bet dabar smagu ryte atsikeli paukščiai čiulba, kava ryte išgerti atsisedus terasoje vienas malonumas.

sveika prisijungus drinks_cheers.gif

Atsakyti