Įkraunama...
Įkraunama...

Polimerinis molis

lakas cia yra toks istorine vertybe lotuliukas.gif seniai seniai kai dar fimas gamino toki laka raudonu kamsteliu...pas mane dar yra jo like...kartais palakuoju kai ka..kitiems naudoju matini is studio sculpey ax.gif
Atsakyti
as lakuoju irgi specialiu, skirtu moliui. turiu viena tos firmos, kur anksciau fima gamino (siaubingai dvokia man jis), o kita parsisiunciau is amerikes.
merguces, klausima turiu, uzskaiciau internete forumuose, kad kazkaip imanoma ant kepto molio det kazkoki spec. skysti ir paskui prikept dar ant virsaus. tai cia tas pats kas skystas molis ar ne? as turbut nusikalbu jau cia...

sumislinau daryt didelius karolius ir anie neiskeps pilnai, reiktu kept etapais.
gal kas bandet?
Atsakyti
galima kepti keliais etaipais laisvai, esu taip dariusi ne karta ir su tuo skystu moliu ir siaip..buna kartais jei nori padaryti graziai tai tenka ir per 2 ar 3 kart kepti..bet va dar kas, nu zalias modelinas prie iskepto labai nenori kipti ir iskepe jie abu nelabai sukimba, rekomenduoju tuo skystu polimeriu patepti lyg klijais ir tada kepti...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margareta: 01 gruodžio 2010 - 10:29
supratau. nes galvojau gal kartais yra koks specialus skystis dakepimui, o paskui sove i galva mintis, kad skystas turetu veikti kaip klijai.
aciu uz atsakyma, sedu dirbt smile.gif
Atsakyti
user posted image
Atsakyti
esu naujoke sioje temoje,
norejau paklausti apie polimerini moli kelis klausimus:

gal zinote ar galima ( ir kur) butu gauti modelino, kuris sviestu tamsoje, kaip atsvaitas. ta prasme,kad man netinka fosforinis efektas, reikia tokio, kuris atsvaituotu gatveje, kaip saugos zenklas. Ar imanoma tokio rasti ir kur?

ar yra minksto efekto polimerinio molio? kuris iskepus butu pakankamai patvarus (kaip guma) bet minkstas kaip koks silikonis, butu galima ji lankstyti, ir jis griztu i savo forma?

kitas, gal ir naivus klausimas- Kur jus "kepate" savo dirbinius? Ar savo namu orkaiteje? kilo toks klausimas, nes skaiciau, kad fimo skleidzia tam tikras dujas, tai kaip paskui toje pacioje orkaiteje maista gaminti? unsure.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
sveikos merguces, linkejimai is pietu Ispanijos. per daug nepavydekit, cia pila kaip is kibiro smile.gif bent jau nakti smile.gif

pabandysiu pagelbet kiek as zinau ir atsakyt i klausimus:
1. as savo darbus kepu atskiram peciuky. kadangi darau nemazai, tai turiu nusipirkusi tikslu vidutinio dydzio elektrini peciuka ir kepu sau patenkinta. jei kepti kelis gaminius, tai manau, kad tradicine orkaite tikrai nenukentes, bet cia gal gali pakomentuot labiau tos, kurios kepa tradicinej orkaitej.
2. apie atsvaitus nieko negirdejau. reikes pasidomet g.gif
3. apie lankstu esu girdejusi ir esu ciupinejus viena daikta padaryta is jo. kepasi orkaitej, tik iskepes lieka kaip guma. jeigu neklystu - gamina sculpey. reiktu dar pasitikslinti ju gaminiu kataloge. man spalvos nepatiko, tokios labai jau kramtuske kvepiancios ir santykinai brangu. jei jau pirkt tokia brangenybe, tai tada as jau bronzos moli geriau pirkciau smile.gif

sorry, kad atsakiau ne is eiles, bet gal susigaudysit. labai man cia susisukus galva nuo visko doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo madrid: 05 gruodžio 2010 - 23:55
Madrid, o cia sininga kaip reikalas..snieko kiek..kol grisi bus iki keliu biggrin.gif

atsvaitys turbut paprasciau gaminti is medziagos kazkokios, g buna tokios blizgancios tamsoje g.gif aoie toki moli nesu girdejusi

o del to lankstaus..o reikia spalvu paletes placios? as galeciau pasiulyti tik tokia dvikomponente guma, is jos daromos formos unsure.gif na dar buna kazkokio elastingo tipo gelems daryti, bet nelabai domejausi...
Atsakyti
QUOTE(madrid @ 2010 12 06, 00:52)
sveikos merguces, linkejimai is pietu Ispanijos. per daug nepavydekit, cia pila kaip is kibiro smile.gif bent jau nakti smile.gif

pabandysiu pagelbet kiek as zinau ir atsakyt i klausimus:
1. as savo darbus kepu atskiram peciuky. kadangi darau nemazai, tai turiu nusipirkusi tikslu vidutinio dydzio elektrini peciuka ir kepu sau patenkinta. jei kepti kelis gaminius, tai manau, kad tradicine orkaite tikrai nenukentes, bet cia gal gali pakomentuot labiau tos, kurios kepa tradicinej orkaitej.
2. apie atsvaitus nieko negirdejau. reikes pasidomet  g.gif
3. apie lankstu esu girdejusi ir esu ciupinejus viena daikta padaryta is jo. kepasi orkaitej, tik iskepes lieka kaip guma. jeigu neklystu - gamina sculpey. reiktu dar pasitikslinti ju gaminiu kataloge. man spalvos nepatiko, tokios labai jau kramtuske kvepiancios ir santykinai brangu. jei jau pirkt tokia brangenybe, tai tada as jau bronzos moli geriau pirkciau smile.gif

sorry, kad atsakiau ne is eiles, bet gal susigaudysit. labai man cia susisukus galva nuo visko  doh.gif

aciu labai uz atsakymus. Dar klausimas, apie peciukus, gal buna kokie maziukai , kompaktiski, butent tokiems dirbiniams kepti skirti? Jei buna, tai kur, ir kiek mazdaug kainuoja?
o kramtuske dvelkiancios spalvos net labai tiktu thumbup.gif

QUOTE(Margareta @ 2010 12 06, 12:05)
Madrid, o cia sininga kaip reikalas..snieko kiek..kol grisi bus iki keliu  biggrin.gif

atsvaitys turbut paprasciau gaminti is medziagos kazkokios, g buna tokios blizgancios tamsoje  g.gif aoie toki moli nesu girdejusi

o del to lankstaus..o reikia spalvu paletes placios? as galeciau pasiulyti tik tokia dvikomponente guma, is jos daromos formos  unsure.gif na dar buna kazkokio elastingo tipo gelems daryti, bet nelabai domejausi...

atsvatai is medziagos nelabai tinka, tame ir esme, kad norisi molio, kuris atsvaituotu tamsoje. Na bet jei tokio nera, tai labai gaila, nes poreikis manau tikrai butu nusilipdyti atsvaitus kokius tik nori.

del lansktaus- paletes spalvos nera taip svarbu, svarbu suzinoti ar isvis tokio yra ir kas ji gamina, kur gauti.
Aciu.
o kaip dazniausiai perkate moli, internetu ir is kur? maciau sarasa vietu, kur prekiaujama, bet gal jus, ekspertes, zinote kur patogiausia, greiciausia, didziausias pasirinkimas ir geriausios kainos?

zinau, kad jau ikyrejau blush2.gif
bet dar noreciau patarimo: kokiu butiniausiu priemoniu reiktu naujokei pradedanciai dibti su polimeriniu moliu? kokiu irankiu? noreciau susipirkti..

nesu jau tokia visiskai zalia, esu draugavus su keramika, bet , speju, cai vistiek kitaip.. aciu dar karta uz pagalba 4u.gif
Atsakyti
Lankstus yra Sculpey bake and bend
http://www.sculpey.c...rflex-bake-bend
iskeptas gaunasi panasus i guma.

Del pagrindiniu irankiu tai pradziai reiktu peiliuko ir kokio voliuko ar kocelo.
Peiliukai buna specialus http://www.piestukai...-modelinui.html is tiesu tai beveik kiekvienas modelino gamintojas turi ir savo peiliuku, taciau paciai pradziai galima ir imt geleztes is maketavimo peilio.
http://www.popierius...24b7330a694.gif
kociojimui tai irgi pradziai galima ir su stiklainiu pakociot o veliau ir isigyt specialu akrilini voliuka
http://www.craftmill...ylic_roller.JPG situ irgi kiekvienas gamintojas savo daro.
Jeigu lipdyt reljefinius dalykelius tai tada reiktu dar kazkokiu formavimo irankiu
http://ny-image2.ets...ll.72810906.jpg bet pradziai tam tinka ir manikiuro rinkinys.
Jeigu labai labai uzkabins modelinas tai tada jau reikes ir pasta masinos ir visokiu formeliu ir antspaudu ir perlamutriniu pudru ir skysto modelino, bet sita viska susipirksi palaipsniui kaip sakant pagal poreikius. mirksiukas.gif

Kur viska susipirkt tai nepasakysiu, nes vienur vieno buna, kitur kito, o taip kad viskas vienoj vietoj butu tai nemanau kad ir buna wink.gif
Atsakyti
aciu uz atsakymus.
o kuo skiriasi Fimo Clasic, nuo Fimo Soft ?
Dar skaiciau, kad yra be rugsciu ( acid free)
ar visi jie be rugsciu? kaip kad cia:
Fimo
nes pakuote tai ta pati visur.

kur Lietuvoje gauti Sculpey "guminio" modelino ?
Kuo slifuojate dirbinukus?

ir gal kas zinote, koks FIMO galiojimo laikas? nes jei prisiperki nemazai spalvu, paskui kokios kelios uzsistovi. Kiek ilgai gali stoveti nenaudojamos.
Atsakyti
Sveikos,

dabar kai staigiai prireike niekaip negaliu prisiminti ir rasti popierines modeliavimo mases g.gif Na tos, kur kazka nulipdai is sustingus kaip kartonas patampa unsure.gif

Sakes, visai jau man skleroze, niekaip neprisimenu nei pavadinimo nei nieko blush2.gif
Atsakyti